|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Sivas Şirketleri, Sivas Firmaları Sivas' taki Şirketler, Sivasli Şirketler, Sivasli Firmalar |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#311 | |
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() doganay Şuan
![]() Son Aktivite: 04.04.2015 01:52
Tecrübe Puanı: 642
![]() |
![]() Alıntı:
Dermokil firmasını ve Tıffany en son geldiğimde Organize Sanayi bölgesi içinde fabrikalarını gördüm fakat, ziyaret etme imkanım olmadı. Ayrıca Dermokil firmasına destek için nasıl bir yardımım olabilir. bu konuda fikirlerinizi bekliyorum. Her türlü desteğe hazırım. saygılarımla
![]() ![]() |
![]() |
#312 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaptan-58 Şuan
![]() Son Aktivite: 06.08.2013 11:28
![]() Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Tecrübe Puanı: 1024
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() SİVASIMIZIN GELİŞMESİ GÖRMEK NE KADAR GÜZEL.... SİVAS FİRMALARINI KALDIRMAMIZ LAZIM...
![]() ![]() |
![]() |
#313 | |
Tecrübeli Yiğido
![]() |
![]() Alıntı:
yuakrıdaki haberle ilgili araştırma yaptım fakat detaylı bilgi bulamadım. Bu 3 arkadaş nasıl bir şirke kurmuşlar. Kurdukları şirket hangi iş kolunda çalışmaktadır? Bu konuda bilgisi olan arkadaş var mı? İleride yaptıracak işlerimiz olur, fiyat alabiliriz. Bilgi verebilecekarkadaşlarıma şimdiden teşekkürlerimle Saygılar
![]() ![]() |
![]() |
#314 | |
Tecrübeli Yiğido
![]() |
![]() Alıntı:
Yolları açık olsun Bereketli olsun. Aklımızda bulunsun gününbirinde işimiz olursa elbbeteki onlardan da fiyat talep ederiz. Saygılarımla
![]() ![]() |
![]() |
#315 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() BOUN Şuan
![]() Son Aktivite: 27.12.2014 22:40
Tecrübe Puanı: 795
![]() |
![]() Alıntı:
Bu haberi bizimle paylaştığın için teşekkürler Berat hocam. Bugün duyduğum en güzel haber diyebilirim. Böylesine dev bir sanayi kuruluşunun Sivasımıza yatırım yapmış olması ve bu yatırımın gelecek yıllarda daha da büyüyüp Sivasımıza istihdam ve ihracat açısından büyük kazançlar sağlayacak kapasitede olması geçekten sevindirici. Yazıcı Şirketler grubu ve başkanı Sivaslı mı değil mi bilmiyorum ancak Sivasımıza bu yatırımı yaptıkları için kendilerine teşekkür ederiz. İnşallah servetini sermayeye dönüştüremeyen diğer Sivaslı hemşerilerimize bu yatırım örnek olur. Ayrıca Sivas'ın 2007 yılı ihracat rakamının 90 milyon dolar olduğu gerçeğini göz önüne alırsak sadece bu şirketimizin 2008 yılında 30 milyon dolar, yani geçen yılın üçte bir ihracatını tek başına yapacak olması, ve önümüzdeki yıllarda artan miktarlarda ihracat yapacaklarını belirtmesi Sivasımızın sanayi devi iller arasına girmesi için önemli göstergelerden birisi olan ihracat rakamlarında büyüme sağlaması açısından mükemmel bir gelişme. Tekrardan bu şirketimize başarılar. Umarım ilerleyen yıllarda bu alanda yeni yatırımlar, yeni istihdam alanları ve artan ihracat rakamlarını gelişen Sivas sanayisi ile birlikte görürüz!
![]() ![]() |
![]() |
#316 |
Usta Yiğido
![]() |
![]() Sivasımızda süt ve süt ürünleri alanında üretim yapan bir firmamız: ''Taşarzade''
Daha evvel defalarca tekrar ettiğimiz gibi Sivaslı firmalarımızın büyümesi gelişmesi, daha fazla istihdam sağlaması için Sivaslıların kendi memleketlerinin markalarına sahip çıkması gerekir. Tarım ve hayvancılığın Sivas ekonomisinde kapladığı yerin büyüklüğü, bu alanda işlenmiş ürün sunan bu ve buna benzer firmaların önemini artırıyor. Başarılar... Bu firmanın web sitesi: [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
![]() |
#317 | |
Usta Yiğido
![]() |
![]() Alıntı:
Firmanın web sitesinden edindiğim bilgiye göre şuan ki bahsi geçen yatırımlarında yaklaşık 230 kişi istihdam ediliyor ve ayrıca 2009 yılında Sivas-Hafik'te ikinci bir fabrika kurulacağından bahsediliyor. İşte detaylar: Yazıcı Şirketler Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Pema Madencilik Enerji Kimya Sanayi Ticaret A.Ş, Sivas(54), Kayseri(1) ve Adana(1) bölgelerinde toplam 56 adet maden sahasına sahiptir. Sivas-Kangal-Çamözü Mevkiindeki 1362,92 hektarlık maden ocağımızda 2008 yılı Temmuz ayı itibari ile 8.000 ton lumpy, fabrikamızda ise 50.000mton Konsantre Krom üretilecektir. 2009 senesinde ise yıllık ortalama 40.000 mton lumpy, 125.000.mton konsantre krom üretimi yapılacaktır. Makine montajı devam etmekte olan ve 2008 Mayıs ayında 232 adet çalışanı ile hizmete geçecek olan 15.500 m2 kapalı alana sahip fabrikamızda 150 ton/saat kırıcı ünitesi, 2200cmx3500cm 4 adet Değirmen, 4 adet Stack Sizer (Derrick), 144 adet Konsantre Masası (Deister) bulunmaktadır. Fabrikanın bulunduğu maden sahamızda çıkan parça kromun cevher değeri Cr2o3 %38-42 baz, konsantrenin Cr2O3 değeri ise %51,15’dir. 2008 Temmuz ayı içerisinde inşaatına başlanacak olan 2. Krom Konsantre Fabrikamız ise Sivas / Hafik’te olup, 2009 yılı Haziran ayında üretime başlayacak şekilde planlanmıştır. Pema Madencilik Enerji Kimya San. Ve Tic. A.Ş. ICDA üyesidir. Kaynak: [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Sivasımıza yatırım yapan bu firmamıza başarılar ve bol kazançlar diliyorum. İnşallah ilerleyen yıllarda yatırımlarını daha da artırırlar ve Sivaslılara girişimcilik ve sanayi kültürü kazandırılmasında öncü olurlar.
![]() ![]() |
![]() |
#318 |
Yiğido
![]() ![]() svsyzr Şuan
![]() Son Aktivite: 14.04.2011 15:59
Tecrübe Puanı: 613
![]() |
![]() Ya biliyorum ayıp ama ben pek bilmiyorum Sivas'ta ki firmaları. bir Kangal'daki Termik Santrali biliyorum.
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#319 | |
Usta Yiğido
![]() |
![]() Alıntı:
Kümlenme konusundaki tespitinize katılıyorum. Tabii elbette kümelenmenin hem avantajları hem dezavantajları var ancak şu an gelinen noktada size kümelenme modeliyle sanayisini geliştirmeye çalışan iki ilimizin uğradığı hüsrandan bahsetmeliyim. Ekonomi gazetelerinden takip ettiğim kadarıyla tekstil sektöründe kümelenerek kalkınmaya çalışan Kahramanmaraş ve Adıyaman illerimizde, bu sektörde yaşanan darboğaz neticesinde binlerce insan son beş-altı ay içerisinde işten çıkarıldı, bir çok firma kapasite düşürmek zorunda kaldı. Elbette bu durum bütün bir şehir ekonomisinin krize girmesine yol açtı. Sivas için en ideali sadece bir sektörde değil en az bir kaç sektörde kümelenme ve ayrıca değişik bir çok sektörde yatırımcı çekme olmalıdır. Ayrıca tarihi eserlerin onarılması ve kazanılması neticesinde turizm; Sivasspor'un başarılarıyla spor; kaplıcalarımıza yapılacak alt-üst yapı yatırımlarıyla sağlık ve eğlence turizmleri de şehrimiz için ayrı ayrı sektörel başlıklar olmalıdır. Ayrıca tarım ve hayvancılığın ve bu sektörde yapılan ve yapılması gereken yatırımların önemi zaten ortada. Kısacası ekonomisi bir çok farklı sektör üzerine kurulan bir il olursak bir sektörü etkileyen kriz bütün bir şehrin depresyona girmesine neden olmayacaktır kanaatindeyim.
![]() ![]() |
![]() |
#320 |
Usta Yiğido
![]() |
![]() Berat hocam bu konuda başka bir foruma yazdığım yazıyı buraya yapıştırmayı uygun görüyorum. Maalesef Sivasımızın tek çıkış yolu olan sanayi alanında sayın Valimiz herhangi bir vizyon geliştirebilmiş değildir. Bu arada diğer bir çok alanda yaptığı çalışmaları takdir etmeyi de ihmal etmeyelim ancak en önemli konuda ciddi çalışmalar yapılmaması ve Sivas ölçeğinde bir çok il 4. hatta 5. OSB leri kurarken Sivas hala 2. OSB'yi kuramamış olması hüzün verici...
İşte diğer bir forumda bu hususta yazdıklarım: Bu arada Mustafa beye daha evvel verilmiş sözlerini hatırlatmışken kamu kesimi yatırımlarını ilimizde takip etmesi gereken kişi olan sayın valimize de vermiş olduğu bir kaç sözü hatırlatalım... Belki fazydası olur. -Üç yılı aşkın süredir yapılacağı söylenen ama ilin önde gelenlerinin kendi aralarındaki anlaşmazlık ve sürtüşmelerin kurbanı olan Adliye Sarayı ne oldu? -Havaalanımıza yapılacağı söylenen ancak en ufak bir haber alınamayan yeni terminal binası ne oldu? -Fuar alanı ve Kongre merkezi binası neden yalan oldu? -Sivasspor'a verilen yeni stadyum sözünün üzerinden aylar geçti, en ufak bir proje haberi dahi alamadık, merakımdan soruyorum nooooooldu? -Yapılacağı söylenen beşbin kişilik kapalı spor salonu işi ne oldu? -Eski EBK binasının tekrardan Sivas hayvancılığının hizmetine sokulacağı söyleniyordu, nooooldu? -Kayseriye önümüzdeki altı ay içinde iki özel üniversite kurulacak. Bundan dört yıl evvel sözü verilen hatta valilik sitesinde tanıtımı bile yapılan '4 Eylül Üniversitesi' noooldu? Daha da yazarım ancak şimdilik bu kadar yeter, kimseden yeni söz istemiyoruz, verilen sözlerinizi tutun yeter, verilen sözler yalan olmasın! Yer miyiz? Yer mi Yiğido? Söz ver, coşkuyu ver, heyecanı ver, günü kurtar, ne de olsa millet keriz unutur unutur unutur unutur unutur mu acaba? Bakın unutmadık, beş yıl evvel sözü verilen ve yapılmayanları yazıyoruz. Demek ki beklentilerin aksine aptal çıkmadık. Yemedik yani, yemedik de ne yaptık? Olsun unutmadık!
![]() |
Konuyu Toplam 4 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 4 Misafir) | |
|
|