|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Şarkışla Şarkışla İlçesi ve Köyleri |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#1 |
Editör
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() SivasLady Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sivas iline 137 km, Şarkışla ilçesine 37 km uzaklıktadır.
Köyde ilköğretim okulu vardir.Fakat ögrenci azligindan dolayi egitim yapilamamaktadir. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. Ptt şubesi yoktur ancak ptt acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.
Sadece Susmak İstiyorum... Yalan İnsanları Kaale Almadan... Haklıyken Haksız Gözüksem Bile Kendimi Savunmadan... HUZUR Bulmak İstiyorum Gözlerimi Kapayıp Kimseyi Anmadan... Sessizliği Dinlemek İstiyorum,Yüzüme Gülüp Arkamdan Konuşulanları Duymadan... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() seva Şuan
![]() Son Aktivite: 31.08.2010 21:51
Tecrübe Puanı: 2182
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Pir Sultan Abdal ‘dan bu yana, yazılı bir tarihimizin olmadığı bilinmektedir.
Biz de bundan yola çıkarak, en azından bundan sonra yazılı bir tarihimizin olması için, bir çalışma yapmayı düşündük. Yazılı bir tarihimiz olmadığından dolayı, kulaktan kulağa aktarılan bilgileri derleyerek tüm bilinenelere ulaşmayı amaçlıyoruz. Sizlerin de bildiğiniz, büyüklerinizden duyduğunuz bilgileri tarih arşivimize katmanız, başka bilgi gönderenlerde gördüğünüz eksik, taraflı, hatalı verileri tarih arşivimize iletmeniz, doğru bir yazılı tarih oluşması için çok önemlidir. Bu derlemenin amacına ulaşması için önerilerinizi ve tarihimizle ilgili bildiklerinizi (kısacık bir bilgi dahi olabilir) bizimle paylaşınız. “...Yüz yıllar önce Banaz’da yaşadığı bilinen atalarımız, dönemin siyasi baskısı sonucu göç etmek zorunda kalmışlardır. İlk göç edenler Ağa Çelebi, Mehmet Çelebi ve Cümük Çelebi bugün ki Bozkurt adıyla bilinen bölgeye yerleşmişler. Bozkurt’ta birkaç sene kaldıktan sonra, Balahasan bölgesine geçip, oradan da Kavaklı Dere denilen bölgeye (köyümüzün adı buradan gelmektedir) yerleşmişler. Dağ kavağı, kargı ve sorgun ağaçlarının sıklığından dolayı içinde yayılan malların bile kaybolduğu yeşillik alan, bugün ki küçük ağanın çayırı ve çevresidir. “ HAYDAR KAHRAMANSOY W w W . K a V a K W e P . C o M KÖYÜN RESMİ SİTESİDİR... Köy gelenek ve göreneklerine baglı bir şekilde günümüze kadar kültürel mirasını bir sonraki nesillere aktararak gelmiştir. Anadoluya gelmiş türkmenlerden olan köy halkı bektaşi inancı sayesinde,anadolu bektaşiliginin özelleklireni yansıtmaktadır. Corafi konumunun getirdigi zor yaşam şartlarının etkisinden kurtulamayan köy,dışarıya göç vermiştir. Dışarıya gönderdigi nufusun gerek egitim,gerekse kültürel yapıdaki etkileşimi köy nufusu içerisinde zenginlige yol açmıştır. Kış mevsiminde köy nufusu azalmakta olsada,bahar ve yaz aylarında köyde yogunluk yaşanmaktadır. Yemek kültürü birçok anadolu köyünde oldugu gibi ,hamur ve bugday ürünleri agırlıklıdır.Köyün kendine has ekmegi(kömbe),yaglı ve pattesli çöregi,mantıya benzer yağlı yemegi meşhurdur. Köyün iklimi, karasal iklimi etki alanı içerisindedir. herzaman yorganla yatılacdak kadar soguktur.. kısları karlı ve cetin yazları serindir.. haydar kahramansoy w w w . k a v a k w e p . c o m
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|