![]() |
#11 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kibrisli Şuan
![]() Son Aktivite: 15.04.2015 05:22
Tecrübe Puanı: 1193
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
![]()
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() LaEdri Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 12.06.2006
Tecrübe Puanı: 1291
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sivas Merkez'in nüfusu arttı ama genel nüfusu azaldı.
Sivas Merkez'in nüfusu artmadı bunda etkili olan şey nufüs sayım sisteminin değişmesi.Sivas'ta okuyan tüm öğrenciler ,memurlar da Sivas nüfusuna sayıldı. Hem bunların dışında gerçekten artmış olsa bile genelde azalma var.Hala göç veriyoruz demek ki.
![]() |
#13 |
Usta Yiğido
![]() ya teoride söylenen hiçbirşeye inanmıyorum, pratikte bundan 15 sene önceki Sivas'la Sosyal, Kültürel ve ekonomik olarak kötüye gidiyor. Teorik olarakta bana cevap veriyorsunuz sayın demir ama hala AKP'nin yaptığı iyi şeylerden bahsediyorsunuz ben AKP'nin yaptığı işlerin bir çoğunun temelinin geçmiş dönemde atıldığını 80'den sonra da gelen iktidarların Türkiye'yi unuttuğunu ve CHP hükümetleri ve Belediyeleri zamanında dönemine göre yapılan yatırımların şimdiyle karşılarştırıldığında büyük farklar olduğunu söylüyorum. Herşeyi dönemine göre düşünün. Gelişmişlik Nüfusla hesaplanmaz merkez nüfusu 320 000 olmuş bu neyin geliştiğini gösteriyor sen o insanlara istihdam yaratcak yatırım yapmazsan. GSMH yı söylüyorsun çok güzel, Tıpkı hükümetin İhracat bilmem kaç dolar oldu deyipte ithalatı söylememesi gibi, 37. sırada diyorsun GSMH'ya göre doğrudur ama 1998 rakamlarına görede 34. sıra da madem gelişme var (ki hiçbir zaman inkar etmedim var gelişme) neden diğer illerin üstüne çıkmadı da düştü benim sorduğum soru bu, 1997 rakamlarına göre Sivas ilçelerle bile kıyaslandığında 86. sıradaydı şimdi bir bakabilir misiniz sanırım rakamlara ulaşabiliyorsunuz ilçelerle kıyaslandığında kaçıncı sırada 10 senede ne kadar değişim olmuş kaç ilçeyi geçebilmiş?
Umarım demek istediğimi anladınız tekrarlıyorum ki ben birşey yapılmıyor demiyorum yapılanlar elimizden kayıp gidenlere göre hiçbirşey, Sivas'a zamanındaki iktidar şimdiki muhalefet partisinin verdiği önemi vermiyor bu hükümet. Belediye 80 öncesi belediyelerimiz gibi köklü, istihtam sağlayacak, GSMH'yı yükseltecek yatırımlar yapmıyor, sadece park bahçe yapıyor, ağaç kesiyor, 3 yılda bir kaldırım taşı değiştiriyor. Peki hangi şirketlere yaptırıyor bu işleri ortakları kim bunlar sorgulanıyor mu. Birşey var diye söylemiyorum araştırmadım ve açıkcada kimseyi suçlamak istemem sadece bir soru atıyorum ve araştıracağım. Yani Sivas eskiye göre unutuldu ve gitgide diğer illerin hatta ilçelerin gerisine düşüyor. Dikimevi konusuna gelince fason mal felan durumu değil bu, açık ve net bir şekilde Vecdi Gönül'ünde yaptığı açıklama var zarar ettiği gerekçesi ile MSB (Milli Savunma Bakanlığı) tarafından kapatılmıştır. Saygılar
![]() ![]() |
![]() |
#14 | |
Usta Yiğido
![]() Alıntı:
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() BOUN Şuan
![]() Son Aktivite: 27.12.2014 22:40
Tecrübe Puanı: 794
![]() |
![]() Sevgili Sivaslılar, devleti hükumeti eleştirmek işin en kolay tarafı. Zaten muhalefette olmanın lezzeti de burada. Yaptıkları eleştirilere saygı duyuyorum ve bu eleştirileri de ciddiye alıyorum ancaaaaaaaak Karayolları ve DSİ'nin kapanma hususunu bir kenara bırakacak olursak ben Sayın Malik Ejder'e ve Sayın Muhsin Yazıcıoğlu'na sormak istiyorum: Beyler Sivaslı oldunuz da, Allah aşkına söyleyin Sivas'a ne yaptınız? Sizin sayenizde Sivas'ın istihdamında kaç kişilik artış oldu? Sivas OSB'ye bir yatırımcı getirdiniz mi? Yanınıza bir Sivaslı işadamını alıp Sivas'a yatırım yapması için onu teşvik ettiniz mi? Modern ekonominin gereği olan güçlü özel sektör olgusunun Sivas'ta oluşması için bir katkınız oldu mu? Devlet yatırımlarına gelecek olursak neden konuşmak için illa ki bir iki yatırımın bu şehirden gitmesini bekliyorsunuz? Sizin ağzını yok mu da çıkıp Sivas için bir iki devlet yatırımı talep edemiyorsunuz? Başbakan'dan veya bakanlardan, Sivas'a şu yapılsın diye bir randevu talebiniz oldu da alamadınız mı? Neden hep reaktif oluyorsunuz? Neden siz birşeyleri yönlendiremiyorsunuz-proaktif olamıyorsunuz? Şimdi kimse beni iktidar yanlısı sanmasın, gelecek seçimlerde oyum iktidar partisine değil, burda-İstanbul'da kim Sivaslı birisini aday gösterirse ona!
![]()
![]() |
#16 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() LaEdri Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 12.06.2006
Tecrübe Puanı: 1291
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sivas'ta iyi şeyler olduğunu daha önce de söyledim.
Ancak Sivas büyük bir şahlanmaya kalktı demek de safdillik olur.10 yıl önce kahveler doluydu,5yıl önce de doluydu, şimdi de dolu. Şu da var.Bu iki vekil dahil 6 vekilin hiç biri işinin hakkını vermedi.Akpli,chpli ve bbp li de hakkını vermedi.Seçim zamanı gelince böyle demeçler vermek bilinen "adi siyaset" anlayışı.Yarın akp vekillerliler çıkacak biz şunu yaptık bunu yaptık diyecek.Halbuki kendisi bir şey yapmamıştır.Sadece iktidar partisinden olduğu için kendine mal edecek kadar!Ben oyumu kimseye vermeyeceğim.Bugün Sivas'ın neyi varsa hemen hepsi Şener sayesinde oldu.O nereye Sivaslı oraya olması lazım.
![]() |
#17 |
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() tayfun5883 Şuan
![]() Son Aktivite: 13.12.2013 13:39
Tecrübe Puanı: 700
![]() |
![]() Yıllar önce nüfus ve ekonomik anlamda Sivasın çok gerisinde olan Malatya,Denizli,Samsun,Diyarba kır bizi şu an 2 ye 3 e katlar kendi kendimizi kandırmayalım Sivas gelişiyormuş Anadolunun çekim merkeziymiş filan bunlar sadece toz pembe hayaller 230binlik Trabzon havalimanını kullanan yolcu sayısı 1milyonu geçmiş 300binlik Sivasın havalimanını kullanan yolcu sayısı 100bini aştı diye gurur duar hale geldik Sivas O.S.B de 5000 kişi çalışan var diyoruz şu anda herhangibir şehirdeki O.S.B de 15bin-20bin arasında işci çalışıyor Sivas bu mantıkla giderse emekli şehri olmaktan öteye geçemez
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() BOUN Şuan
![]() Son Aktivite: 27.12.2014 22:40
Tecrübe Puanı: 794
![]() |
![]() Yiğiter kardeşim ağzına sağlık, söylemek istediklerimin bir benzerini ifade etmişsin.
Benim Sivaslı olarak Sayın Ejder ve Sayın Yazıcıoğlu'ndan istirhamım lütfen sadece ne zaman Sivas için olumsuz bir şey olduğunda piyasaya çıkma alışkanlığınızı bırakın. Tamam yaptığınız eleştiriler güzeldir, yerindedir, ve Sivas'ın sahipsiz olmadığını da gösterir, ancak sizi bir kez de bu ilde bir temel atma, bir açılış töreninde, bir yatırım toplantısında görelim. Ne olur sadece mevcudu korumaya odaklanmış bu anlayışı terk edin. Sivasımıza yeni birşeyler kazandırma çabasında olun. Bakın Sayın Abdüllatif Şener 2002 Kasım'ında ilk Başbakan Yardımcısı olduğu zaman, SRT'ye çıkmıştı, o zaman sunucu sordu ''Efendim sizin Sivasla ilgili illaki olmasını arzu ettiğiniz özel bir proje var mı?'' Sayın Şener yapmak istediği birçok işten bahsetti ve özel bir proje olarak bugünki Kent Meydanı ve Selçuklu park projesinden ilk defa orda bahsetti. Hayalindeki Sivas şehir merkezinin bütün tarihi eserleri onarılmış, çevreleri açılmış ve düzenlenmiş, araç trafiğinden arındırılmış, ve şehirdeki diğer tarihi eser zengini bölgelerle irtibatlandırılmış bir tarihi şehir merkezini Sivas'a kazandırmaktan bahsetti. Bugün gelinen noktada belki Sayın Şener'in bahsettiklerinin en fazla yarısı yapılabildi ancak Sivas iyi bir proje önerisiyle gelen bir evladı sayesinde bir güzellik yakaladı. Yine Sayın Şener iyi-kötü bir yatırım hamlesi başlattı ve bugünki OSB'ye kavuştuk ve küçük de olsa bir sanayi şehri olmak için ilk adımı attık. Şimdi soruyorum Sayın Baylara hep gidenin arkasından ağlayacak mıyız yoksa vakit yeni bir şeyler söyleme vakti mi? Varsa projeniz çıkın ortaya, anlatın, sizi coşkuyla alkışlayıp, sevgiyle kucaklayalım, hürmetle ellerinizden öpelim, Sayın Şener örneğinde olduğu gibi....
![]() |
#19 |
Usta Yiğido
![]() arkadaşlar son yazan dostlara teşekkür ederim aslında anlatmak istediğim bu. Bakın ben eski CHP üyesi olan bir insanım 22 Temmuz seçimlerinde yapılan yanlışlar nedeniyle istifa ettim, ben ideolojimden ve şehrimden en önemlisi ülkemden yanayım. Kimseninde bayraktarlığını yapmam ben fikrimin bayraktarlığını memleketim için ülkem için ne doğruysa (kendime göre) onun bayraktarlığını yaparım. Benim söylemek istediğimde tam son yazan arkadaşların yazdıklarıdır. Ben kişisel olarak Ecder beyi çok severim çok dürüst ve saygıdeğer bir insandır, yatırımlarının bir kısmını Sivas'ta yapmıştır ki yetersizdir bence.
Ama bir konuda sizlere katılmıyorum vekillere soruyorsunuz kolundan tutup bir yatırımcı getirdiniz mi diye, bu tabii ki sorgulanacak bir konu ama sadece onu yapıp Sivas'a yapılan kötülüklere sessiz kalamazlar. Bunun yanında başbakan ve bakanlar muhalefetle ne kadar görüşüyor bu aralar tek görüştükleri DTP ve Barzani. Benim bundan önceki yapılanları gözden kaçırmayın, geçmişte yapılan yatırımlar dönemiyle karşılaştırıldığında şimdiki yatırımlardan daha önemliydi. İnsanlar iş bulabiliyordu, Nüfus arttıysa ona görede önlem alındı mı? hayır İstihtam yaratıldı mı? Eski yapılan yatırımları geliştirmek başka partilerin yaptıklarından rant sağlmak beceri değil. ama son yazan arkadaşlar benim söylemek istediklerimi tam olarak anlamış ve cevap vermiş %90 oranında da haklılar siyasal iktidarın bayraktarlığını yapmıyorlar iki tarafıda eleştiriyorlar ben hiç AKP'yi özel olarak eleştirmedim hep 80 sonrası tüm iktidarlar ve belediyelerin Sivas'ı iyi yönetemediği ve yanlız bıraktığını söyledim. Şener'de olmasaydı hiçbirşey olmayacaktı. Ama benim inancım bunların cezası sandıkta kesilecek daha iyisi gelecek ama en iyisi olmayacak o gelip yanlış yaptığında onu da eleştireceğim. Saygılar...
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Yeni Yiğido
![]() den_iz Şuan
![]() Son Aktivite: 02.08.2010 19:19
Tecrübe Puanı: 0
![]() |
![]() Berat DEMİR kardeşime katılıyorum ALLAH aşkına eleştirii yaparken biraz insaflı olmaya davet ediyorum sizleri,ben 30 yıl önceki halini bilmiyorum ama 5 yıl önceki halini çok ama çok iyi hatırlıyorum,ozamanlar sokaklarında dahi gezemediğimiz bir sivas,hiçbir sosyal ortamı olmayan bir sivas,teknolojiden ve günümüz dünyasının çok gerisinde bir sivas,nüfusunu hızla kaybeden bir sivas,eğitim ve ekonomik potansiyelini kullanamayan bir sivas ve bunlar gibi yüzlerce örnek vereceğim şeyler varken....Ya şimdi herşeyiyle bence mülkemmel bir sivas konuşmaya gerek yok siz bizleri izlemeye devam edin göreceğiniz daha çok şey var.....Saygı ve sevgilerimle Berat kardeşim görüşmek dileğiyle...
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 3 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 3 Misafir) | |
Seçenekler | Arama |
Stil | |
|
|