Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Arşiv
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Arşiv Güncelliğini Yitirmiş Konular

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ
Konu Kapatılmıştır

Seçenekler Arama Stil
Alt 23.04.2008, 18:37   #1
fertelliyim
Usta Yiğido

fertelliyim - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

fertelliyim Şuan fertelliyim isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 02.10.2011 18:21

Tecrübe Puanı: 746 fertelliyim BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK
Standart Cezamı Ödülmü ?

Bir garip ceza

A.A

İstanbul'da asker uğurlaması sırasında havaya ateş ettiği için mahkeme tarafından kitap okuma cezasına çarptırılan genç, cezasının kalan kısmını, üniversite eğitim için geldiği memleketi Kastamonu'da çekiyor.

Edinilen bilgiye göre, İstanbul'da yaşayan Murat Şenol Demirci (20), Mayıs 2007'de, bir yakınının askere uğurlanması sırasında silahla havaya ateş etti. Polis tarafından gözaltına alınan Demirci, mahkemece “1 yıl boyunca her ay en az 4 saat kitap okuma” cezasına çarptırıldı.
Demirci, cezasının bir kısmını İstanbul Üsküdar'da çektikten sonra Kastamonu Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Hazır Beton bölümünü kazandı. Bunun üzerine mahkemeye başvuran genç, cezasının kalan kısmını eğitim gördüğü Kastamonu'daki İl Halk Kütüphanesinde kitap okuyarak çekmeye başladı.

“Kitap okumayı alışkanlık haline getirdim. Bu sayede her gün kelime haznemi de geliştirdim” diyen Demirci, cezası bittikten sonra da kitap okumaya devam edeceğini söyledi.
Cezasının 8 ayını tamamlayan Demirci, yaptığından pişman olduğunu ifade etti.
Murat Şenol Demirci, bugüne kadar başta “Nutuk” olmak üzere Peyami Safa'nın “9'uncu Hariciye Koğuşu”, Reşat Nuri Güntekin'in “Çalıkuşu”, Yakup Kadri Karaosmanoğlu'nun “Kiralık Konak” ve “Yaban” adlı eserlerini okudu.

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
fertelliyim isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 23.04.2008, 18:52   #2
aozdemir
Usta Yiğido

aozdemir - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

aozdemir Şuan aozdemir isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 22.01.2015 11:38

Tecrübe Puanı: 757 aozdemir BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK
Standart -->: Cezamı Ödülmü ?

cezalarında bir faydası olmalı değil mi?
aozdemir isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 23.04.2008, 19:10   #3
Arif Coşkun
Moderator

Arif Coşkun - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Arif Coşkun Şuan Arif Coşkun isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 10.05.2016 19:12

Tecrübe Puanı: 10 Arif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende Zukunft
Standart --->: Cezamı Ödülmü ?

Bugün cezaevlerinde artık yatırmıyorlar,üretime dayalı çalıştırıyorlar. Buda binevi ceza sayılır.En azından birşeyler için zorlanıyor tabi tutuluyor.
Alt 23.04.2008, 19:15   #4
tayfun5834
Yeni Yiğido

tayfun5834 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

tayfun5834 Şuan tayfun5834 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 23.05.2008 11:02

Tecrübe Puanı: 616 tayfun5834 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

kitap okumak bir ceza haline geldi ise biz gençlere yuh olsun. yazıkki türkiyenin geleceği biz gençler kitap okumak için mahkemeden karar bekliyoruz
...SEVMEYİ SEVDİM
SORAN OLMADI NEYİ SEVDİĞİMİ
...OYSA BEN...........
tayfun5834 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 23.04.2008, 19:38   #5
fertelliyim
Usta Yiğido

fertelliyim - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

fertelliyim Şuan fertelliyim isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 02.10.2011 18:21

Tecrübe Puanı: 746 fertelliyim BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK

Kitap okumayı ceza olarak vermek ne derece doğru olur ben size askerliğimden bir şey aktarayım İstanbul Hastaldayım doğuya gitmek için hazırlanıyoruz bizleri iştima alanında topladılar ve bir Paşa geldi ismini şimdi hatırlamıyorum konuşma yapacak birliğe ve eğitimlerden bahsetti özellikle sürünmek ten ordan bir uzmanı cağırdı bize sürünmeyi göster dedi tabi uzman kitap bilgi sürünmeyi gösterdi bizlere ve paşa uzmana çok kızmıştı nedeni sen bu şekilde sürünürsen 4 saniyede yere yatarsı ama merminin sana gelmesi 200 mt den ses duyduktan sonra sana gelmesi 2 saniye yani sen 2 kaşının ortasından vurulursun demişti ve burda çok önemli bir konuya değindi eğitim Çavuşları askere sürünmeyi eğitim olarak değil ceza olarak veriyor buda askerin hafızasına ceza olarak kazınıyor gerektiğindede asker sürünmek yerine eğilerek hareket ediyor ve bir çok şehitin bu nedenle veridiğini söylemişti.

Evet gercekten öyle yapılması gereken kendisi için faydalı olan bir şeyi kendisine ceza olarak verildiğinde o kişi gerektiğinde uygulamıyor. Kitap okumakta öyle gerci kitap okumak kişilere bir şeyler kazandırabilir ancak bir çok kişinin sokak aralarında gelişi güzel atmalarına engel olurmu bence hayır özellikle Asker yolcu etmelerde çok fazla silah kullanılıyor bir cok kez basından duyuyoruz serseri kurşunla hayatını kaybedenleri Yüce Rabbim Kimseyi ne serseri kurşuna nede bir başka birşeye maruz bırakmasın Amin.

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
fertelliyim isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Konu Kapatılmıştır

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)