|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Arama | Bugünki Mesajlar | Forumlar? Okundu Kabul Et |
Özel Günler Burada Bayram ve Özel Günler Hakkında Paylaşımları Yapabilirsiniz |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
18.03.2009, 23:05 | #1 |
Alt Forum Yöneticisi
kronik Şuan
Son Aktivite: 14.12.2020 18:41
Tecrübe Puanı: 1368
|
Yaşlılara Saygı Haftası 18-24 Mart
Yaşlılara saygı haftası 18–24 Mart --------------------------------------------------------------------------------
Yaşlılara saygı haftası hakkında genel açıklama Ülkemizde her yıl 18–24 Mart tarihleri arası "YAŞLILARA SAYGI HAFTASI" olarak kutlanmaktadır. Her insan için değişik mana ve önem ifade eden yaşlılık, hayatın çok özel bir dönemidir. Yaşlılarımız dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır. Yaşlılık dönemi itibar gerektirmektedir bu aynı zamanda bir minnet borcudur. Yaşlı bireylerin toplumla bütünleşmesi, daha aktif olması ve yaşama bağlı kılınmaları gerekir. Unutmayın ki bir gün herkes yaşlanacaktır. Büyük Atatürk ne demiştir "Bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu; o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır. Geçmişte çok güçlüyken, tüm gücüyle çalışmış olanlara karşı minnet hissi duymayan bir milletin, geleceğe güvenle bakmağa hakkı yoktur." Bu duygularla ekip olarak tüm büyüklerimizin Yaşlılar Haftasını kutluyor, minnet ve şükran duygularımızla yaşam sevinçlerinin hiç kaybolmadığı sağlıklı ve mutlu günler temenni ediyor, sevgi ve saygılar sunuyoruz.
19.03.2009, 01:07 | #2 |
Usta Yiğido
barikat58 Şuan
Son Aktivite: 06.04.2016 18:19
Tecrübe Puanı: 2206
|
Cevap: Yaşlılara Saygı Haftası 18-24 Mart
böyle bir konuyu gündeme getirdiğin için teşekürler ablacım bende çoğu kişinin bildiği bu anlamlı hikayeyi eklemek istedim
Evde yaşayan yaşlı dedenin elleri o kadar titriyordu ki yemek yerken sürekli üstüne başına döküyor, sofra örtüsünü kirletiyor, tabak çanak kırıyordu. Son zamanlarda sofrada bu tür kazalar artınca bundan rahatsız olan anne ve baba bir çözüm düşündüler; Dedeye tahta çanak, kaşık-çatal alındı. Artık dede yer sofrasında ayrı yiyor, hiç bir şey kırmıyor dökmüyordu. Böylece anne de daha az çamaşır yıkıyor, değerli tabaklar da kırılmamış oluyordu. Yaşlı dede tahta çanakla çorbasını içerken son derece mahçup bir şekilde etrafına bakıyordu. Evin küçük torunu dedesinin bu durumunu tam anlamamış da olsa uzaktan izliyordu. Bir gün anne ve babası dışarıdayken Hasan eline geçirdiği bir tahta parçasını oymaya başladı. Anne ve babası eve gelince ne yaptığını sorduklarında 'tahta çanak yapıyorum; siz yaşlanınca ben de size vereceğim' dedi. Anne ve baba bir süre sessizce birbirlerine baktı ve yaptıklarından utandılar, Babalarına kendi rahatları uğruna ne büyük bir utanç verdiklerini anladılar. Hikayenin sonu mu? Bir daha o evde ne ayrı sofra kuruldu ne de tahta çanak kullanıldı. Kalan ömürlerini birlik ve mutluluk içinde yaşadılar. |
19.03.2009, 09:44 | #3 |
Tecrübeli Yiğido
candy_58 Şuan
Son Aktivite: 19.02.2010 15:47
Tecrübe Puanı: 664
|
cok güzel ve anlamalı gün bence bir gün bizlerde yaşlanacağımızı düşünerek yaşlılara öyle davranmalıyız
19.03.2009, 09:51 | #4 |
Usta Yiğido
seva Şuan
Son Aktivite: 31.08.2010 21:51
Tecrübe Puanı: 2181
|
Yaşlılık
Günler günleri kovalarken, zamanda ilerliyor Dün daha çocuk iken, bu gün baba oluyor Dertler kederler sırtına bindikçe de biniyor Akrep yelkovan dönerken, insanda yaşlanıyor Eski gülücükler nerde, suratlar somurtuyor Yüze çizgiler girince, saçlarda ağarıyor Aynalar düşman artık, bizi genç göstermiyor Yaşlandık mı gerçekten yoksa, aynalar mı yalan söylüyor Yılları horca harcarken, günler değerleniyor Günleri bir yana bırak, saniye önemseniyor Torunu kucağa alınca, bir de dede oluyor Bunca tedirginlik neden, Ölüm mü yaklaşıyor… Şeyhmus Sevilmez Yaşlılığa Dair Doğan herkes Çocuk,genç,orta yaşlı Daha sonra da Yaşlı olmak zorundadır. Çocukluğumuzu anlamadan, Gençliğimizi bilmeden, Yaşlılığımızı yapamadan yaşarız. Hepsinin eksiği varmış gibi gelse de Ayrı olmalı hepsinin, Çocukluğun,gençliğin, Hatta yaşlılığın. Yaşlanmamak elimizde değil, Geriye dönmek imkansız. O halde? ? ? Her yaşın hakkını vermeli Gerektiği gibi yaşamalıyız. Yaşlanman yaşlı olmaktansa, Yaşlanınca bile genç kalmasını bilmeliyiz! Nuray ZARALI Yaşlılarız Biz Bizde sizler gibi doğduk büyüdük Önce emekledik sonra yürüdük Yıllar gençliğimizi götürdü şimdi çürüdük Acıma değil, sevgi bekliyoruz... Kimimiz hakimdik, kimimiz savcı Dostlarımız vardı, hepsi kardeş bacı Şimdi unutulmuş olmak çok acı Bizi untmayın diyenlerdeniz biz... Dostlarımız bizi aramaz oldu Tükendi bir ömür, rengimiz soldu Hava karardı, vakit akşam oldu Bir tatlı söze hasretiz biz... Gün oldu cephelerde savaştık Allah Allah diyerek dağları aştık Şimdi unutulduğumuza şaştık Masallardaki, bir varmış bir yokmuşuz biz... Bir çoğumuzun oğlu, kızı var Yaşladık şimdi kim arar kim sorar Nafile üzülmek, ağlamak sabaha kadar Gözlerimiz yollarda bekliyoruz biz... Çocuktuk, gençtik yaşlandık Bizi arayıp sorarsınız sandık Terk edilmişliğin ateşine yandık Bizi unutmayın diyenlerdeniz biz... Ahmet Mansuroğlu Yaşlıları Severim Sımsıcak gülüşlerle kucak açar herkese, Yüzleri buruş buruş yaşlıları severim. Nasıl özlem duyarlar yumuşacık bir sese, Elleri kırış kırış yaşlıları severim. Bin bir sevinç sığdırır meraklı bakışına, Her zaman ilgi duyar hayatın akışına, Sırt çevirmez yaşamın düzüne yokuşuna, Dosta ömür adamış yaşlıları severim. Yılları nasıl geçmiş, yaşamış mı doyunca Nice fidan büyütmüş hepsi kendi boyunca. Nasıl da mutlu olur bir 'teşekkür' duyunca, Sevgilere susamış yaşlıları severim. Hep dünleri anlatır, geçmişi çok özlemiş. Yüreğinde kim bilir ne sevdalar gizlemiş. Bilinmez ki kimlerin yollarını gözlemiş. Anılarla yaşamış yaşlıları severim. Koşup sarmak isterim bükülmüş bellerini, Tutup öpesim gelir üşümüş ellerini. Usanmadan dinlesem o tatlı dillerini,. Yüzleri buruş buruş yaşlıları severim. Elleri kırış kırış yaşlıları severim........ 2003-Ankara Yaşamdaki Basamaklar Bebek: Daha çok küçüğüm sütümü verin, Oynamak isterim, bebek getirin. Hastayım, derdimi diyemem öyle, Doktorlara hemen beni götürün. Çocuk: Ben bebek değilim yalnız oynarım, Bardağı, çatalı kendim tutarım. Beni küçük sanma yaşım yedidir. Hele çantam gelsin derse koşarım. Genç: Yerde savururum gökte yerim ben, Bu konuda yoktur hiçbir kederim. Baba kesesinden hepten giderim, Olsaydı yanımda bir de sevgilim... Yaşlıya saygı mı, duymadım onu, Ben kendim bulurum kendi yolumu. Kim bana verdi ki, ben de vereyim, Uzatmam elimi, vermem kolunu. İhtiyar: Ben de gençliğimde böyle diyordum, Yerde kazanarak, gökte yiyordum. Vücudum yaşlandı, olmuyor artık, Genç kuşaktan, anlayış bekliyorum. Ben geldim sonuma, onlar da yolda, Her şey boşa imiş, yalan dünyada. Sen de hesap eyle yanlışlar yapma! Bir gün yaşlanırsın, dönersin bana. İbrahim ŞİMŞEK
19.03.2009, 10:54 | #5 |
Usta Yiğido
HaZaN Şuan
Son Aktivite: 14.05.2013 15:36
Tecrübe Puanı: 2294
|
YAŞLILIK Taşımaz ayaklar düz bile yokuş Yaşlılık kapıyı çaldığı zaman Teninde çizgiler hep nakış nakış Yaşlılık kapıyı çaldığı zaman Pişmanlık duyarsın her geçen güne Dönmek istesende dönülmez dün'e Hesaplamak zordur acımaz sene Yaşlılık kapıyı çaldığı zaman Yıllar öcesine özlem duyarsın Geçen günü gözün yaşlı sayarsın İki lokma yesen bile doyarsın Yaşlılık kapıyı çaldığı zaman Sular boğazına takılır gitmez Her gün bir hastalık tükenmez bitmez Pişmanlık duysanda artık farketmez Yaşlılık kapıyı çaldığı zaman Ne oğulların kalır Ne de kızların Hasret ile geçer bütün yazların Silinir yollardan ayak izlerin Yaşlılık kapıyı çaldığı zaman Akranlar kaybolur peşi peşine Ağrılar saplanır çıkmaz döşüne Kimse kalmaz baksan yanı başına Yaşlılık kapıyı çaldığı zaman Bayram Şahin
19.03.2009, 11:15 | #6 |
Moderator
Arif Coşkun Şuan
Son Aktivite: 10.05.2016 19:12
Tecrübe Puanı: 10
|
"Bir gün herkes yaşlanacak"
Büyüklerimize, yaşlılarımıza elimizden geldğince sevgi,saygı ve hoşgörüyü eksik etmemeliyiz. Yaşlılar haftasını kutluyor sevgi ve saygılar sunuyorum. Elbet birgün herkes yaşlanacak Geriye, maziye hüzünle bakacak Yaptığı iyiliklerr ona kar kalacak Büyüklere saygı duyalım arkadaş
19.03.2009, 12:02 | #7 |
Usta Yiğido
seva Şuan
Son Aktivite: 31.08.2010 21:51
Tecrübe Puanı: 2181
|
YAŞLI VE YAŞLILIK ÜZERİNE…
Yaşlı denince akla dede gelir, nine gelir, baba gelir, anne gelir. Neden? Çünkü O, senden fazla ömür sürmüştür. Çok umur görmüştür, çok sıkıntı çekmiş, çok acılar yaşamıştır. Onun için sevecen, onun için şefkatli, onun için rikkatli, yufka yüreklidir. Merhamet, sabır, hoşgörü onun değişmez özelliğidir. O eski topraktır. Bizlerin rahat yaşayabilmesi için kendisini helâk etmiştir. Çok çalışmış, çok didinmiştir. Daima vermiş ama hiç almamıştır. Fedakârlık, feragât O’nda zirveye varmıştır. Şimdilerde hatırlanmak, az bir şeyle anılmak ister. Gözleri daima yaşlıdır. Çünkü artık hassaslaşmış, âdeta çocuklaşmıştır. O artık bir duygu selidir. Ne desen dokunur, ne yapsan ağlamak gelir içinden. O, bilginin, görgünün sembolüdür. Yaşadıkça neler öğrenmiş ve neler görmüştür. Onun içindir ki O, senin için bir danışmandır. Aklını kullan O’ndan fikir al. Söylediklerini uygulamasan bile O’nu sevindir. Düğünlerde, bayramlarda, kandillerde az da olsa bir hediye ile gönlünü al. Al ki, Allah da senden hoşnut ola. Baş köşede yerini ayır. O sana duacıdır. Elinden artık bir şey gelmez, gözünde de fer kalmamıştır. Kimsesiz, sessiz bir köşede çaresizdir. O seni cemiyete katmış, hiçbir zaman başından atmamıştır. Sen de onu yuvandan ayırma, iyi bak ona. O, huzur evlerine lâyık değil, huzurlu evlere lâyıktır. Huzursuz olmak istemiyorsan onu huzurlu yaşat. O dede, O baba, O anadır… Sadi TELTİK (c) Bu metnin her türlü telif hakkı yazarın kendisine ve / veya temsilcilerine aittir.
19.03.2009, 15:22 | #8 |
Alt Forum Yöneticisi
kronik Şuan
Son Aktivite: 14.12.2020 18:41
Tecrübe Puanı: 1368
|
YAŞAMDAKİ BASAMAKLAR
Bebek: Daha çok küçüğüm sütümü verin, Oynamak isterim, bebek getirin. Hastayım, derdimi diyemem öyle, Doktorlara hemen beni götürün. Çocuk: Ben bebek değilim yalnız oynarım, Bardağı, çatalı kendim tutarım. Beni küçük sanma yaşım yedidir. Hele çantam gelsin derse koşarım. Genç: Yerde savururum gökte yerim ben, Bu konuda yoktur hiçbir kederim. Baba kesesinden hepten giderim, Olsaydı yanımda bir de sevgilim... Yaşlıya saygı mı, duymadım onu, Ben kendim bulurum kendi yolumu. Kim bana verdi ki, ben de vereyim, Uzatmam elimi, vermem kolunu. İhtiyar: Ben de gençliğimde böyle diyordum, Yerde kazanarak, gökte yiyordum. Vücudum yaşlandı, olmuyor artık, Genç kuşaktan, anlayış bekliyorum. Ben geldim sonuma, onlar da yolda, Her şey boşa imiş, yalan dünyada. Sen de hesap eyle yanlışlar yapma! Bir gün yaşlanırsın, dönersin bana.
19.03.2009, 15:53 | #9 |
Usta Yiğido
sandalli Şuan
Son Aktivite: 21.04.2016 19:58
Tecrübe Puanı: 4531
|
Onlari üzmemek icin elimizden geleni yapmaliyiz, yardimci olmak ve en önemlisi onlari dinlemek gerekir. Lütfen onlara öf bile demeyiniz.
Seçenekler | Arama |
Stil | |
|
|