|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Arama | Bugünki Mesajlar | Forumlar? Okundu Kabul Et |
Şiirler Burada yazmış olduğunuz şiirleri yazabilirsiniz. |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#1 |
Yiğido
![]() ![]() ![]() atlantis Şuan
![]() Son Aktivite: 10.05.2009 12:03
Tecrübe Puanı: 594
![]() |
![]() Ülkemizde fazla tanınmayan müzisyen-şair veya şair-müzisyen. Aşırı romantizmini imgelerindeki renklilikle dizginleyerek coşkulu fakat sıradan olmayan bir edebi bakış kazandırıyor. İronik bakış açısı da eleştirel boyutunu besleyen yönü. İnsanın iç çelişkilerinin, paradokslarının üzerine cesurca giden Cohen, gücünü olduğu kadar zayıflığını da anlatıyor.
Okuyun ve dinleyin. Tavsiye ederim... İYİ TARAFIM Teslim oldum olalı zalim tabiatıma ve çığrından çıkmış hayatımın gerisindeki miskinliğe, iyi tarafım ( ki neresidir, pek kestirememiştim daha önce ) ortaya çıkmaya başladı hiç tanımadığım insanların düşlerinde. Aldığım mektuplara göre yararlı oluyormuşum kendimce, bazen bir akıl vererek bazen de, tehlikeli durumların tam ortalık yerinde bir kurtuluş yolu göstererek. Kış güç topluyor giderek zayıf naif stratejilerime karşı. Yataktan çıkamaz oldum. Yürü, küçük asker ruhani görevlerinin peşinde delip geç engin kanada gecesini seni kimse tutamaz artık o pırıl pırıl köprüyü korkmadan yürü O köprü ki, günlük hayatımın çöküşü üstünde yükseldi gökyüzüne. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Yiğido
![]() ![]() ![]() atlantis Şuan
![]() Son Aktivite: 10.05.2009 12:03
Tecrübe Puanı: 594
![]() |
![]() O Ünlü Mavi Yağmurluğun
Aralığın sonu, sabahın dördü İyi olup olmadığına bakmak için yazıyorum New York soğuk olsa da, seviyorum buraları Akşam boyunca Clinton Caddesi'nde müzik oluyor Duydum ki, o küçük evini çölün içinde yapıyormuşsun Hep bir yerlere kaydettiğini sandığım şeylerin hiçbiri için yaşamıyorsun artık Elinde senin saçının bir tutamıyla Jane geldi Dediğine göre sen vermişsin onu Her şeyi kafandan atmaya gittiğin gece Kafandan atabildin mi bari? Seni son gördüğümüzde, çok daha yaşlı görünüyordun O pek ünlü mavi yağmurluğun da omuzdan yırtılmıştı Bir keresinde tüm trenleri karşılarmışçasına istasyona gitmiştin hani Sonra da eve Lili Marlene'siz gelmiştin Ve yaşamından sıyırırmışçasına kadınıma yüklenmiştin Ve sonunda eve geldiğinde kimsenin kadını değildi artık Pekala, seni orada ağzında bir gülle dururken görüyorum Bir zayıf hırsız çingene daha Eh, Jane uyanmış Sana sevgilerini iletiyor. Kardeşim, katilim, sana daha ne söylerim ki Ne söyleyebilirim Sanırım seni özlüyorum, sanırım seni affediyorum Aslında beni durdurduğun için sana teşekkür etmeliyim. Eğer buralara yolun düşerse, Jane için ya da benim İşte katilin uyuyor, kadının da özgür Ve onun gözlerinden o belayı aldığın için de teşekkürler Onun orada durmasının iyi olduğunu düşündüğümden ben dokunmamıştım. Ve Jane elinde senin saçından bir tutamla geldi Dediğine göre onu sen vermişsin O kafanı düzlüğe çıkartacağın gece Sevgiler, L. Cohen |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | Arama |
Stil | |
|
|