![]() |
#571 |
Yasaklı
EyüphanAydın Şuan
![]() Son Aktivite: 22.05.2010 11:45
Tecrübe Puanı: 0
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() KARLI DAĞLAR KARANLIĞIN BASTI MI?
Karlı dağlar karanlığın bastı mı? Kahpe felek ayrılığın vakti mi? Karlı dağlar ne olur ne olur Asker ağam gelse yaralarım ey olur. Bir bulut kaynıyor Sivas elinde Ucu telli mektup geldi yarimden Karlı dağlar ne olur ne olur Asker ağam gelse yaralarım ey olur Allah şu askere ömürler vere Tezkeresin alıp geriye döne Karlı dağlar ne olur ne olur Asker ağam gelse yaralarım ey olur |
![]() |
![]() |
![]() |
#572 |
Yasaklı
EyüphanAydın Şuan
![]() erişti sinnimiz kemali tahtı
Tam coktu sinnime ihtiyarlık vakti felek beni böyle sona bıraktı aglayan gözlerim gülmüyor gayri cevahır gözlerın satılmaz oldu ilacım mayaya katılmaz oldu tutulan sözlerım tutulmaz oldu ailem yanıma gelmıyor gayri bakmıyor yuzume gelınım kızım görmüyor gözlerim tumuyor dizim avrada söyluyom kar etmez sözüm bulgur corbasından vermıyor gayri sırrımı söyleyim ahbaplara ellere acıp söylesem bana ne derler yakalarımı yırttım kazandım mallar evlatta kıymetım bilmiyor gayri (aşik seyit )ne söyluyon koyaktan cok soylersen haber al dayaktan düşmanım düşmesın elden ayaktan derler koca sinsiz ölmuyor gayri Seyit Türk, 1911 yılında Yıldızeli'nin Belcik köyünde doğmuştur. Şairliğe, 35 yaşında, başından geçen olağan üstü bir olaydan sonra başlamıştır. Kendisinin anlattığına göre, soğuk algınlığı sonucu yatağa düşer. Karısı onun için imamı çağırmaya gittiği esnada içeri giren yaşlı bir kadın ona hastalığını nasıl tedavi edeceğini anlatır. Yaşlı kadının söylediklerini uygulayan şair sonunda iyileşir ve bu kadının Hızır olduğuna inanır. Saz çalmayı bilmeyen aşık, şiirlerini irticalen söylemiştir. 1958 yılında, kendi çabalarıyla "Gönlümün Sesi" adlı bir şair kitabı yayımlamıştır. Bu kitap da yer alan şiirlerin çoğu dini muhtevalıdır. Konya ve Sivas Aşıklar Bayramı'na katılarak şöhret bulan Aşık Seyyit Türk, 1986 yılında köyünde |
![]() |
![]() |
![]() |
#573 |
Yasaklı
EyüphanAydın Şuan
![]() Aylardan Ağustos, günlerden Cuma,
Gün doğmadan evvel iklim-i Rum'a Bozkurtlar ordusu geçti hücuma; Yeni bir şevk ile gürledi gökler... Ya Allah...Bismillah...Allahuekbe r! Önde yalın kılıç Türkmen başbuğu, Ardından Oğuz'un elli bin tuğu Andırır Altay'dan kopan bir çığı Budur Peygamber'in övdüğü Türkler Ya Allah...Bismillah...Allahuekbe r! Türk, Ulu Tanrı'nın soylu gözdesi Malazgirt, Bizans'ın Türk'e secdesi Bu ses insanlığa Hakk'ın müjdesi Bu sesle irkilir çarpan yürekler... Ya Allah...Bismillah...Allahuekbe r! Nağramızdır bugün gök gürültüsü Kanımızdır bu gün yerin örtüsü Gazi atlarının nal pırıltısı Kılıçlarımızdır çakan şimşekler Ya Allah...Bismillah...Allahuekbe r! Yiğitler kan döker bayrak solmaya Anadolu başlar vatan olmaya Kızılelma'ya hey!Kızılelma'ya En güzel marşını vurmada mehter Ya Allah...Bismillah...Allahuekbe r! BÜYÜK ŞAİR NİYAZİ YILDIRIM GENÇOSMANOĞLU |
![]() |
![]() |
![]() |
#574 |
Yasaklı
EyüphanAydın Şuan
![]() Bir mecnun yarattın bak eserine,
Teselli ver desem,verecek misin? Kimleri oturttun gönül tahtına? Gözyaşım sel gibi silecek misin? Her serap görüşte sensin karşımda, Bir hayal gibi hep kaçacak mısın? Kadehi kadehe her vuruşumda, Böyle köpürecek,taşacak mısın? Bir yürek eriyor aşk ateşiyle, Bir yudum su desem,bulacak mısın? Bu ömür sönerse gününü birinde, Gönül ateşinle yakacak mısın? |
![]() |
![]() |
![]() |
#575 |
Yasaklı
EyüphanAydın Şuan
![]() En Zor Günüm Böyle Olsun,
Gözlerin Hergün Yaşla Dolsun Bahçendeki Güller Solsun Sen Beni Ömrünce UNUTAMASSIN EyüphanAydın |
![]() |
![]() |
![]() |
#576 |
Yasaklı
EyüphanAydın Şuan
![]() Gülme Şu Masum Halime
Gelde Sarıl Şu Kırık Belime Nurlar Sardım Bak Elime Sen Beni Ömrünce UNUTAMASSIN ( EyüphanAydın ) |
![]() |
![]() |
![]() |
#577 |
Yasaklı
EyüphanAydın Şuan
![]() Yaşadığın Her Anı
Gel Gör Bakta Tanı Uzandı Artık Bak Şanı Sen Beni Ömrünce UNUTAMASSIN ( EyüphanAydın ) |
![]() |
![]() |
![]() |
#578 |
Yasaklı
EyüphanAydın Şuan
![]() Karanlık İçinde Beni Ara
Uzadı Artık Şaçlarını Tara Gözlerindeki O Güzelim Kara Sen Beni Ömrünce UNUTAMASSIN ( EyüphanAydın ) |
![]() |
![]() |
![]() |
#579 |
Yasaklı
EyüphanAydın Şuan
![]() Belki Güzeldi Sözlerin
Beni Etkiledi Gözlerin O Ne Güzeldi Özverin Sen Beni Ömrünce UNUTAMASSIN ( EyüphanAydın ) |
![]() |
![]() |
![]() |
#580 |
Yasaklı
EyüphanAydın Şuan
![]() Hiç Hor Görmedim
Arkandan Hiç Sövmedim Hiç Bir Zaman Dövmedim Sen Beni Ömrünce UNUTAMASSIN ( EyüphanAydın ) |
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Şiirler Duyguların Yazıya Dökülmüş Halidir | _DuMaN_58 | Aşk şiirleri | 1 | 13.08.2009 16:46 |
Gökhan Doğan'dan Şiirler | dede58 | Şiirler | 0 | 08.07.2008 14:05 |
PEÇETEMDEKİ ŞİİRLER | krmseremet | Arşiv | 7 | 02.04.2008 15:19 |
Sivaslilar.Net' te en uzun forum ve en beğendiğiniz forumlar hangileri????? | serkanka58 | Arşiv | 5 | 07.03.2008 12:58 |
EN BEĞENDİĞİNİZ REKLAM | puar | Arşiv | 9 | 02.02.2008 11:23 |