Warnung: Illegal string offset 'type' in [path]/includes/class_postbit.php(293) : eval()'d code (Zeile 153)
YILDIZ DAĞINA ÖZLEM - Sayfa 26 - Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar
Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Serbest Alan > Serbest Kürsü
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Arama Bugünki Mesajlar Forumlar? Okundu Kabul Et

Serbest Kürsü Serbest Konular

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 08.09.2008, 09:53   #251
dark_yamtar58
Yasaklı
NO AVATAR

dark_yamtar58 Şuan dark_yamtar58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 23.12.2009 14:39
3D Car Driver Champion! Ancient Battle Champion! Basketball Rally Champion! BMX Stunts Champion! Clay Pigeon Shooter Champion! Counter-Strike Champion! Early Man Wars Champion! Ice Racer Champion! Lord Cannonball 2 Champion! Roulette Champion! Yeti Sports 9 - Final Spit Champion!
Tecrübe Puanı: 0 dark_yamtar58 ist ein wunderbarer Anblickdark_yamtar58 ist ein wunderbarer Anblickdark_yamtar58 ist ein wunderbarer Anblickdark_yamtar58 ist ein wunderbarer Anblickdark_yamtar58 ist ein wunderbarer Anblickdark_yamtar58 ist ein wunderbarer Anblickdark_yamtar58 ist ein wunderbarer Anblick
Standart --->: YILDIZ DAĞINA ÖZLEM

Sivas'ta, 2552 metre yüksekliğindeki Yıldız Dağı'nın kış turizmine kazandırılması amacıyla çalışma başlatıldığı bildirildi.

Sivas kent merkezine 58, Sivas Havaalanı'na 30 kilometre uzaktaki Yakupoğlan beldesinde, 2552 metre yüksekliğindeki Yıldız Dağı'nda kış turizminin canlandırılması ve kayak tesislerinin yapılması amacıyla çalışma başlatıldı.
Yıldız Dağı'nda incelemelerde bulunan Vali Hasan Canpolat, bölgede yapılabilecek çalışmalarla ilgili kamu kurumlarının müdürleri, Yakupoğlan Belediye Başkanı Ahmet Aktaş ve Cumhuriyet Üniversitesi öğretim üyelerinden bilgi aldı.
Kar kalınlığının yer yer 1 metreye ulaştığı dağda jetskiye binen Canpolat, bir süre dağın eteklerinde gezdi, daha sonra kayak yaptı.

-YILDIZ DAĞI KIŞ TURİZMİNE AÇILIYOR-
Canpolat, yaptığı açıklamada, Yıldız Dağı'ndaki kayak imkanlarını yerinde tespit etmek istediklerini söyledi.
Sivas'ta kış mevsiminin uzun sürdüğünü ve çok güzel geçtiğini ifade eden Canpolat, şöyle konuştu:
''Ancak bugüne kadar maalesef kış turizmi konusunda hiçbir adım atılamamış. Türkiye'nin birçok yerinde kış turizmi çok ilerledi. Ancak Sivas gibi çok kaliteli karı olan, kış mevsimi uzun geçen bir ilde kış turizminden yararlanılmaması eksiklik. Şimdi yapılan birçok araştırma var. Buna göre Sivas'ta en uygun yer olarak Yıldız Dağı görülüyor. Bu konuda çok ciddi bir fizibilite, etüt ihalesi yapacağız ve bölgeyi incelettireceğiz. Bunların sonuçları belirlendikten sonra buraya ciddi bir yatırım yapılabilir.''
Yıldız Dağı'nın kış turizmi için ideal olduğunu ifade eden Canpolat, ''Kayak için son derece güzel bir yer, ancak büyük bir yatırıma ihtiyacı olduğu görülüyor'' dedi.
Bu bölgeden sıcak su kaynağı çıkması durumunda Yıldız Dağı'nın kış turizminin yanı sıra termal turizm merkezi haline geleceğine dikkati çeken Canpolat, ''Bölgenin sıcak su bakımından uygun çıkması son derece avantajlı olur. Çıkmazsa da yakında Sıcak Çermik yöresi var. Sıcak Çermik yöresinden de buraya yol bağlantısı kurulabilir. Termal turizm ile kış turizmini burada birleştirmek istiyoruz'' diye konuştu.
Bölgede ilkbahar ve yaz mevsiminde doğa sporlarının yapılabileceğini belirten Canpolat, Yıldız Dağı'nın eteklerine de dağ evlerinin kurulabileceğini kaydetti.

-ÇOK UZUN BİR PİST-

CÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Coşkun Büyükdere ise Yıldız Dağı'nın eteklerinde kuzey disiplini, alp disiplini, snowbord gibi kayak sporlarının rahatlıkla yapılabileceğini belirterek, dağın uzun bir piste sahip olduğunu ifade etti.
Çığ düşme tehlikesinin olmadığı dağda, yaz aylarına kadar kar örtüsünün kalabildiğine dikkati çeken Büyükdere, ''Burada rüzgar ve fırtına gibi faktörler etkili olmadığı için, günün her saati kayak yapılabilir. Burası gerekli tesisler yapıldıktan sonra önemli bir kayak merkezi olacak'' dedi.

Vatanını sevmeye memleketinden başla.

Sonunda Yıldız Dağını herkes tanıyacak..................... .............................. .
dark_yamtar58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08.09.2008, 10:26   #252
Arif Coşkun
Moderator

Arif Coşkun - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Arif Coşkun Şuan Arif Coşkun isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 10.05.2016 18:12

Tecrübe Puanı: 10 Arif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende Zukunft
Standart Cevap: YILDIZ DAĞINA ÖZLEM

Kış turizmi için güzel olur, umarım gereken ilgi gösterilir tanıtım ve reklamı güzel olur ve kayak deyince akla uludağ değilde biraz da yıldızdağı akla gelir.
Alt 14.09.2008, 11:17   #253
yiğidoturan
Usta Yiğido

yiğidoturan - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

yiğidoturan Şuan yiğidoturan isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 28.07.2014 12:58

Tecrübe Puanı: 1077 yiğidoturan TAM BIR BEYEFENDIyiğidoturan TAM BIR BEYEFENDIyiğidoturan TAM BIR BEYEFENDIyiğidoturan TAM BIR BEYEFENDIyiğidoturan TAM BIR BEYEFENDI

Yükseğinde yavru şahin seslenir
Yıldız dağı niçin kalkmaz dumanın?
Alçağında duru kumru beslenir

Yükseğinde büyük namlı karın var
Alçağında mor sümbüllü bağın var
Yardan mı ayrıldın âh u zarın var

Gelen geçen seyran eder meşesin
Haramiler bekler her bir köşesin
Beline kondurmuş beyin, paşasın

Yine çevrilip eğrilmiş beli
Rumda, Acemde, söylenir yeli
Kadı mısın, serdar mısın Kurtbeli

Her taşlardan çok boyalı taşın var
Şahin yuva yapmış öter kuşun var
Kerem gibi ne belalı başın var

Kaynak: Türkiye Şiirleri
Taglar: yildiz dagi
Alt 14.09.2008, 11:19   #254
yiğidoturan
Usta Yiğido

Tecrübe Puanı: 1077 yiğidoturan TAM BIR BEYEFENDIyiğidoturan TAM BIR BEYEFENDIyiğidoturan TAM BIR BEYEFENDIyiğidoturan TAM BIR BEYEFENDIyiğidoturan TAM BIR BEYEFENDI

Bir özlem duymalı insan
Geride bıraktıklarına
Yoksa canına işleyen sızı
Nasıl döner senin yalnızlığına

Bahçendeki çığlığımı
Anımsamalısın yıllarca
Yoksa
Sevdam nasıl ışık olur
Alacakaranlığına

Sen elinden tutsan da
Tökezlerdi bu sevda
Yüreğime dokunmasan da
Düşlere kapılırdı nasıl olsa

Sevda benim sevdam
Bundan kime ne
El değmemiş düş ülkesi buldum
Ben senin bahçende
Alt 14.09.2008, 11:21   #255
yiğidoturan
Usta Yiğido

Yağmur Yağdı Üstümüze

Hani seninle çiçek yetiştirecektik
Şelalenin yanındaki kulübede
Çimenlerin üzerinde sevişecektik
Burnumuzda limon çiçeği kokusu

Yağmur yağacaktı belki üstümüze
Ne sen ne de ben üşüyecektik hani

Hepsi yirmi gün müydü bütün o ahım
Yirmi birinci gün ne çimen kaldı
Ne de limon çiçeği kokusu
Sele kapıldı gitti delice sakladığım canım

Yağmur yağdı üstümüze
Sen üşüdün sevgilim
Benimse dudağımda hem senin
Hem de yağmurun tadı kaldı
Alt 14.09.2008, 11:29   #256
yiğidoturan
Usta Yiğido

Kelâm tarif edemez bu mücerret âyini
Yeşil kubbe altında sonsuzluk şehrâyini

Ruhumun semâsında ney şöleni bir dönüş
Uyanıyor içimde Selçuklu’dan kalma düş

Revaklar, soylu vavlar, çağa resmeder bizi
Töremize icazet verir Şems-i Tebrizî

Bir buhurdan içinde tütsülenen bileşik
Merhamet dilediğim, sığındığım son-eşik

Âşkın kutlu âteşi düştü cân ummanıma
Ey sûfîler sûfîsi, al beni de yanına

Kaynar kaynar azalır, yoklaşır, uçar suyum
Bu kuyular şehrinin mustarip Yusuf’uyum!

Bildim ki yalan imiş, kıyl ü kâl imiş işim
Yüz sürdüm dergâhına, nazâr eyle dervişim

Seninle şereflendi, bütün şark, diyar-i rum
Bir çerağ yak kalbimde, aydınlansın uçurum

Hayat ne kadar ölü, ölüm ne kadar diri
Dönüş, ilâhî dönüş, Şeb-i arus tekbiri

Kelâm tarif edemez bu mücerret âyini
Yeşil kubbe altında sonsuzluk şehrâyini.

alındır
Alt 14.09.2008, 11:31   #257
yiğidoturan
Usta Yiğido

BİR HEMŞİRENİN KALEMİNDEN

Burası hastane dostum
Burada mutluluğa yer yok
Burada yaşanır acıların en büyüğü
Unutma burasıdır buruk mutlulukların yeri
Gel gör ki girmeyiver kapısından
Kolonyası serum, parfümü kan kokusudur.
Bir de giderse elektrikler
Bozulursa jeneratörler
Morg odasından çıkan ölü kokusudur
ölüm korkusudur.
Burası hastanedir dostum
Giriş koridorunda sus diyen hemşire portresi
Çıkışında sigara içmek yasak levhası
Unutma burada susacaksın
Sigaran yerine,
Acılarına sarılacaksın.
Alt 14.09.2008, 12:37   #258
ötükenindelisi
Yasaklı
NO AVATAR

ötükenindelisi Şuan ötükenindelisi isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 28.09.2008 14:37

Tecrübe Puanı: 0 ötükenindelisi FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

koçum şairmi oldun ney bunca özlem biz insan deyilmiyiz biz özlemiyormuyuz
ötükenindelisi isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 14.09.2008, 14:08   #259
dark_yamtar58
Yasaklı
NO AVATAR

3D Car Driver Champion! Ancient Battle Champion! Basketball Rally Champion! BMX Stunts Champion! Clay Pigeon Shooter Champion! Counter-Strike Champion! Early Man Wars Champion! Ice Racer Champion! Lord Cannonball 2 Champion! Roulette Champion! Yeti Sports 9 - Final Spit Champion!
Tecrübe Puanı: 0 dark_yamtar58 ist ein wunderbarer Anblickdark_yamtar58 ist ein wunderbarer Anblickdark_yamtar58 ist ein wunderbarer Anblickdark_yamtar58 ist ein wunderbarer Anblickdark_yamtar58 ist ein wunderbarer Anblickdark_yamtar58 ist ein wunderbarer Anblickdark_yamtar58 ist ein wunderbarer Anblick

Yıldız dağı nasıl sevilmezki her taşın da ayrı bir hatıramız var....
Alt 01.10.2008, 11:30   #260
dark_yamtar58
Yasaklı
NO AVATAR

Alıntı:
dark_yamtar58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
GÜMÜŞDERE BELDESİ (Adıs) dan YILDIZ DAĞININ GÖRÜNÜŞÜ HEYBETE BAK BE.

Benim köyüm Gümüşdere beldesinden Yıldız dağının görünüşü.

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)

Seçenekler Arama
Stil