|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Anketler Burada anketleri bulabilirsiniz |
Anketimiz: Bir Gazete Seçseniz Hangisini Seçersiniz!Neden? | |||
Sabah | 91 | 4,70% | |
Hürriyet | 72 | 3,72% | |
Milliyet | 44 | 2,27% | |
Zaman | 886 | 45,76% | |
Akşam | 38 | 1,96% | |
Cumhuriyet | 291 | 15,03% | |
Ortadoğu-Yeniçağ | 54 | 2,79% | |
Yenişafak | 78 | 4,03% | |
Fanatik | 59 | 3,05% | |
Fotomaç | 47 | 2,43% | |
Posta | 82 | 4,24% | |
Sözcü | 0 | 0% | |
Diğer | 170 | 8,78% | |
Vakit | 17 | 0,88% | |
Taraf | 7 | 0,36% | |
Katılımcı sayısı: 1936. Sizin Bu Ankette Oy kullanma Yetkiniz Bulunmuyor |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
23.06.2008, 19:15 | #361 |
Usta Yiğido
LaEdri Şuan
Tecrübe Puanı: 1290
|
-->: Bir Gazete Seçseniz Hangisini Seçersiniz!Neden?
türkiyede gazete yok...kağıt yığını var..
hepsi yalandan dolandan geçilmiyor..
23.06.2008, 19:24 | #362 | |
Usta Yiğido
LaEdri Şuan
Tecrübe Puanı: 1290
|
-->: --->: Bir Gazete Seçseniz Hangisini Seçersiniz!Neden?
Alıntı:
24.06.2008, 13:34 | #363 |
Usta Yiğido
abircan Şuan
Son Aktivite: 21.01.2015 10:55
Tecrübe Puanı: 1043
|
--->: Bir Gazete Seçseniz Hangisini Seçersiniz!Neden?
HERGÜN 5 BELEŞ ZAMAN GASTEM KAPIMDA YAZ YAZ YALANDAN KİM ÖLMÜŞŞŞŞ
20 Haziran 2008 Mehmet Y. YILMAZ mehmetyilmaz@hurriyet.com.tr Dinci medyanın tümü bir Sözcü etmiyor! GEÇEN gün dağıtım şirketlerinden gelen satış raporlarına bakarken ilginç bir ayrıntının farkına vardım. AKP destekçisi "dinci medya" (dini bir ticari ve siyasi unsur olarak yayınlarında kullanan medya anlamında!) satış bakımından yerlerde sürünüyor. Vakit'in 32.166, Zaman'ın 25.154, Yeni Şafak'ın 16.837 adet bayi satışı var. Bunu yazdım diye hemen ortaya atılıp, "Ama bizim abonelerimiz var" diyeceklere şunu sorayım: Neden uluslararası tiraj denetim sistemi ABC'nin abonelikle ilgili standartlarına uymaya çalışmak yerine, Rekabet Kurulu üzerinde siyasi baskı kurdurarak, bu denetim sisteminin çökmesine yol açtınız? Neyse konu bu değil. Üç kardeşin toplam satışı, hiçbir gruba bağlı olmadan, sadece bir avuç gazetecinin ortak gayretleriyle yayımlanan, AKP muhalifi Sözcü'nün yanına bile gelemiyor. Sözcü, 119.231 adetle, hepsine uzak ara fark atmış durumda. Bundan Ahmet Çalık'ın çıkaracağı bir ders olmalı! Hükümet borazanı olmak, gazetelere yaramıyor, satışlar bunu anlatıyor bize. Bu satış sefaletini promosyon ile aşmaya çalışan Vakit, 59 kupon karşılığı yapılacak çekilişle 150 okurunu Mekke ve Medine'de "Eğitim, Araştırma ve Bilgilendirme Semineri'ne" götürmeyi vaat ediyor. Talihlilere bir Vakit yazarı da eşlik edecek. Sanayi Bakanlığı'nın bu "çekilişli promosyona" nasıl izin verdiğini merak ettim. Bakanlık bana açıklarsa, okurlarıma da duyururum. Öte yandan talihlilere eşlik edecek insana bakınca bir uyarı yapmayı gerekli görüyorum: Bu adam Vakit yazarları içinde ağzı en bozuklardan. Bence kadınların ve çocukların bu işten uzak durmalarında yarar var. Erkek talihlilere ise önerim, kulaklarına tıkamak için yanlarında pamuk bulundurmaları. Böylece kötü sözler duyarak abdestlerinin sakatlanmasını engelleyebilirler.
24.06.2008, 13:37 | #364 |
Usta Yiğido
Kaptan-58 Şuan
Son Aktivite: 06.08.2013 11:28
Space pacman Champion!Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Tecrübe Puanı: 1023
|
bencede şike vardır.. bu sitede irticai faaliyet var. yakında chp bu siteyi kapatmak için mahkemeye başvurur
24.06.2008, 13:37 | #365 |
Usta Yiğido
abircan Şuan
|
Mehmet Y. YILMAZ mehmetyilmaz@hurriyet.com.tr
Hoca Efendi, biraz da bunlara ağlasın GEÇEN gün dinci gazetelerin tiraj sefaleti ile ilgili yazdığım yazı bazı kişileri fazlasıyla rahatsız etmiş. Bana "cemaatten" gelen küfürlü tepkileri, topluca Hoca Efendilerine göndereceğim. Artık bunları o okuyup, kendi cemaatinin durumuna gözyaşı döksün! Bu kadar terbiyesiz ve ağzı bozuk insanı, aynı cemaat çatısı altında nasıl toplayabildiğinin hesabını kendisine versin. Onları bu kadar kızdıran meseleyi tekrar anlatayım: Türkiye'de gazete satışlarını denetlemek için bağımsız bir denetim firması çalışıyordu. ABC Türkiye isimli bu kuruluşta, gazete-dergi yayıncıları, reklamcılar ve reklam veren temsilcileri yer alıyordu. Uluslararası bir tiraj denetleme şirketi olan ABC, dünyanın her yerindeki deneyimini buraya bu şirket vasıtasıyla getirmişti. Buna göre bedava aboneler, tiraja katılmıyordu. Zaman Gazetesi'nde yapılan denetlemede faturaların topluca kesildiği tespit edildi. Her abone ismine bir fatura ve bir tahsilat makbuzu ibraz edemeyen Zaman, ABC Türkiye'den, bu kıstasa uyabilmek için süre istedi. Zaman yöneticilerinin bu konudaki açıklamalarını da burada size aktarmıştım. ABC'nin kurallarına en kısa zamanda uyacaklarını söylüyorlardı. Sonunda kurallara uymak yerine, kurallardan kurtulmayı tercih ettiler. Rekabet Kurulu'ndaki siyasi nüfuzlarını da kullanarak, sistemi çökerttiler. Şimdi de çıkmışlar, bizden kendi açıkladıkları abone rakamlarına inanmamızı istiyorlar. Kusura bakmayın, ama yemezler! Bu gazeteye parasını ödeyerek abone olanlar elbette vardır, ama en az onlar kadar "bedava abone" olduğunu, gazetelerin apartman ve dükkán kapılarına bedavaya bırakıldığını bilmeyen var mı? BU NASIL DİSİPLİN? TARAF Gazetesi'nde yayımlanan "Lahika 1" isimli belge, "Genelkurmay'ın resmi kayıtlarında yok" denilerek geçiştirilebilecek bir şey değil. Belgede yer alan plan, askere karşı oldukları düşünülen kişilerin itibarsızlaştırılması ve bu amaçla bazı sivil toplum kuruluşlarının ve gazetecilerin kullanılmasını hedefliyor. Yedek subay okulunda en çok duyduğum sözlerden biri de şuydu: Başarıdan da başarısızlıktan da komutan sorumludur! Ve biliyoruz ki böyle bir plan, ordunun alt kademelerinde hazırlandıysa, bu işin üstlerden habersiz yapılması ihtimali yoktur. Eğer bu çalışma, üstlerden habersiz yapıldıysa, bu nasıl disiplin? Bu disiplinsizliğin hesabını verecek olan komutan kim? Plan, üstlerin emriyle hazırlandı ve kolayca tahmin edebileceğimiz nedenlerle "resmi kayda alınmadıysa" durum daha da vahimleşiyor. O zaman bu planın, emir komuta zinciri içinde hazırlanmakta olan bir darbenin ön hazırlığı için yapıldığını düşünmemiz gerek. Bundan önceki askeri darbe deneyimlerimiz bize bunu öğretiyor. Ve soru da kendiliğinden ortaya çıkıyor: Bu planın hazırlanması emrini kim verdi, neden verdi? Bir de ciddi bir güvenlik açığı sorunu olduğu görülüyor. Gizli belgeler ortaya dökülüyor, bilgisayarlardan günlükler kopyalanabiliyor, komutanların odalarındaki konuşmaları kaydedilebiliyor. Geçenlerde Yunan gizli servisi başkanının "Bütçemiz çok kısıtlı" diye yakındığını okudum, gazetelerde. Bu tabloya bakınca Yunan gizli servisinin çok bir bütçeye ihtiyaç duymayacağı da anlaşılıyor. Ve elbette bizim mesleğimiz için en kritik konu şu: Bu yıpratma faaliyetlerinde kullanılacak gazeteciler kimlerdi acaba? Yanıtını büyük olasılıkla alamayacağımız bir soru bu. Ama kuşkum yok ki oralarda bir yerlerde bir liste olmalı. Bugün yarın; o da dökülür ortalığa nasıl olsa! 'Dinci' ile 'dindar' farkı BAZI okuyucular da Zaman, Yeni Şafak, Vakit gibi gazeteler için kullandığım "dinci gazete" tanımlamasına takmışlar. "Onlar dinci ise siz dinsiz misiniz" gibi içinden adeta "zeká fışkıran" sorular soranlar bile var! "Dinci" kelimesini özellikle kullanıyorum ki "dindarlar" ile bunlar arasındaki farkı vurgulayabileyim. "Dinci" ile kastettiklerim, dini ticari ve siyasi olarak pazarlayanlardır. Din onlar için bir gösteriş vesilesidir. Abartılı bir inanç tanımı ile kendi durumlarını güçlendirmeye çalışırlar. Toplumu dini kuralların yönetmesini isterler. Din onlar için Allah ile kul arasında kurulan özel bir bağdan daha öteye geçer. Kendi tanımladıkları bir din anlayışını herkese benimsetmeye çalışırlar. Bunu bir tek şey için yaparlar: Daha çok para, daha çok siyasi güç elde etmek! Dindar ise dini kendi içinde yaşar. İbadetini bir gösteri vesilesi yapmaz. İnancını kullanarak para ve güç elde etmeye çalışmaz. Sorun şimdilik dindarların bir bölümünün dincilerin gerçek niyetlerini anlayamamış olmalarından kaynaklanıyor. Ama çok geçmeden onlar da bu ticaretin farkına varacaklar.
24.06.2008, 13:39 | #366 |
Usta Yiğido
abircan Şuan
|
BEN OLSM SİZİN YERİNİZDE YUKARIDAKİ İKİ YAZIYI ÖZENLE OKUR GEREKEN DERSİ ALIR, SORULACAK HESAPLARI SORARDIM İLGİLİ YAYIN KURULUŞLARINDAN
24.06.2008, 13:40 | #367 | |
Usta Yiğido
Kaptan-58 Şuan
Son Aktivite: 06.08.2013 11:28
Space pacman Champion!Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Tecrübe Puanı: 1023
|
Alıntı:
ya abi ankette zaman açık ara önde.. yani bu kadar insan yanlışmı düşünüyo.. bence biraz okuduğun yazarların gazetelerini araştır.. belki o zaman kürdistan haritası felan yayınladıklarınıda görürsün... Sabah 59 4,64% Hürriyet 48 3,78% Milliyet 26 2,05% Zaman 531 41,78% Akşam 33 2,60% Cumhuriyet 196 15,42% Ortadoğu-Yeniçağ 24 1,89% Yenişafak 65 5,11% Fanatik 38 2,99% Fotomaç 30 2,36% Posta 55 4,33% Takvim 20 1,57% Diğer 146 11,49% Katılımcı sayısı: 1271. Siz bu Ankette oyunuzu kullanmışsınız
Konu Kaptan-58 tarafından (24.06.2008 Saat 13:45 ) değiştirilmiştir.. |
|
24.06.2008, 14:09 | #368 | |
Usta Yiğido
abircan Şuan
|
Alıntı:
DAVA AÇMAZLAR AKŞAMA KADAR BURADA AVUKATLIKLARINI ÜCRETSİZ YAPIYORUMYA MERAK ETME AMA YAŞAR NURİNİN YAZILARINI KOPYALAMADA SORUN YAŞIYORUM ŞİFRELEMİŞLER YILDIZ YILDIZ OLUYOR HECE ARASI VARSA BİR BİLDİĞİN YÖNTEN YOKETMEM LAZIM, GERİCİ DOSTLARIN YAŞAR NURİYİ OKUMSINI ÇOK İSTİYORUM SAKIN ALINMA SANA DEMİYORUM GERİCİ DİYE SEN BİZİM HOLİGAN AKPLİMİZSİN
24.06.2008, 14:20 | #369 |
Usta Yiğido
kasparix Şuan
Son Aktivite: 01.07.2011 17:53
Tecrübe Puanı: 733
|
ABİ DEMEYİN ALLAH AŞKINA SAYIN DEYİN ABİLİK KUTSAL Bİ MAKAM ...MERAK ETMEYİN TUTUŞMUSUNUZ YAZ SICAĞIYLA DA CUMHURİYET ASIL SAHİPLERİNE DEVİR TESLİM TÖRENİNİ YASIYOR..BU KAVGA GÜRÜLTÜ ONUN YANSIMALARIDIR BASKA SEBEBİNİ GÖREMİYORUM..AMA KORKMAYIN BİZ 75 MİLYONA EŞİT DAVRANACAĞIZ EVET YIKCAĞIZ SİZİN ANLADIĞINIZ MANADA İNÖNÜNÜN LAİKLİĞİ ATATÜRKÇÜLÜĞÜ YERİNE ATATÜRK ÜN LAİKLİĞİNİ ONUN ATATÜRKÇÜLÜK ANLAYISINI GETİRECEĞİZ İNÖNÜNÜN KÖKÜNÜ ZİHNİYETİNİ KAZIYACAĞIZ SİZDE ISRAR EDERSENİZ BİZİM ÇEKDİĞİMİZ ACILARI ÇEKECEKSİNİZ NAPALIM BİZ BEDELELR ÖDEYERK DEVRALACAĞIZ ÇOKDA BEKLEDİK SİZDE ÖDER ÇOOOOOKK BEKLERSİNİZ...AMA SUNADA İNANIN BU TÜRKİYE CUMHURİYETİNDE İKİNCİ İKTİDAR ÖLÜM DEMEKDİR ..2. İKTİDARINIZ OLMAYACAK SİZİN EMİN OLUN..YA BİRLİKDE KARDESCE YASAMAYI GERİCİ HAKLISNIZ ATALARIMIZ GERİCİYMİŞ BAĞNAZMIŞ AMA ŞİMDİ YANNILIOSUNUZ BİZİ ONLAR İÇİN YARGILAMA DÜŞÜNCESİYLE YAKLAŞMAKDA GERİCE DEVAM EDİOSNUZ KİMSEYİ GERİCİ GÖRMEMEYİ ALGILAYACAKSINIZ YADA SİZİNDE BİZİMDE BEKLEDİĞİ LAİK DEMOKRATİK ATATÜRKÜN HEDEFLEDİĞİ MEDENİYETİNİN IŞIĞI ALTINDA YANACAKSINIZ..HAKİKİ MANADA DEMOKRAT İLERİCİ MANADA İNANÇLI ATATÜKÇÜ AYDIN GENÇLERLE BASARACAĞIZ BİZ BUNU İNŞ SİZLERDE GÖRÜRSÜNÜZ GÖZLERİNİZ YASARIR VAY BE NE GERİYMİŞİZ DERSİNİZ BELKİ....
|
24.06.2008, 14:41 | #370 | |
Usta Yiğido
abircan Şuan
|
Alıntı:
KAPTAN MERA ETME SEN BEN HANGİSİNE HANGİ GÖZLE BAKACAĞIMI BİLİRİM vatanı bölen satan ayıran kardeşi kardeşe düşma edeni iyi biliriz dost, sıkma canını günde 50 kuruş verip gasteyi alıyoruz bağımsız aklımızla okuyoruz, eleştiriyoruz, ruhumuzu bilincimizide alırken kuruşla dağıtmıyoruz , kimsenin avukatlığını goy goyculuğunu yapmayız bunu iyi anladığını sanıyorum, bizim burada yaptğımız eleştirel aklı ön plana çıkarmak, varolan tartışılan konu ne ise her açıdan bakılmasını sağlamak gereken sonucu herkes kendince ve ortak akılca aılsın istemek yoksa şeyhe şıha din baronlarına, kürt baronlarına, çalıklamacalara, sabahçılamalara , zamanı terse akıtmacılara , aydn dğana milyarlarına milyar katmak için yalakalık yapmıyoruz
|
|