|
|
#61 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() H_Turan Şuan
Son Aktivite: 14.10.2014 19:19
Tecrübe Puanı: 797
![]() |
Konu biraz Hassas o yüzden söyledim Şehitliği başka konuda açıklarsın hem bu konuda tartışılmamış olur hemde konu dışına çıkılmaz yoksa tartışma büyür.
|
|
|
#62 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() qio Şuan
Son Aktivite: 02.04.2012 23:41
Tecrübe Puanı: 1014
![]() |
Şehit, yüce bir dava uğrunda hayatını kaybetmiş kişi. Birçok din ve kültürde karşılaşılan bir kavramdır.
Türkçe'de dini anlamından sıyrılıp vatanını veya milletini müdafaa yolunda ölen herkes için kullanılır hale gelmiştir. Türkçe'de şehit olarak nitelendirilen kimseler şu kategoriler altında toplanabilir: Vatani görevini yapmakta iken herhangi bir şekilde yaşamını yitiren tüm askerler, Herhangi bir terörist saldırı sonucu yaşamını yitiren eğitim, sağlık, güvenlik vb. görevlileri ile Görev başında yaşamını yitiren polis, itfaiyeci vb. diğer görevliler. Bu kimseler, inançlarına bakılmaksızın, Türkçe medyada yaygın şekilde "şehit" olarak nitelendirilirler. Yukarıda bahsi geçen şahısların bir kısmının şehit kabul edildiği, bağlı oldukları kurumların tüzükleri ve yasalarla da sabittir ve geride kalan yakınları tazminat almaya hak kazanabilirler. Bunların haricinde siyasi ve ideolojik görüşleri nedeniyle öldürülmüş kimseler de, yakınları, dava arkadaşları, meslek arkadaşları veya taraftarları tarafından "şehit" olarak nitelendirilebilirler; basın şehitleri, devrim şehitleri vb. gibi. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, internet sitelerinde yer alan Basın Şehitleri listesinin başlığını 2005 yılında Öldürülen Gazeteciler olarak değiştirmiştir.
|
|
|
#63 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() betüs58 Şuan
Son Aktivite: 10.02.2010 22:07
Tecrübe Puanı: 851
![]() |
bu konu beni asarr diyebilirim...ama bu olayinn tabikide savunulacak yani yok...sadece sunu derimm hersey aslinda distangöründügü gibi diill..vesselam...
|
|
|
|
|
|
#64 |
|
Yeni Yiğido
![]() Harput0658 Şuan
Son Aktivite: 27.07.2011 10:31
Tecrübe Puanı: 753
![]() |
Ben de aynı konu hakkında [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] adresinde aşşağıdakileri yazıp bir topik açtım ama hemen kapatıldı.
------------------- ------------------- 2 Temmuz 1993 yılında meydana gelen talihsiz Madımak Katliamını kınıyor, Olayda Hayatını kaybeden Vatandaşlarımıza allahtan rahmet diliyorum. Bir İnsan olarak ve Bir Sivaslı olarak bu olaylar hiç yaşanmamış gibi davranmamalıyız. Bu hazin olayı unutmamalıyız. Orada yaşanan olaylar insanlık ve müslümanlık adına çok acı olaylardır. Bu olayları sadece Sivas halkına maletmek son derece yanlıştır. Fakat bizler de Tepkisiz kalarak bunlar hiç yaşanmamış gibi davranmayalım. Sivasspor sayesinde yeniden kaynaşıp kardeşçe yaşayacağız. Tüm insanlar Dil, Din, İnanç, ırk, mezhep ve düşünce özgürlüğünü istediği gibi ve birlik içinde yaşamalıdır. ---------------- ----------------
|
|
|
#65 | |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() madımak_58 Şuan
Son Aktivite: 16.10.2012 13:47
![]() ![]() ![]() ![]() |
Alıntı:
|
|
|
|
|
#66 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() qio Şuan
Son Aktivite: 02.04.2012 23:41
Tecrübe Puanı: 1014
![]() |
Sivasspor.com sitesinde kapanmasında manidarlık görmüyorum , keşke Rahmetli M. Yazıcıoğlunun vefatında gösterilen, Madımak Katliamında vefat eden vatandaşlarımızıda gösterilseydi diyebilirim.
İnsanlık adına işlenen tüm katliamları unutmuyacağız , unutturmayacağız. Sıfat önemli değil , önemli kılan Allah ( c.c.) tarafından verilen canları , canilerin vahşice alması. Kahrolsun vahşet , Yaşasın Kardeşlik.
|
|
|
#67 | |
|
Genel Koordinatör
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ertugrul Şuan
Son Aktivite: 19.01.2013 14:22
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Alıntı:
|
|
|
|
|
#68 | |
|
Yeni Yiğido
![]() Harput0658 Şuan
Son Aktivite: 27.07.2011 10:31
![]() |
Alıntı:
Öncelikle Cevap verme inceliğinde bulunduğunuz için teşekkür ederim. Ama sivasspor.com da Spor dışında çok konu gördüm. En ufak örnek ; Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu ile ilgili birsürü konu açılmıştı. Tamam belki olay tazeydi ondandır. Ama bu topikte engellenmemeliydi bence. Benim isteğim Sivassporun tek bir kutup altında toplanmamasıdır. Ayrıca birşey daha eklemek istiyorum [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] da Spor dışına çıkmamayı istiyorsanız siyasi görüş benirten avatar ve imzalara da izin vermeyin lütfen. Bu benim görüşümdür. Saygılarımla.
|
|
|
|
#69 | |
|
Genel Koordinatör
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ertugrul Şuan
Son Aktivite: 19.01.2013 14:22
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Alıntı:
Rica ederim değerli hemşerim, evet doğrudur SivasSpor.Com da Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu ile ilgili çok sayıda konu açılmıştır. Hatta ana sayfadan haberini de yaptık. Ancak 2 Temmuz vakası ile Muhsin beyin yaşamını yitirmesi arasında siyasi, sosyolojik, kutupsallaşma ihtimali ve ve en önemlisi zaman farkı vardır. Muhsin Yazıcıoğlu konuları sizin gördüğünüzün en az 10 katı açılmış ve %90'ı kaldırılmıştır. Objektif bakarsak bu konuya sizde kabul edersiniz Spor sitesinde 2 Temmuz vakasını yayınlayacak kadar ne hemşerilerimiz, ne ülkemiz her iki taraf açısından da olgunlaşmamıştır. Siyasi içerikli sitelerde bile örneğin şu an bulunduğumuz sitede taraflar konuyu faydalı şekilde tartışamazken göz bebeğimiz Sivasspor.Com'u bu riskin ortasına atamazdık. eleştirebilirsiniz ve eleştrilerinizde haklıda olablirsniz ama 8 yıllık bir emek olan Sivasspor.Com'u böyle bir risk ile karşı karşıya bırakamadık özür dileriz. Siyasi görüş benirten avatar ve imzalar konusundaki önerinizi dikkate alıp değerlendireceğiz. Şunu baştan söyliyeyim 50.000'in üzerinde üyesi olan bir sitede avatar ve imza takibi hiç kolay değil.
|
|
|
|
|
#70 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() abircan Şuan
Son Aktivite: 21.01.2015 10:55
Tecrübe Puanı: 1079
![]() ![]() ![]() |
bugünkü sivas gazetelerini ve internet sitelerini okudum sabahtan beri, bir ikisi sadece güvenlik tedbirleri artırıldı haberi yapmış, koca koca güya sivasın düşünen insanları hiç bu konuya girmemiş, deve kuşu gibi kafalarını kuma gömmüşler, ne bir mesaj , ne bir anma, nebir hoşgörü çağrısı ne bir kardeşlik, dayanışma , acıyı paylaşma adına tek satır bişey yokkk, ama her konuya gelince mangalda kül bırakmıyorlar, şöyle soylular böyle demokratlar, böyle müslümanlar, böyle hoşgörülülerki sorma gitsin, ama söylencek söz,ü yerinde söylemedikten sonra kağıttan aslaan demokratlar gibi, demokrat abideleri gibi ne demeye dolaşıyosunuz beyler hanımlar ne demeye, diyecek bir satır kelamınız yokmuuuuu
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|