|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Serbest Kürsü Serbest Konular |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#11 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() barikat58 Şuan
![]() Son Aktivite: 06.04.2016 18:19
Tecrübe Puanı: 2207
![]() |
![]() Ay'ını kalbime taktım!
Yıldızını, göğsüme. Bu bayrak, kanımla, Bu bayrak, canımla özdeştir! Bu, öyle sıradan bir bayrak değil, Bu, bir tarihin, mîhenk taşıdır! Bu; Onurlu bir milletin, sırdaşıdır! Kahraman bir Ulus'un, arkadaşıdır! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Usta Yiğido
![]() |
![]() Dağda üç Beş domuz Sürüsü
Tutturmuş Bir Kürdistan Türküsü Eline Almış Bayrak Diye Bir Masa örtüsü Satsan Beş Para Etmez Ne Dirisi Ne De ölüsü Soyu Soysuz Olan Sensin Toprak Senin Neyine İte itlik Yapıp Kafa Tutma Beyine Anlasa Dediğimi Sokaktaki Köpek Ağlar Haline Duy Ulan Soysuz Ne Mutlu Türk'üm Diyene!!! (bu şiiri çok seviyorum aslında dünde gönderdim ama 50 kerede göndersem azzzz) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Usta Yiğido
![]() |
![]() YILMAM GEÇMEM VAZGEÇMEM
SEVDAMDAN KIRMIZINA KAN HİLALİNE BEYAZ SEVDALIYIM TÜRKİYEME TOPRAĞA VEFA ARAYANLAR BAKSINLAR KENDİNE GÖZ ATSINLAR ŞANLI MAZİNE BİZE KIRICI DİYENLER ÖRTSÜNLER BİLMEM NERELERİ SEVDALIYIM BAYRAĞIMA DAVAMA SEVDALIYIM |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Usta Yiğido
![]() |
![]() Diz çöktüm kara toprağa
İki damla gözyaşım düştü Dua ettim Allah a Kurban olayım bu VATANA... İstanbul a baktım sonra Yarrab nerdeyim diye şaşırdım Paranın sultan olduğu Dostluğun ise yalan olduğu Acımasız diyarmış Görsemde riyasızlığı Parçalansın tüm bedenim Her duam ona Kurban olayım bu VATANA.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Usta Yiğido
![]() |
![]() BU BAYRAK BURADA DALGALANACAK
Esecek rüzgarın delicesine, Yeşilyurt bizimdir, bizim olacak. Biz bu yolda sana can vermecesine, Bu bayrak burada dalgalanacak. Senin yerin, yurdun her karışında.. Milyonlarca bekçin bahar kışında… Başka baş istemem senin başında! Bu bayrak burada dalgalanacak. Sen özgürlük demek sen bağımsızlık, Yıktın barbarlığı ettin uygarlık, Türküler söylettin içli ve yanık, Bu bayrak burada dalgalanacak. Senin düştüğün yer mezarım olur. Yeter ki dalgalan yer mi sorulur? Millete şerefsin ulusa gurur, Bu bayrak burada dalgalanacak. Ta Orta Asya’dan Anadolu’ya, Senin resmin düşer içtiğim suya, Güneşi tanımak gitmekse aya, Bu bayrak burada dalgalanacak. Seni kim nereye dikmişse helal, Ne güzel yakışmış yıldıza hilal, Rengin kırmızıdan, kanımızdan al, Bu bayrak burada dalgalanacak. Rüzgarın olmazsa nefes var bizde, Dereler kuruyor su var denizde, Ora’da rahat ol ateşiz közde, Bu bayrak burada dalgalanacak. Ata’nın gençliği baş koymuş sana… Bilir Çanakkale dönmüştü kana, Fark eder mi benim, senin tarlana? Bu bayrak burada dalgalanacak. Bayrak bağımsızlık, bayrak özgürlük, Seni taşımaksa candan da büyük, Güneşe yetişen direğin küçük, Bu bayrak burada dalgalanacak. Tarihten beridir bir korku oldun. Gölgende toplayıp vatan kurdurdun, Yüksel selamlıyor, yerini buldun, Bu bayrak burada dalgalanacak. Yüksel AKSU |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Usta Yiğido
![]() |
![]() Dalgalan bayrağım korku ne bilme
Hasret eklemeye yeminliyim ben… Na-merdin önünde sakın eğilme Nöbet beklemeye yeminliyim ben… Vuslat akşamında gökler turuncu Sevdamın ateşi eritir tuncu Gölgende kaldıkça hep burcu burcu Güller koklamaya yeminliyim ben… Demir tavda gerek yiğit toyunda Kıratın asalet vardır huyunda Cenk vakti geldi mi sınır boyunda Düşman haklamaya yeminliyim ben… Akıncı ceddimin kavruktur teni Üstünde libası oldu kefeni Sahipsiz bırakmam asla vatanı Daim yoklamaya yeminliyim ben… Bilgi madenimdir, sevgi otağım Huzur ve bereket verir toprağım Gökkubbe çadırım güneş bayrağım Sırrı saklamaya yeminliyim ben…. Üstüne alınma soykırım yalan Emperyalistlerin kurduğu plan Ekmeğe ihanet ediyor çıyan Arşiv paklamaya yeminliyim ben… Dalgalan bayrağım korku ne bilme Na-merdin önünde sakın eğilme Şehidim, mehmedim için üzülme Namus aklamaya yeminliyim ben… Ramazan Yaşar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Usta Yiğido
![]() |
![]() Bu vatan bu bayrak canımızdır
Ulu çınar misali köklü dür yürekte Vatandır bu candan ötedir Alın terinden kıymetlidir bilesin Türkün özü şerefine sahip çıkışıdır duy! Al renkli bayrağının özü sevdadır Nehir misali toprakla bütünleşmesidir bu. Bölünmezliğin alın yazısıdır Ulu çınar misali köklü duruşudur hürriyetin Bahtı mükerremi mucize olan Alkışların tükenmez takdiridir bu Yanlışı doğruya çevirip doğruda tutan Rahmetin nurlu gülüşüdür bu Al renkli ışığıyla dalgalanan Kader çarkının dönüşüdür bu Canımın kıymeti olmaz uğrunda Ak yüreklerin al işlemesidir bu Nurla çevrilmiş biranda semazan Ilık ılık alınan nefestir bu Mukaddes kılınmış yaşadığın toprak! Ilgaz ılgaz tüten bayraktır bu Zaman değişse de, bu vatan bir bütün Bölünmezliğin alın yazısıdır Ulu çınar misali köklü duruşudur hürriyetin Hatice Kelleli |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Usta Yiğido
![]() |
![]() Dağda üç Beş domuz Sürüsü
Tutturmuş Bir Kürdistan Türküsü Eline Almış Bayrak Diye Bir Masa örtüsü Satsan Beş Para Etmez Ne Dirisi Ne De ölüsü Soyu Soysuz Olan Sensin Toprak Senin Neyine İte itlik Yapıp Kafa Tutma Beyine Anlasa Dediğimi Sokaktaki Köpek Ağlar Haline Duy Ulan Soysuz Ne Mutlu Türk'üm Diyene!!! (bu şiiri çok seviyorum aslında dünde gönderdim ama 50 kerede göndersem azzzz) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Usta Yiğido
![]() |
![]() Amanoslarda gezer itin sürüsü,
Erzak verir, destek verir kimisi, Dağımıza çıkartmazlar bak bizi, Bize mi yasaklar söyleyin Paşam? Bir şey yapıp gönlüm eyleyin Paşam. *** Kimi barınıyor en üst düzeyde, Kimi görse dahi diyor neyime, Olanlar oluyor yurdun gencine, Savaşsız şehadet olur mu Paşam? Yurt üç-beş çakala kalır mı Paşam? *** Asker dahi gezmez oldu dağımda, Tat kalmadı bahçelerde, bağımda, Ne olur bu gençler gençlik çağında, Kimsesiz istifil olmasın Paşam, Yurdumuz sahipsiz kalmasın Paşam. *** Bizlere kalırsa tez biter bu iş, Niçin bilmem gaflet, niçin bekleyiş? Bu size yürekten, özden sesleniş, Hainlere fırsat vermeyin Paşam, Bir şey yapıp gönlüm eyleyin Paşam. *** Dört oğlum vardır yetişir yurda, Yeter ki kalmasın ülkemiz darda, Elbette yurdumun sahibi varda, Bu iş size düşer neyleyim Paşam, Bir şey yapıp gönlüm eyleyin Paşam İsmet Develioğlu |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Usta Yiğido
![]() |
![]() Bir memleket verin bana..
İçinde suç olamayan,terör olamayan,bomba olmayan, Evladının acısını nasıl dindirir şu ana; Mayından ölmüş oğlunun yerine kara taşa aşk bağlayan. Bir millet verin bana... Hortumun olmadığı,hırsızın olmadığı bir millet. Zinanın olmadığı,alkolün kokmadığı bir millet ki, Tarihinde görmemiş olsun böyle bir zillet. Bir vatan verin bana.. Uğruna savaşlar yapılmış,uğruna ne canlar verilmiş, Türkiyem gibi bir vatanım olsun yeter. Sınırı kanla çizilmiş,bayrağı arşa dikilmiş. Aziz Çınar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 2 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 2 Misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
TÜRKİYE/VATAN/BAYRAK/MEHMETCİK/SEHİT ile alakali siirleriniz | Sabiha Serin | Şiirler | 190 | 10.11.2011 11:33 |
Sivas'a '5 Yıldızlı' Termal Tesis | Sivaslilar.Net | Anasayfa Haberler | 7 | 30.11.2008 23:50 |
Sivas Kaderine Terk Edilmiş Durumda | Sivaslilar.Net | Anasayfa Haberler | 122 | 06.11.2008 12:30 |