Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Serbest Alan > Serbest Kürsü
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Serbest Kürsü Serbest Konular

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 26.02.2008, 21:36   #11
leblebi82
Usta Yiğido

leblebi82 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

leblebi82 Şuan leblebi82 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 27.02.2013 22:42

Tecrübe Puanı: 816 leblebi82 FAZLA SÖZE GEREK YOKleblebi82 FAZLA SÖZE GEREK YOKleblebi82 FAZLA SÖZE GEREK YOK
Standart --->: pasadan M.Akıf Ersoya agır elestırı

Mehmet Akif Ersoy'u 44 ilde, birçok ilçede, Avrupa ülkelerinde yaşayan Türklere, Türk Cumhuriyetlerinde anlattığını belirten şair -yazar Yavuz Bülent Bakiler, "Mehmet Akif'i Anlamak demek Türkiye'yi çağdaş medeniyet seviyesine yükseltmek demektir, Mehmet Akif'i anlamak ve anlatmak demek, M. Akif ahlakıyla ahlaklanmak demek, Türkiye'yi son derece huzurlu bir ülke haline getirmek demektir. Türkiye'yi adeta gül cenneti haline getirmek demektir. Mehmet Akif, hem meşrutiyet devrimizin hem de Cumhuriyet devrimizin en büyük abide şahsiyetlerinden birisidir. Keşke onun gibi başka abide şahsiyetlerimizde olsaydı. Hem meşrutiyet devrimizin, hem Cumhuriyet devrimizin Mehmet Akif Ersoy'dan daha büyük, daha önemli, daha saygıya değer ikinci bir edebiyat insanımız yoktur. Elbette Akif gibi önemli değerlerimiz vardır, Türk milleti yaşadıkça da olacaklardır. Akif çağının en önemli şahsiyetlerinden birisidir. İnanıyorum ki bin yıl sonra da, iki bin yıl sonra da insanlık değerleri ayakta kaldığı müddetçe, yani doğruluk, çalışkanlık, terbiye, vatanperverlik, insanlarla muhabbet, ilme kucak açmak, cehaletten kurtulmak gibi düşünceler oldukça Akif çok büyük olacak. O kadar mühim bir insandır" diye konuştu.

Alıntı : [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
Alt 26.02.2008, 21:48   #12
asitane3458
Usta Yiğido

asitane3458 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

asitane3458 Şuan asitane3458 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 06.02.2010 12:59

Tecrübe Puanı: 704 asitane3458 FAZLA SÖZE GEREK YOKasitane3458 FAZLA SÖZE GEREK YOK

ben bu paşaya ne diym ******** haysiyetsiz .....
asitane3458 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 26.02.2008, 22:28   #13
oz.can
Yeni Yiğido

oz.can - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

oz.can Şuan oz.can isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 18.05.2011 08:11

Tecrübe Puanı: 0 oz.can FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Bu "neyin" paşası ya ben anlamadım(!?)
oz.can isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 26.02.2008, 23:21   #14
ofgurleyuk78
Usta Yiğido

ofgurleyuk78 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ofgurleyuk78 Şuan ofgurleyuk78 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 29.01.2010 16:58

Tecrübe Puanı: 774 ofgurleyuk78 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart -->: pasadan M.Akıf Ersoya agır elestırı

İstiklal Marşı bu güne kadar yazılmış tüm ulusların marşından çok daha fazla anlamlı ve güzel marştır. Hepinizin yazılarını okudum. Çoğunuz işkembeden atıyorsunuz. İstiklal Marşımızı güftesi ile okuyun desem yarınızdan fazlası okuyamaz. Değiştirilmek istenilen işte bu güftedir. Sözleri değil. Çünkü güftesi çok zor. Onu okumak her babayiğidin harcı değil. Atarken destekli atın. Bizde bu vatanın evladıyız.
Alt 27.02.2008, 00:15   #15
Ertugrul
Genel Koordinatör

Ertugrul - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ertugrul Şuan Ertugrul isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 19.01.2013 13:22

Tecrübe Puanı: 10 Ertugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende Zukunft
Standart --->: -->: pasadan M.Akıf Ersoya agır elestırı

Alıntı:
ofgurleyuk78 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
İstiklal Marşı bu güne kadar yazılmış tüm ulusların marşından çok daha fazla anlamlı ve güzel marştır. Hepinizin yazılarını okudum. Çoğunuz işkembeden atıyorsunuz. İstiklal Marşımızı güftesi ile okuyun desem yarınızdan fazlası okuyamaz. Değiştirilmek istenilen işte bu güftedir. Sözleri değil. Çünkü güftesi çok zor. Onu okumak her babayiğidin harcı değil. Atarken destekli atın. Bizde bu vatanın evladıyız.
Siz Doğu Silahçıoğlu'nun makalesini okudunuz mu ?
Yazdığı makale baştan aşağı İslam düşmanlığı içeriyor.
Faşizanca yazılmış bu makalede İslam hedef tahtasına oturtulmuş.
Makeleyi dikkatle okumanızı tavsiye ederim.

Ertuğrul Özdemir

Kötülere Acımak İyilere Zulümdür !
Ertugrul isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 27.02.2008, 08:11   #16
bayatlı kenan58
Tecrübeli Yiğido

bayatlı kenan58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

bayatlı kenan58 Şuan bayatlı kenan58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 19.02.2015 20:16

Tecrübe Puanı: 670 bayatlı kenan58 FAZLA SÖZE GEREK YOKbayatlı kenan58 FAZLA SÖZE GEREK YOK
Standart --->: -->: pasadan M.Akıf Ersoya agır elestırı

Alıntı:
ofgurleyuk78 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
tabı canım tabı;;;;;hak, dın,ezan kelımelerı guftesının ıcıne okadar ustalıkla yerlestırılmıskı pasa o guftenın ıcındekı kelımelerı degıstırecek oylemı !!!!

şuanda yaptığımız hiçbir iş
kılınmayı bekleyen
vakit namazından daha önemli değildir

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
bayatlı kenan58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 27.02.2008, 23:20   #17
leblebi82
Usta Yiğido

Tecrübe Puanı: 816 leblebi82 FAZLA SÖZE GEREK YOKleblebi82 FAZLA SÖZE GEREK YOKleblebi82 FAZLA SÖZE GEREK YOK

Şair-yazar Yavuz Bülent Bakiler, "Mehmet Akif'i Anlamak Türkiye'yi Gül Cenneti Haline Getirmek Demektir" Dedi.
Alt 27.02.2008, 23:25   #18
xwst
Yiğido

xwst - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

xwst Şuan xwst isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 23.01.2010 18:43

Tecrübe Puanı: 652 xwst FAZLA SÖZE GEREK YOKxwst FAZLA SÖZE GEREK YOK

Mehmet Akif Ersoy'un bu kadar ciddiye alınması sasırtıyor beni.Cumhuriyet Donemi'nde sırf seriat istedigi icin Mısır'a kacan vatan haini diyebilcegimiz bir adama daha ne soylenebilir ki...Kurtulus Savası icin yazdıgı Istiklal Marsı iyi hos fakat be adam boyle bi marsi yazip nie seriat seriat diye Mısır'a kacıyosun?Rezalet yani
xwst isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 27.02.2008, 23:38   #19
leblebi82
Usta Yiğido

Alıntı:
xwst Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Mehmet Akif Ersoy'un bu kadar ciddiye alınması sasırtıyor beni.Cumhuriyet Donemi'nde sırf seriat istedigi icin Mısır'a kacan vatan haini diyebilcegimiz bir adama daha ne soylenebilir ki...Kurtulus Savası icin yazdıgı Istiklal Marsı iyi hos fakat be adam boyle bi marsi yazip nie seriat seriat diye Mısır'a kacıyosun?Rezalet yani
Bu ne cüret . Bu ne hadsizlik. İstiklal Marşı'nın şairine, Vatan şairine nasıl oluyor da mesnetsiz bir ithamda bulunabiliyorsun ?

Mehmet Akif için nasıl Mısır'a kaçmış diyebiliyorsun. Senin cahilliğine veriyorum bunu. MEHMET AKİF, Mısır'a isteyerek gitmemiştir. Bir nevi Mısır'da sürgün hayatı yaşamak zorunda bırakılmışır.

Bu konuda şair Ruhi Naci Sağdıç'ın Hatırat'ında ayrıntılı bilgi vardır. Mehmet Akif Ersoy bir gün Şefik Kolaylı'ya "Peşine polis takılıp takip ettirilmesinden müteessir olarak yurdu terk etmek zorunda bırakıldığını" ifade etmiştir.

Konuyla ilgili Ertuğul Düzdağ'ın Mehmet Akif ERSOY isimli eserine de bakabilirsiniz.

Hatta Akif'in deniz yolculuğunun ne kadar acı olduğunu da öğrenmenizi isterim.

NE DİYORDU AKİF : "ALLAH, BU MİLLETE BİR DAHA İSTİKLAL MARŞI YAZILACAK GÜNLERİ GÖSTERMESİN".

BEN DE İLAVE EDİYORUM : "ALLAH, AKİF'İ ANLAMAYAN SIĞ BEYİNLERİ ISLAH ETSİN."
Alt 27.02.2008, 23:45   #20
serhatcan
Yasaklı
NO AVATAR

serhatcan Şuan serhatcan isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.03.2012 15:55

Tecrübe Puanı: 0 serhatcan FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

ALLAHIM YAA. ŞUNLARIN TARTIŞTIKLARI ŞEYLERE BAKIN. YAVV SİVASLILARRR MEMLEKET ÇÖKÜYORR,EKONOMİİ ALAK BULLAK,İNSANALR İŞSİZ AÇÇÇÇ,SİZ HALLA DİNİ,TÜRBANI TARTIŞIYORSUNUZ. ŞUNU GÖREMEYECEK KADAR DA KÖRSÜNÜZ.. GÜNEYDOĞUDA MEHMETCİKLER VATAN İÇİN ÇARPIŞIYORR. BU GÜNEYDOĞUDAKİ SINIR HAREKATINI FIRSAT BİLİP ORADA VATAN İÇİN GENÇLER ÖLÜRKENN CUMHURBAŞKANININ BU OLAYLARIN BAŞLAMASINDA TÜRBANI ONAYLAMASININ DÜRÜSTLÜKMÜ ,YANLIŞMI, DOĞRUMU OLDUĞUNU NEDEN TARTIŞMIYORSUNUZ.OFFFFOFFFFF BEN NE DİYEYİM SİZ SİVASLILARA.
serhatcan isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)