Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Anasayfa Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Anasayfa Haberler Sivas Haberler

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 20.05.2009, 23:58   #111
Kuzey
Yiğido
NO AVATAR

Kuzey Şuan Kuzey isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 13.12.2014 10:39

Tecrübe Puanı: 587 Kuzey FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: Kent Meydanı Bakımsız

Alıntı:
sultansehir Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Halkın ama hep beğenmeyen halkın hiç mi beğenen yok bu 300.000 kişiden yani halk hep hemfikir mi ben buna inanmıyorum. Ayrıca Sivas'ta kaç kişi şehircilik ve belediyecilik adına birşeyler biliyor onun için araştırma yapıyor da öyle konuşuyor. Eleştirme yapacaksak önce araştıralım örneği nasıl biz uzayda yaşamıyoruz değişen bir dünyada yaşıyoruz buna ayak uydurmamız lazım.

Son Gelişmeler tam tersini gösteriyor Oranın şekli değişecek beton yığını oldu Körü körüne korumamak lazım Eski hali ne güzeldi Ağaçlıktı herkez aynı görüşte Halkda beğenmiyor benim evim oranın karşısında Gelen kişilerin Beğenmediklerini söylüyorlar beton yığını olmuş diyorlar.

Belediyede yeniden baştan kararı aldı Sayın Valide Kötü olduğu söyled Ağaçlandırılması gerektiğini söyledi Ama hala bazıları anlamadı.

Sayın valide Ağaçlandırılmasını söyledi Haklıdı hiç güzel görüntü arzetmiyor.

link:
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]

Konu Kuzey tarafından (21.05.2009 Saat 00:03 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Arka Arkaya Mesajlar Yazdığınızdan Dolayı Flood Önleyici Devreye Girdi.Mesajlar Sistem Tarafından Otomatik Olarak Birleştirilmiştir..
Kuzey isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 23.05.2009, 19:16   #112
H_Turan
Usta Yiğido

H_Turan - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

H_Turan Şuan H_Turan isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 14.10.2014 19:19

Tecrübe Puanı: 761 H_Turan FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Geçen Şehire Gelen Turist Kafilesi Çifte minarenin Oraya Burası Çöplüğe Dönmüş demişlerdi Ayrıca Beton Yığını haline geldi.
H_Turan isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 23.05.2009, 19:40   #113
tayfun5883
Tecrübeli Yiğido
NO AVATAR

tayfun5883 Şuan tayfun5883 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 13.12.2013 13:39

Tecrübe Puanı: 699 tayfun5883 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

kent meydanı igrenç ötesi oldu daha neyini övüyorlar anlamıyorum
tayfun5883 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 23.05.2009, 19:41   #114
H_Turan
Usta Yiğido

H_Turan - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

H_Turan Şuan H_Turan isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 14.10.2014 19:19

Tecrübe Puanı: 761 H_Turan FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
tayfun5883 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
kent meydanı igrenç ötesi oldu daha neyini övüyorlar anlamıyorum
Bende Anlamıyorum

..
H_Turan isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 24.05.2009, 01:19   #115
seva
Usta Yiğido

seva - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

seva Şuan seva isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 31.08.2010 21:51

Tecrübe Puanı: 2181 seva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz sein

Alıntı:
Yiğiter Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Seva resmin üst tarafındajki köstebek yuvalarını da görmüyor musun merak ediyorum

Ayrıca Sivas'ın alan olarak en büyük parkalrından esentepe Parkında da durum içler acısı..Yonca tarlası oldu iyice..Kirli,bakımı yok,çimler uzuun,çiçekler ekilmiyor..Offf!
görüyorum onlar işte toplanacak olanlar diyorum bu kadar abartmayın

CANDA ÖZÜR OLMAZ...
seva isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 24.05.2009, 01:50   #116
Sabiha Serin
Usta Yiğido

Sabiha Serin - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Sabiha Serin Şuan Sabiha Serin isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.05.2014 19:16

Tecrübe Puanı: 823 Sabiha Serin ist jedem bekanntSabiha Serin ist jedem bekanntSabiha Serin ist jedem bekanntSabiha Serin ist jedem bekanntSabiha Serin ist jedem bekanntSabiha Serin ist jedem bekannt

18.3.2009 TARİHLİ KÖŞE YAZIMDIR.

ANILARDA KALAN SİVASIMIZ

Sivas'ın kent meydanı ile Selçuklu ( Cıbıllar) Parkı içerisinde bulunan tarihi eserleri bütünleştirmek amacıyla Selçuklu Parkı ve Tarihi Kent Meydanı Düzenleme Projesi gerçekleştirildi. Ama milyarlar harcanan bu proje kaç tane Sivaslıyı mutlu etmiştir. Tüm Sivas “ Cıbıllar parkı cıbıl oldu” diyor çokta haklılar.

Zaten bu proje hayata geçirilmeden önce tarihi eserlerimizin onarımı esnasında da tarihi eserlerimiz eski doğal görünümünü kaybetmiştir. Cumhuriyet, kültür, sanat ve ozanlar diyarı Sivas’ımız ne yazık ki Sayın Sivas yetkilileri sayesinde eski doğal güzelliğini kaybetmiş, Sivas halkının anıları taş yığınlarının altında kalmış ve anılarda kalan Sivas olmuştur.. Saygıdeğer Sivas halkımızın hüzünlü ve çaresiz bakışları olmasına rağmen Sivas Meydanı sözüm ona güzelleştirilecek derken kupkuru bir çöl ve beton yığını olmuştur. Sivas kent meydanı sözüm ona Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemini bünyesinde barındıran çok önemli bir meydana dönüşecek diye Meydan ve İstasyon Caddesinde, Cıbıllar parkında ağaç bırakılmayıp güzelim ağaçlar hiç acımadan kesilmiştir. Bir ağaç kolay kolay büyümüyor, bir çiçeği dahi koparmaya kıyamadığımız doğada bunca ağaç hangi mantıkla insafsızca yok edilmiştir.

Sivas meydanında ve İstasyon Caddesinde boydan boya ağaç bırakılmayıp acımasızca kesilmesi hangi vicdana uyar. Yazın gölgesinde oturulacak bir dikili ağaç kalmadı. İnsanların soluk alacağı bir yudum çay içeceği mekân bırakmadılar.
Şimdi Hükümet meydanından her geçişimde acı bir hüzün yaşıyorum. Kesilen yok edilen her ağacın sanki gözyaşlarını görüyorum hayalimde, yok edilen çimenlerin kokusunu hissediyorum damarlarımda. Cıbıllar parkında oturan nur yüzlü yaşlı dedelerimin ellerinde tespih taze simitle çaylarını içtikleri,

mısır, kestane ve çekirdek ile ağaç gölgesinde çimenlere uzanan serinlemeye çalışan gençlerin mutlu yüzleri, Cıbıllar parkı önünde akşama bir lokma ekmek parasını alın teri ile kar kış demeden kazanmaya çalışan, ayakkabı boyacıları geliyor gözlerimin önüne. Meydanda yıkım çalışmaları esnasında yüreğimde çaresiz hüznüm ile gözlerim buğulanarak bol bol anı kalsın diye resim çekerken boyacının birisi bana nasıl da ağlamaklı “ Çek abla çek yakında burası virane olacak “ dediğinde içindeki acıyı nasılda anlatıyordu. Meydandaki bilim yuvası Kütüphanenin kepçeler ile yıkıldığı günlerde benim Buruciye Medresesinde EFSANE adlı şiir kitabıma imza günüm olmuştu. Kütüphaneye vurulan her darbenin balyoz sesini duydukça kahroldum, o balyoz kütüphaneye gelip kitap okuyan herkesin kafasına vuruluyordu sanki. Kütüphane yıkımında halkımızın yıkımı iç çekerek üzüntülü bakışlarla ve çaresizce izlemeleri gözlerimin önünden hiç gitmeyecek. Ne oldu? Şimdi Kütüphanenin yeri Belediye’ye kar getirsin diye garaj oldu.

Ben eski Sivas’ımı her şeyi ile özlüyorum ve eski, Sivas’ımı seviyorum. Sivas’ta sözüm ona tamir derken cadde ve sokaklarımız hem doğallığını kaybetmiş, tarihi görünümleri silinmiş, itfaiye ve ambulans nasıl yol bulup ta geçecek diye düşünülmeden daracık yollar yapılmıştır.
Güya Selçuklu, Osmanlı, Cumhuriyet dönemini bünyesinde barındıracağız diyenler Roma dönemini andıran ışıklandırmayı neden tercih ettiler anlamak zor.

Sivas’ta tek yıkılıp virane edilmeyen Sivas Kalesi kaldı zaten. Sivas’taki Sayın yetkililerimiz orayı da yakında inşallah harabe etmezler diye dua edelim. Sizi bilmem ama ben yinede gidip orada bol bol anı kalsın diye resim çekmeyi düşünüyorum. Çünkü bir sabah uyandığımda Sivas Kalesindeki anılarımızda kepçe darbelerinin altında her an kalabilir. Bize de yine meydan projesinde olduğu gibi iç çekerek seyretmek kalır…

CANIM SİVAS’IM

Seni çok özledim göresim geldi
Burnumda tütersin canım Sivas’ım
Hasretin bağrımı ok gibi deldi
Sevdadan betersin canım Sivas’ım

Dört Eylül başımda bir altın tacım
Ata’mın izinde bal olur acım
Göğümde meşalem, derde ilacım
Sen bana yetersin canım Sivas’ım!

Sen bu güzel yurdun narin şehrisin
Yurda kem bakanın keskin zehrisin
Ozanların yüreğinde bahrisin
Veysel’ce tütersin canım Sivas’ım

Kubbeler kasırlar canlı şahitler
Uğruna can verdi nice yiğitler
O civan balalar, şanlı şehitler
Şana şan katarsın canım Sivas’ım!

Dağlarında süzgün rüzgârın eser
İnsanın düşküne yardımı sever
En sıcak en cömert, misafirperver
Kalbimde atarsın canım Sivas’ım!

Kepenek suyunla yüreğim sönsün
Madımak silkinip çiçeğe dönsün
Çifte minarede mahyalar yansın
Cana can katarsın canım Sivas’ım!

SABİHA SERİN
Sabiha Serin isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)