13.01.2010, 12:51 | #4551 |
Yiğido
danişmendgazi Şuan
Son Aktivite: 20.10.2011 23:38
Tecrübe Puanı: 551
|
Cevap: GÜMÜŞDERE'LİLERİN SOHBET ALANI
..."Yer, gökyüzüyle düşmanlığa kalkışırsa çoraklaşır, ölü haline gelir..." düşmanlık, kin ,nefret ,yanlışta ısrar insanı yaşayan ölü haline getirir.insanlık el ele verip , fedakarlık yapıp özveriyle çalışarak yanlışa , nefrete düşmanlığa,yaşayan insanı ölüleştiren her kötülüğe ,dur demek gerek... saygılar
|
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı danişmendgazi'e Teşekkür Ediyor... |
14.01.2010, 00:27 | #4552 |
Yiğido
BAHATTİNÖZDEMİR Şuan
Son Aktivite: 03.06.2010 15:52
Tecrübe Puanı: 585
|
Danişmnetgazinin kim olduğunu bilmiyoruz ama iyi şeyler yazdığını görüyorum.
iyilik düşünceler hakim olursa elverirki harekerlerde geçer .Sonun da iyi olmak yönünde bir temyül oluşur genelinde toplumun.Sonucunda yin eiyilik çıkar. Bir gram bal bit teneke sirkenin toplayamadığı kadar sinek toplar etrafına. Sirkenin yanına kimse gelmez. iyilik sabırla olur.Olgunlaşır. Köyümüzden başlamak üzere her yere iyilik diliyoruz. Köyümüzle ilgili olumlu bir izlenimi paylaşmak istiyorum. Bulunduğum okulda adıslı öğrencilerin çok zeki ve çalışkan olduğunu söyledi diğer öğretmenler. Bu beni ziyadesi ile memenun etti. Umarım bu iyi değerlendirilir. Yalnız okumuş yazmış kişiler değil genel itibari ile bunu ben de farkediyorum. Okumak belki bir kısmettir şartlar elverişli olsa belki çok kimse daha iyi yerlerde olabilirdi. Ama zeki insan kendini ne iş olurs aolsun belli eder. Yaptığı işi yapar . kendini kabul ettirir. Yani demek istediğim yalnız okul bitiren insanlar zeki değildir. Yani hiç okula gitmeyen okadar zeki insan vardırki . Ben şahsen bizim köyde bunu fazlasıyla gördüm. Bir de adısta lider özellikte çok kişi çıkmış. Ama bu değerler iyi değerlendirilmediği için heba olmuş. Özellikle 70lerde kooperatifin kurulması okadar büuük bir iş ki bana göre . Eğer o kooperetif iyi kuulanılsaydı küçük hesaplar yapılmasaydı bu gün adıs 10bin nüfuslu bir kasaba olurdu.şu anda ise sağlıklı bir değerlendirme yapmak mümkün değil. |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 4 Kullanıcı BAHATTİNÖZDEMİR'e Teşekkür Ediyor... |
14.01.2010, 10:15 | #4553 |
Yiğido
danişmendgazi Şuan
|
SAYIN HOCAM İŞTE FIRSAT OKULUNUZDA BAŞARILI ÖĞRENCİLERİN OLDUĞUNU SÖYLÜYORSUNUZ O KÖRPECİK BEYİNLERLE İLGİLENİP ONLARA EVVALA ÖZLEMİNİ ÇEKTİĞİMİZ DOSTLUĞU ,KARDEŞLİĞİ ,BARIŞI ,PAYLAŞIMI ,HOŞGÖRÜYÜ AŞILAYIP DAHA SONRA REHBERLİK YAPARAK VE ELBİRLİĞİ İLE KÖYÜMÜZE VATANA,MİLLETE FAYDALI HALE GETİREBİLİRİZ .SİZİN ÜSTÜNÜZE DÜŞENİ YAPACAĞINIZA EMİNİM BAŞARILAR
|
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı danişmendgazi'e Teşekkür Ediyor... |
15.01.2010, 22:04 | #4554 |
Tecrübeli Yiğido
abdullah naci Şuan
Son Aktivite: 17.11.2010 23:03
Tecrübe Puanı: 609
|
KALPLER, ANCAK ALLAH'I ANMAKLA HUZUR BULUR.
|
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı abdullah naci'e Teşekkür Ediyor... |
17.01.2010, 12:06 | #4555 |
Yiğido
danişmendgazi Şuan
|
Helal lokma, nuru ve olgunluğu arttırır.İlim, hikmet, aşk, incelik helal lokmadan doğar.Helal Lokma tohumdur.onun için atalarımız:"Ne ekersen onu biçersin."demişler.YENİ NESLİN ,AİLE-İ EFRADIMIZIN DÜNYA VE AHİRETTE İYİ HAL ÜZERE OLMASINI İSTİYORSAK İLLEDE HELAL KAZANÇ İLLEDE HELAL KAZANÇ ....
EY SEVGİLİ Senin kalbinden sürgün oldum ilkin Bütün sürgünlüklerim bir bak1ma bu sürgünün bir süregi Bütün törenlerin sölenlerin ayinlerin yortularin disinda Sana geldim ayaklarina kapanmaya geldim Af dilemeye geldim affa layikolmasam da Uzatma dünya sürgünümü benim Aşkın bu en onulmazından koparıp Bir tuz bulutu gibi Savuran yüregime Ah uzatma dünya sürgünümü benim Nice yoruldugum ayakabilarimdan degil Ayaklarimdan belli Lambalar egri Aynalar akrep melegi Zaman çarpilmis atin son hayali Ev miras degil mirasin hayaleti Ey gönlümün dogurdugu Büyüttügü emzirdigi Kus tüyünden Ve kus südünden Geceler ve gündüzlerde Insanliga anit gibi yükselttigi Sevgili En sevgili Ey sevgili Uzatma dünya sürgünüm benim Bütün siirlerde söyledigim sensin Suna dedimse sen Leyla dedimse sensin Seni saklamak için görüntülerinden faydalandim Salome'nin Belkis'in Bosunaydi saklamaya çalismam öylesine asikarsin bellisin Kuslar uçar senin gönlünü taklit için Ellerinden devsirir bahar çiçeklerini Deniz gözlerinden alir sonsuzlugun haberini Ey gönüllerin en yumusagi en derini Sevgili En sevgili Ey sevgili Uzatma dünya sürgünümü benim Yillar geçti sapan ölümsüz iz birakti toprakta Yildizlara uzaniphep seni sordum gece yarilarinda Çati katlarinda bodrum katlarinda Gölgendi gecemi aydinlatan essiz lamba Hep Kanlica'da Emirgan'da Kandilli'nin kursuni safaklarinda Seninle söylesip durdum bir ömrün baharinda yazinda simdi onun birdenbire gelen sonbaharinda Sana geldim ayaklarina kapanmaya geldim Af dilemeye geldim affa layik olmasam da Ey çagdas Kudüs (Meryem) Ey sirrini gönlünde tasiyan Misir (Züleyha) Ey ipeklere yumusaklik bagislayan merhametin kalbi Sevgili En sevgili Ey sevgili Uzatma dünya sürgünümü benim Daglarin yikilisini gördüm bir Venüs bardaginda Köle gibi satildim pazarlar pazarinda Günesin sarardigini gördüm Konstantin duvarinda Senin hayallerinle yandim düslerin civarinda Gölgendi yansiyip duran bengisu pinarinda Ölüm düsüncesinin beni sardigi su anda Verilmemis hesaplarin korkusuyla Sana geldim ayaklarina kapanmaya geldim Af dilemeye geldim affa layik olmasam da Sevgili En sevgili Ey sevgili Uzatma dünya sürgünüm benim Ülkendeki kuslardan ne haber vardir Mezarlardan bile yükselen bir bahar vardir Ask celladindan ne çikar madem ki yar vardir Yoktanda vardan da ötede bir Var vardir Hep suç bende degil beni yakip yikan bir nazar vardir O sarkiya özenip söylenecek misralar vardir Sakin kader deme kaderin üstünde bir kader vardir Ne yapsalar bos göklerden gelen bir karar vardir Gün batsa ne olur geceyi onaran bir mimar vardir Yanmissam külümden yapilan bir hisar vardir Yenilgi yenilgi büyüyen bir zafer vardir Sirlarin sirrina ermek için sende anahtar vardir Gögsünde sürgününü geri çagiran bir damar vardir Senden umut kesmem kalbinde merhamet adli bir çinar vardir Sevgili En sevgili Ey sevgili SEZAİ KARAKOÇ Allah korkusunun yedi alameti vardır 1-Dil yalandan uzaklaşır 2-Kalbten kıskançlık kalkar 3-Göz harama bakmaz 4-Haram lokma yemez 5-Eller Allah rızası için çalışır 6-Ayaklar Allah için yürür 7-İbadete riya karışmaz Konu danişmendgazi tarafından (17.01.2010 Saat 12:06 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Arka Arkaya Mesajlar Yazdığınızdan Dolayı Flood Önleyici Devreye Girdi. Mesajlar Sistem Tarafından Otomatik Olarak Birleştirilmiştir.. |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 4 Kullanıcı danişmendgazi'e Teşekkür Ediyor... |
17.01.2010, 13:41 | #4556 |
Yiğido
BAHATTİNÖZDEMİR Şuan
|
Kıymetli danişmentgazi çok güzel bir şiir yazmışsınız.
Temennilerinize de katılıyorum. Üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Adınızı açık olarak yazarsanaz çok daha iyi olacak. Bende Abdurrahim Karakoç'un bi,r şiirini ekliyorum HAKİM BEĞ Gene tehir etme üç ay öteye Bu dava dedemden kaldı hâkim beğ. Otuz yıl da babam düştü ardına Siz sağ olun, o da öldü hâkim beğ. Kırk yıl önce; yani babam ölünce Kadılıklar hâkimliğe dönünce Mirasçılar tarla, takım bölünce İrezillik beni buldu hâkim beğ. Yaşım yetmiş iki, usandım gel-git Bini buldu burda yediğim zılgıt Eğer diyeceksen: 'bana ne, öl git! Oğlumun bir oğlu oldu hâkim beğ. Sekiz evlek tarla, bir geverlik su Yüz yılda höküme bağlanmaz mı bu? Kazanmasam da hu, kazansam da hu! Canım ta burnuma geldi hâkim beğ. Keşife-meşife, damgaya, harc'a Kanımız kurudu harca da, harca.. Sayenizde avukatlar yıllarca, Fakiri yoldu da yoldu hâkim beğ. Mübaşir itekler, kâtip zavırlar Değişti bizde de göya devirler Yüz yıl önce adam yiyen gâvurlar Tapucuyu aya saldı hâkim beğ. Kabahat sizde mi, kanunlarda mı? Şaşırdım billâhi yolu yordamı.. Kızma sözlerime alam kadanı Sıkıntıdan içim doldu hâkim beğ. Mülkün temeliydi adalet hani? ... Bizim hak temelde saklı mı yani? Çıkartıp ta versen kim olur mâni? Yoksa hırsızlar mı çaldı hâkim beğ? ! Hem davacı pişman, hem de davalı.. Bu yolda tükettik çulu, çuvalı. 'Sabret makamı'ndan çalma kavalı, Sürüler ekine daldı hâkim beğ. |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 6 Kullanıcı BAHATTİNÖZDEMİR'e Teşekkür Ediyor... |
18.01.2010, 10:44 | #4557 |
Usta Yiğido
mehmetacik58 Şuan
Son Aktivite: 06.12.2011 21:28
Tecrübe Puanı: 699
|
Sevgili dostlarım bu paaylaşımlarınız için sizlere çok teşekkür ediyorum.Böyle güzel paylaşımları herkesten bekliyorum selametle kalın
|
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 4 Kullanıcı mehmetacik58'e Teşekkür Ediyor... |
18.01.2010, 18:05 | #4558 |
Yiğido
BAHATTİNÖZDEMİR Şuan
|
Herkese iyi akşamlar dilerim.
Herkes burayı birçok kişinin okuduğunu hesap ederek yazarsa çok iyi şeyler olacak . Bu siteyi modern bir ORTA HARMAN olarak düşünelim. Bir ibretli hikaye ekleyorum selamlar. Çaresiz Deve Zamanın birinde, bir deve yavrusu annesinin arkasında gidiyormuş.Fakat anne deve o kadar hızlıymiş ki, yavru bir türlü yetişemiyormuş.Hızlı gideceğim diye de kendisini paralıyormuş. Annesine yalvarmış, - “Anneciğim, nolur biraz yavaş yürü sana bir türlü yetişemiyorum”demiş. Bunun üzerine anne deve, - “Ah yavrum” demiş, “yular ben de değil ki, başkasının elinde, o beni hızlı yürütünce hızlı gidiyorum.” |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı BAHATTİNÖZDEMİR'e Teşekkür Ediyor... |
18.01.2010, 19:16 | #4559 |
Usta Yiğido
yiğidoturan Şuan
Son Aktivite: 28.07.2014 13:58
Tecrübe Puanı: 1045
|
Yıllar Önce Otomobil kazasında ölen yaşlı çift, doğru cennete gönderilirken görevli anlatmaya başlar: - Şu denize bakan villa sizin. Yanında tenis kortu, yüzme havuzu ve golf parkuru var. İstediğiniz herhangi birşey için şu düğmeye basmanız yeterli. Cennet görevlileri derhal takdim edecekler..." Görevli ayrılınca, adam karısını azarlamaya başlar: - Kahretsin Vildan, hep senin hatan! - Nasıl yani bey ?! - O kahrolası yürüyüş programların, vitamin hapların, yulaf çorbaların, içki, sigara yasaklamaların olmasa buraya yıllar önce gelecektik..
19.01.2010, 18:22 | #4560 |
Yiğido
danişmendgazi Şuan
|
[quote=BAHATTİNÖZDEMİR;514453]Herkese iyi akşamlar dilerim.
Herkes burayı birçok kişinin okuduğunu hesap ederek yazarsa çok iyi şeyler olacak . Bu siteyi modern bir ORTA HARMAN olarak düşünelim. Bir ibretli hikaye ekleyorum selamlar. Çaresiz Deve Zamanın birinde, bir deve yavrusu annesinin arkasında gidiyormuş.Fakat anne deve o kadar hızlıymiş ki, yavru bir türlü yetişemiyormuş.Hızlı gideceğim diye de kendisini paralıyormuş. Annesine yalvarmış, - “Anneciğim, nolur biraz yavaş yürü sana bir türlü yetişemiyorum”demiş. Bunun üzerine anne deve, - “Ah yavrum” demiş, “yular ben de değil ki, başkasının elinde, o beni hızlı yürütünce hızlı gidiyorum. SAYIN HOCAM, BUGÜN BELDEMİZDE OLAN HATTA TÜM DÜNYADAKİ BÜTÜN OLUMSUZLUKLAR YULARI EHİL OLMAYAN KİŞİLERİN TUTMASINDAN KAYNAKLAN MIYOR MU ?EĞİTİMSİZLİK , HAKKA SAYGISIZLIK, HÖŞGÖRÜSÜZLÜK ,YAPILAN YANLIŞLARA ALKIŞ TUTMAK ... TEMEL SEBEBLER DEĞİL Mİ ? İŞTE HOCAM BU SİTEDE YAZMAMIZLA OLMUYOR DİLDEKİ DİLEK , TEMENNİ, PROJELERİN BİR YERDEN BAŞLANARAK HAYATA GEÇİRİLMESİ GEREKMEZ Mİ ,BUNUN AKSİ POLYANACILIK OLMAZ MI ?DEDİM YA OKULUNUZDA BELDEMİZDEN BAŞARILI ÖĞRENCİLER VARMIŞ GEREKENİ YAPMAYA ÇALIŞTIYSANIZ. SİZİN İÇİN BİR SAKINCASI YOKSA ANNE YA DA BABASIYLA GÖRÜŞÜP BİR REHBERLİK YAPTIYSANIZ HELAL OLSUN AKSİ HAVANDA SU DÖVMEKTİR SAYGILAR |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar danişmendgazi'e Teşekkür Ediyor... |
Konuyu Toplam 25 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 25 Misafir) | |
|
|