|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Arama | Bugünki Mesajlar | Forumlar? Okundu Kabul Et |
Anketler Burada anketleri bulabilirsiniz |
Anketimiz: "Kürt Açılmı" Nedir? | |||
Kürt açılımını destekliyorum olmalı. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
372 | 34,77% |
Kürt açılmını deseteklemiyorum böyle bir şey gereksiz. |
683 | 63,83% |
Konu hakkında hiç bir fikrim yok |
15 | 1,40% |
Katılımcı sayısı: 1070. Sizin Bu Ankette Oy kullanma Yetkiniz Bulunmuyor |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#1271 |
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arif Coşkun Şuan
![]() Son Aktivite: 10.05.2016 18:12
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() "Delinin biri kuyuya taş atmış, kırk akıllı çıkaramamış." Hiç olmadık bir yerde bir kürt sorunu, söylemi çıkardılar, ve verilen tavizler "elini ver kolunu kurtarama" misalii
Sanki bu ülkede Türkler yağ, bal içinde yaşıyor, Kürt kökenli vatandaşlar Soğan ekmeğe talimmiş gibi bir izlenim yaratıldı. İsmi bile gıcık Bu ülkede yaşayan her insan Türktür ve Türk vatandaşıdır aynı haklara sahiptir.İiddia ediyorum bu ülkede bir kürt meselesi yok yok yok. Varmış gibi gösterenler çok. Bu ülkede 72 Milyon insan T.C yasalarına göre her makama gelebilir. Asla bir ayrımcılık yok... İşte nihayet açılım ortaya çıkmıştır, akabinde sınır açılımları ve terör ne yazıkki dağdan şehire çekilmiştir. İşte ülkemizde yaşananlar, herşey ortada. "Kürt Açılımı" ve sonra nedense adı değiştirilen "Demokratik Açılım." KOCAMAN BİR FİYASKODUR
![]() |
#1272 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sandalli Şuan
![]() Son Aktivite: 21.04.2016 18:58
Tecrübe Puanı: 4548
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Türkiye Cumhuriyetinde yaşayan herkes, her makama yükselebilir, başbakan, cumhurbaşkanı olabilir ama Türkiye´de yaşayan herkes türk değildir. Türklük bir ırktir, diğer ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de değişik ırklar, etnik kökenler yaşamaktadır. Onların da kendi dillerini konuşmaları, örf, adet ve inançlarını yaşamaları kadar doğal birşey yoktur. Ülkede ki gerçek huzur onlara türk olduklarını söylemekle değil, onları oldukları gibi kabul etmekle sağlanabilir.
![]() ![]() |
![]() |
#1273 | |
Yasaklı
![]() doğan bulut Şuan
![]() Son Aktivite: 03.05.2010 04:13
Tecrübe Puanı: 0
![]() |
![]() Alıntı:
benim başta berli söylemek istediğim bu ama konuyo bilinçli olarak başka yerlere taşıyorlar bazısı hemen başlığı okuyor konuya balıklamasına dalıyor hadı toparla toparlaya bilirsen. ülkenin şu anki hali ne kağos işler tam avrupanın isteği gibi ilerliyor zaten avrupa ne istiyor büyük orta doğu pırojesi oda türkiyenin bölünmesiyle mümkün bölmek için de türkiyeyi iç savaşa sürüklemek lazım ..... hala ortalığın durumunu görüyorlar tos pempe geliyor bazılarına niye akp li yav akp li olabilirsinde gercekleride inkar edemezsinki gercekler bu görünüyor nasıl görmezde gelirsin.türkiyede türk bayrağına hazmedemiyorlar sokalar ataş yanıyor daha hala açlım ne açılmı yav. bazı arkadaşlar diyor açılımla ne alakası var yav bu kadar tavizler vilmese kandilde pkk gelip il il şov yapmasına izin verilmese vs gibi tavizler budurumlar olmazdı.yazacak çok şeyler varda kısa kesiyorum. not, başbakan amarikaya giti açılım görüşüp gelecek |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1274 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Urumçi Şuan
![]() Son Aktivite: 07.06.2011 15:22
Tecrübe Puanı: 679
![]() |
![]() Alıntı:
Ben Türk değilim kardeşim, benim Tarihte Göktürk'ten beri bir iki devletimin adı Türk, Bana avrupalı Türk diyor, bu çoğrafyada yaşayan tüm müslümanlara Türk diyorlar bundan 100 sene evvel niye şimdi ayrıştırmaya çalışıyor aynı avrupalı kimliklerimizi. Ben Oğuz'um, Bozok'um, Kılık'ım, Kıpçak'ım. Böyle diye de bölünecek miyiz yakında. Şunu aklınıza iyi sokun Türk ismini biz almadık bu topraklar Avrupalı bize verdi, Kürdü, Lazı, Çerkezi ayırt etmeden Tüm Müslümanlara Türk dedi. Şimdi neydi bu türklük içtimai bir millet. Bu ülkede yaşayan her vatandaş kökenine, dinine ve diline bakılmaksızın Türk sayılır. Bu ırkçılık falan değildir bu toplayıcılıktır. Dünyanın hiçbir medeniyetinde bu yoktur. Bakınız bize demokrasi ihraç etmeye çalışan üniter, güçlü ve milli devletlere.... Var mı onlarda böyle bir ayrım yaa ne geveliyoruz şurada anlamış değilim hala. Anlatıyoruz anlatıyoruz cevap vermiyorlar anlattığımız yerlerde, sonra konu gene aynı mevzuya geliyor. Arkadaşım İngiltere (anglo-kelt-germen vs) vatandaşına anglo'dan gelme english denir. Amerika vatandaşına (onlarca ırk var içinde) Amerikan, Fransa vatandaşına (orada magribli çoktur yani kuzey afrikalı özellikle cezayir fas) Fransız denir. Bunlar dünyanın en büyük 3 medeni ülkesi, demokratik ülkesi... Örnek olarak belirttim. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşına da Türk denir. Tartıştığımız şey bu. Eğer güçlü bir Türkiye arzuluyorsanız bölmeyeceksin bütünleştireceksin. Ama bugüne kadar yok sunni-alevi, yok sağ-sol, yok türk-kürt diye bölünelim ondan sonra biz niye bu durumun içerisindeyiz. Terkrar ediyorum vatandaşlık ithafından uluslararası tüm hukuka uygun ve demokrasi sistemlerine adapte olmuş bir kavramı bölersen, uluslararası hukuka göre oluşturduğun millete de devlet kurma hakkı verirsin. Sosyolojinin barındırdığı temel toplum psikolojilerine göre de iki millete bölmek, kutuplaşmaya akabinde çatışmaya, neticesinde bölünmeye sebep olur. Bakınız daha yeni gerçekleşmiş olan Yugoslavya. Var mı böyle bir ülke artık yok, üstelik avrupada yok. Çekoslavakya, var mı bu devlet artık yok. Üstelik avrupanın göbeğinde yok. İşte bu sebeplerden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşına Türk denir. Efendiler ayık olun ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1275 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Siyahnur Şuan
![]() Son Aktivite: 15.09.2013 00:22
Tecrübe Puanı: 802
![]() ![]() |
![]() Alıntı:
Düsünsene Almanyada yasayan Müslüman Türkler olarak bize her sabah "birlestiricilik (!)" adina "Almanim,dogruyum..ne mutlu Almanim diyene vesair" sözleri ile bagirttirdiklarini ? sacmaligin dik alâsi... Tr den baska biyerde yok... Buna "birlestiricilik" degil,KAVMİYETCİLİK dayatması denir. --- @altuntas58,ayni korku ve vehimler TRT 6 kurulurken de cigirtildi; ne oldu ? Hükümet den nefret edebilir, acilima karsi olabilirsiniz.. lakin bir seye karsi iseniz mutlaka karsi oldugunuz fikre karsi gelistirdiginiz bir alternatif fikrinizin olmasi gerekir bunun aksi sadece karsi olmak adina karsi olmaktir. Sizin bu akan kani durdurma adina uygulamalari istediginiz projeniz nedir.?
![]() ![]() |
![]() |
#1276 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Klimasuyu Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 01.05.2009
Tecrübe Puanı: 1453
![]() |
![]() Alıntı:
Bugün 7 asker şehit oluyor başbakanımız nerde..? Amerika başkanına açılımda geldiğimiz yeri anlatacakmış, ilk okula giden çocukların okulda ne yaptıklarını BABAlarına anlattıkları gibi..! |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1277 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() goramaz Şuan
![]() Son Aktivite: 14.09.2024 14:55
Tecrübe Puanı: 1355
![]() |
![]() sonuna kadar nereye kadar?
![]() ![]() |
![]() |
#1278 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() altuntas58 Şuan
![]() Son Aktivite: 11.10.2012 20:24
Tecrübe Puanı: 4547
![]() |
![]() Alıntı:
Türkiye’nin gündeminden düşmeyen Kürt Açılımı sınıfta kalmıştır.Başbakanımızın ve Bakanlarımızın üstüne üstüne bastırdığı Kürt Açılımı hüsrana uğramıştır.Kürt Açılımının asıl amacı PKK’yı yargısız serbest bırakmakmış.Başbakanımız ve onun gibi kabine de düşünenlerin oluşturduğu Kürt açılımını gördük.Habur sınır kapısından giren teröristler, Meclisimizde bulunan terör yandaş partisi DTP ile Birlikte sevgi seli içinde karşılanmıştır. Sanki PKK büyük zafer kazanmış gibi zafer işaretleriyle ülkemize yargılanmadan girmesini ve Kürt açılımını savunan ve çıkaranları, esefle şahsım adına kınıyorum.Kürt açılımını savunan ve çıkaranlar,Sizin Kürt açılımınız PKK’ya destek mi vermekti ?. Böyle bir kürt açılımı olur mu ? Türkiye’de PKK’lı teröristler yargısız serbest bırakılıyorsa Ergenekoncular ve cezaevlerinde yatan diğer suçlularıda serbest bırakmak gerekir. Türkiye’nin toprakları şehit kanı ile sulanmıştır ve bu yüzden kutsal topraklardır. Bu kürt açılımı başta Türkiye Cumhuriyetini Kuran Mustafa Kemal Atatürk ve Askerleri,Şehit ile gazilerinin kemiklerini sızlatmıştır. Çocuklarımızı askere gönderdik. PKK ile mücadelerinde kimi şehit düştü. Kimi de gazi oldu..Bu gazi ve şehit düşen askerlerimizin içinde kürt açılımını çıkartanların oğulları yoktur. Oy toplamak amacıyla bu kürt açılımını çıkartmışlardır. Ve savundukları kürt açılımının daha başında yaşanan hüsran ile bu açılımı daha nereye kadar devam ettireceklerini çok merak ediyorum. __________________ Ben fikrimi defalarca yazdım anlamak isteyen anlar yukardaki daha önceden yazdığım sözlere ihtirazın varmı? bütün bunlar sizce doğrumu hangi cümlemi kabul etmiyorsunuz söyleyinde bilelim sayın gurbetsokakları sırtınızı ab ülkelerine yaslamışsınız her türlü riskten uzak uzaktan davulun sesi hoş gelir bir daha asla benim adımı nickim ağzına alma benim senin gibi insanlarla işim olmaz sakın sakın sakın
![]() ![]() |
![]() |
#1279 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sivaslıgenç Şuan
![]() Son Aktivite: 20.03.2016 23:42
Tecrübe Puanı: 905
![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
Bu ülke kurulurken prensip neydi ülkeyi tehdit eden iç ve dış unsurlarla sonuna kadar savaşmak , bağımsızlıgına saygı duyan ülkelerlede iyi geçinip anlaşmalar yapmaktı. Ama bu itlerde başka dilden anlamıyorlar sonuna kadar savaş tek yol ,asker bu olaya tam olarak yoğunlaşsa bu iş biter ama askeriyenin aklı bambaşka yerlerde. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1280 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ismail 58 Şuan
![]() Son Aktivite: 10.01.2016 23:55
Tecrübe Puanı: 1081
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Tokat Reşadiyeye
duygusuzca, rutinmiş gibi bakmak demek....... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 5 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 5 Misafir) | |
Seçenekler | Arama |
Stil | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Yamaç Paraşutu Nedir? | EyüphanAydın | Yamaç Paraşütü | 1 | 10.05.2010 20:22 |
Kürt Yönetimi sınırları aştı! | _DuMaN_58 | Dünya ve Türkiye'den Haberler | 16 | 06.09.2009 15:26 |
BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ? | doğanay58 | Muhtelif konular | 4 | 30.06.2009 06:32 |
Bir İl İçin Üniversite Nedir? | Sivaslilar.Net | Anasayfa Haberler | 3 | 13.02.2009 01:44 |
Bilmeceler... | _DuMaN_58 | Arşiv | 45 | 19.03.2008 17:15 |