Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Sivas ' ımız Hakkında - Sivas Paylaşım > Sivaslı Önemli Şahsiyetler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Sivaslı Önemli Şahsiyetler Sivaslı Önemli Şahsiyetler

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 02.12.2009, 22:51   #31
Cley
Moderator

Cley - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Cley Şuan Cley isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 10 Cley isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.
Standart Cevap: 2.CUMHURBAŞKANIMIZ İSMET İNÖNÜ

Yavuz konusunda barikat'a katılıyorum. Yavuz Sultan Selim'e çok ağır şeyler yazılmıştı ve konu kaldırıldı sonra. Yavuz'un İnönü kadar değeri yok mu bu topraklarda. O zaman kimse savunmamıştı Yavuz'u...
Alt 02.12.2009, 23:06   #32
Kibrisli
Usta Yiğido

Kibrisli - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kibrisli Şuan Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 15.04.2015 05:22

Tecrübe Puanı: 1193 Kibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDI

Alıntı:
Cley Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Yavuz konusunda barikat'a katılıyorum. Yavuz Sultan Selim'e çok ağır şeyler yazılmıştı ve konu kaldırıldı sonra. Yavuz'un İnönü kadar değeri yok mu bu topraklarda. O zaman kimse savunmamıştı Yavuz'u...
Yavuz'un benim için değerinden bahsedeyim size örneğin... Türk tarihinin en büyük hükümdarlarından birisi... Atatürk ve İsmet Paşa gibi onlarca Osmanlı Subayı ancak Beyazıd'ın aldığı toprakları koruyabildi... Yavuz Sultan Selim cani midir??? Hayır... Yavuz Sultan Selim Anadolu topraklarında bir grup insana baskıda bulunmuş mudur? O da doğru kimse yok diyemez... Tıpkı son zamanlardaki Dersim olayı gibi... Ancak dönemin şartlarında değerlendirilmeli... 21. Yüzyıldaki dünya şartları ile o dönem bir değil... Alevilik ile Şii'lik farklı şeylerdir, Şii devlet adamları yüzyıldan fazla anadoluyu şiileştirmek istemiştir bunu da en kolay Aleviler üzerinden yapabilirdi... Daha fazla uzatmaya gerek yok konu ile alakasız olacak ama şunu söyleyebilirim 40000 kişinin öldürüldüğü söylenmektedir. Birçok tarihçide bunu kabul eder bu 40000 kişi isyancı ise ve o dönem gerekli ise isyacılara gerekli cevap verilir ancak bu 40000'in içerisinde sivil halk varsa o zaman kabul edilemez...

Saygılar...

üzä kök tänri basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun ilingin törüngün kim artatı udaçı erti?
Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 02.12.2009, 23:08   #33
Cley
Moderator

Cley - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Cley Şuan Cley isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 10 Cley isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

Kibrisli hocam sen alınma üstüne. Bu konu varken sen foruma girmiyordun diye hatırlıyorum. Sözlerim ortaya kim ne kadar alırsa.
Alt 02.12.2009, 23:10   #34
H_Turan
Usta Yiğido

H_Turan - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

H_Turan Şuan H_Turan isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 14.10.2014 19:19

Tecrübe Puanı: 761 H_Turan FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
Kibrisli Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Yavuz'un benim için değerinden bahsedeyim size örneğin... Türk tarihinin en büyük hükümdarlarından birisi... Atatürk ve İsmet Paşa gibi onlarca Osmanlı Subayı ancak Beyazıd'ın aldığı toprakları koruyabildi... Yavuz Sultan Selim cani midir??? Hayır... Yavuz Sultan Selim Anadolu topraklarında bir grup insana baskıda bulunmuş mudur? O da doğru kimse yok diyemez... Tıpkı son zamanlardaki Dersim olayı gibi... Ancak dönemin şartlarında değerlendirilmeli... 21. Yüzyıldaki dünya şartları ile o dönem bir değil... Alevilik ile Şii'lik farklı şeylerdir, Şii devlet adamları yüzyıldan fazla anadoluyu şiileştirmek istemiştir bunu da en kolay Aleviler üzerinden yapabilirdi... Daha fazla uzatmaya gerek yok konu ile alakasız olacak ama şunu söyleyebilirim 40000 kişinin öldürüldüğü söylenmektedir. Birçok tarihçide bunu kabul eder bu 40000 kişi isyancı ise ve o dönem gerekli ise isyacılara gerekli cevap verilir ancak bu 40000'in içerisinde sivil halk varsa o zaman kabul edilemez...

Saygılar...

Daha Para Konusunda Net bilgi alamadım Kibrisli.
Alt 02.12.2009, 23:18   #35
Kibrisli
Usta Yiğido

Tecrübe Puanı: 1193 Kibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDI

Alıntı:
H_Turan Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Daha Para Konusunda Net bilgi alamadım Kibrisli.
Ben size dedim ki başka bir konu da buna cevap vermiştim tekrarlamama gerek var mı siz de sanki gerek yokmuş gibi cevap verdiniz ondan yazmadım.... İsmet Paşa bu para meselesine kendisi cevap vermiştir Atatürk resimleri yeniden konduktan sonra aynen şu şekildedir: "Osmanlı'dan kalma bir gelenekti, doğunun batının ülkenin en ücra köşelerine gazete gitmez gitse bile okuma bilen yoktur o dönemlerde... Halka devlet başkanının değiştiğini haber vermek için Osmanlı'da kullanmıştı bizde kullandık ayrıca O'nun erken ölümünden duyduğumuz bir şaşkınlık ve sanki sahipsizlik vardı sanki hepimiz babamızı kaybetmiştik o zaman böyle bir karar alındı ama şimdi ihtiyaç yoktur artık halkın %70'sinden fazlası okuma biliyor, Atatürk resimlerinin yeniden konması doğrudur."

üzä kök tänri basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun ilingin törüngün kim artatı udaçı erti?
Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 02.12.2009, 23:34   #36
barikat58
Usta Yiğido

barikat58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

barikat58 Şuan barikat58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 06.04.2016 18:19

Tecrübe Puanı: 2206 barikat58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
gönlüm58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Size artık cevap vermiyecegim çünkü sayemde prim yapıyorsunuz.

Hayret bir şey kendinizi ne olarak görüyorsunuzda sayenizde prim yapıyorum
barikat58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 02.12.2009, 23:55   #37
goramaz
Usta Yiğido

goramaz - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

goramaz Şuan goramaz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 14.09.2024 15:55

Tecrübe Puanı: 1338 goramaz BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK

Atatürkle omuz omuza savaştığı için şahsiyetlere saygı duyulmasını zorunlu tutuyorsanız kurtuluş savasında bilfiil savaşa katılıp da savaş sonrası adeta günah keçisi ilan edilen isimsiz kahramanlara da saygı duymanız gerekmez mi? Ne yazık onların isimleri tarihin tozlu sayfaları arasında kaybolup gitti ...
Alt 03.12.2009, 00:06   #38
H_Turan
Usta Yiğido

H_Turan - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

H_Turan Şuan H_Turan isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 14.10.2014 19:19

Tecrübe Puanı: 761 H_Turan FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
goramaz Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Atatürkle omuz omuza savaştığı için şahsiyetlere saygı duyulmasını zorunlu tutuyorsanız kurtuluş savasında bilfiil savaşa katılıp da savaş sonrası adeta günah keçisi ilan edilen isimsiz kahramanlara da saygı duymanız gerekmez mi? Ne yazık onların isimleri tarihin tozlu sayfaları arasında kaybolup gitti ...
Haklısın Her kez Tarihten İşine geleni anlıyor bu her zaman böyledir.
Alt 03.12.2009, 00:28   #39
Kibrisli
Usta Yiğido

Alıntı:
H_Turan Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Haklısın Her kez Tarihten İşine geleni anlıyor bu her zaman böyledir.
Her zaman değil... En azından bende değil eğer Goramaz'da sizde bahsettiğiniz şahıslar kimlerse isim verirseniz Onlar hakkında da söylenecek birkaç sözümüz vardır... Ayrıca İsmet İnönü, İsmet İnönü olduğu için önemli şahsiyettir Atatürk'ün arkadaşı olduğu için değil...

Alt 03.12.2009, 18:50   #40
goramaz
Usta Yiğido

goramaz - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

goramaz Şuan goramaz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 14.09.2024 15:55

Tecrübe Puanı: 1338 goramaz BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK

Alıntı:
Kibrisli Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Her zaman değil... En azından bende değil eğer Goramaz'da sizde bahsettiğiniz şahıslar kimlerse isim verirseniz Onlar hakkında da söylenecek birkaç sözümüz vardır... Ayrıca İsmet İnönü, İsmet İnönü olduğu için önemli şahsiyettir Atatürk'ün arkadaşı olduğu için değil...
Bahsettiğim kişilerin kim olduğunu sizin de benim kadar iyi bildiğinize eminim.

Ancak düşünce dünyamız farklı olduğu için sizin bu konuda vereceğiniz cevap beni tatmin etmeyecektir benim cevabım da sizi.İsmet İnönü gibi Kurtuluş savaşına katılmış ve yeni nesiller tarafından değil saygı duyulmayı bilinmeyi bile hak eden nice insanlarımızdan bahsediyorum

saygılar

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)