|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Anasayfa Haberler Sivas Haberler |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
07.07.2010, 08:00 | #1 |
Site Habercisi
Sivaslilar.Net Şuan
Tecrübe Puanı: 926
|
Sivas'ta artık ekmek var
Vali Ali Kolat, Sivas’ta ekili arazi oranın artış gösterdiğini belirterek, “İlçelerimizde yapılan sulama yatırımları sayesinde sulu tarım artıyor. Sivas’tan işsizlik nedeniyle göç edenler memleketlerine geri dönebilirler, Sivas’ta artık ekmek var.” Vali Ali Kolat, Devlet Su İşleri 19. Bölge Müdürlüğü’nün yatırımlarını ve çalışmalarını yerinde inceledi. Vali Kolat, inceleme gezisine Kızılırmak Toplu Makineli Şantiye Çalışma Sahasında başladı. DSİ Ali Rıza Diniz, çalışma sahasının 2003 yılında kurulduğunu belirterek, “Bu güne kadar yaklaşık geçen yaklaşık 6 yılda 16 kilometrelik bir sahil şeridi karşılıklı ıslah edildi. Bu yıl taşkın koruma yılı olması nedeniyle 3 kilometre değil 6 kilometre sahil şeridini ıslah edeceğiz” dedi. Vali Ali Kolat ve beraberindekiler daha sonra Hafik Pusat-Özen Barajına geçti. Buradaki incelemelerin ardından Zara Sulamasında incelemelerde bulunan Vali Kolat’a yapılan çalışmalar hakkında bilgi sunuldu. Vali Ali Kolat daha Ulaş-Karacalar sulamasında incelemelerde bulundu. Vali Ali Kolat, inceleme yaptığı bölgelerde ekili arazi oranın arttığını belirterek, “Bu tür barajlar bölgedeki sulu tarımı artırıyor. Bununla beraber ekmeğini kazanmak için Sivas’tan göç etmek zorunda kalan vatandaşlarımızın memleketlerine geri döneceğine inanıyorum. geri dönüşüm olacağına inanıyorum. Sivas’ta artık ekmek var kendi memleketlerine gelebilirler. DSİ Bölge müdürlüğümüz çok iyi çalışıyor. Çalışmaları takdirle takip ediyorum” dedi. Kolat, baraj şantiyeleri ve sulama alanlarındaki incelemeleri sırasında vatandaşlarla da görüşerek çalışmalar hakkındaki düşüncelerini sordu. DSİ 19. Bölge Müdürü Ali Rıza Diniz ise Kızılırmak kıyısında çift taraflı yapılan sedde ve taş tahkimat çalışmaları ile barajlar ve sulama projeleri hakkında Vali Kolat'a detaylı bilgiler verdi. Kolat'a incelemeleri sırasında, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mahmut Kayhan ve Çevre ve Orman İl Müdürü Hamdi Dilmen ile bazı yetkililer de eşlik etti. Kaynak: Sivas Izci |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Sivaslilar.Net'e Teşekkür Ediyor... |
07.07.2010, 14:11 | #2 |
Moderator
Arif Coşkun Şuan
Son Aktivite: 10.05.2016 19:12
Tecrübe Puanı: 10
|
Cevap: Sivas'ta artık ekmek var
Hazırlığa başlayalım o halde, bıktık İstanbul'un havasından, suyundan keşmekeşliğinden tutmayın beni geliyorummmmm...
07.07.2010, 14:23 | #3 |
Moderator
Salim58 Şuan
Tecrübe Puanı: 10
|
Sayın Valimiz güzel konuşmuşta.Çiftçinin ne hallerde olduğunu itiraf etmemiş.
Çiftçi Ekdiğinin karşılığını zor alıyor bırak kâr etmeyi verdiği emeklerini'de sineye çekiyor. Mazot,gübre ilaç,vs,bunların hesabını yapmak yeterli. Eskiden köylerde komşular birbirlerine yalvarırdı tarlanı ekmiyorsan bana verde ben ekeyim derlerdi. Şimdi yüzüne bakan yok,çünkü karşılığını alamıyorsun.Hadi gel köyümüze geri dönelim diyeceğimde,Ne için diyeceğim onu bilmiyorum...
07.07.2010, 14:32 | #4 |
Usta Yiğido
doğan bulut58 Şuan
Son Aktivite: 13.03.2015 01:32
Tecrübe Puanı: 1300
|
sayın valim sulama pırojesi altında çiftcilerin milyalarca lıra paralının şirketlerin kaçırdığını biliyomu acaba bende ciftciyim büyük çiftci değilsem yöremde bekte küçk sayılmaz ben bizim güründen hiç bir çiftcinin sulu tarım yapdığını sanmıyorum nasıl yapsınki 1 litre mazot 3,100kr düşün işde çıkarttığımız mazato yetmiyorki yapalım sayın valim herhalde ilçeleri gezmeden söylemiş varlim inşallah bir gün bunlar gercekleşir bizde seviniriz ama sanmıyorum
|
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar doğan bulut58'e Teşekkür Ediyor... |
08.07.2010, 21:12 | #5 | |
Usta Yiğido
Kamera Şuan
Son Aktivite: 16.07.2012 16:04
Tecrübe Puanı: 823
|
Alıntı:
08.07.2010, 23:08 | #6 |
Usta Yiğido
abircan Şuan
Son Aktivite: 21.01.2015 10:55
Tecrübe Puanı: 1043
|
VALİ UÇUYOR salla başı al maaşı çok değil altı ay sonra başka bir yere göreve giderler bunlar, bürokrat ağzıyla konuşup sürekli şekil yapanlar bunlar, geç bunları ayağınız yere basmıyor bir makam arabası iki hizmetli bir şoför bir makam bir koltuk, giitğin yere gaz ver çok dolaş al sana yöneticilik, denetimin olmadığı, halkın içinde olmadığı yerinden yönetim olmaz, ödenek yok kadro yok bu kadroyla bu iş olmaz lafından başka bir lafları yoktur, derken yıllar gelir geçer özalden beri bu memleket ha akşam ha sabah uzaya çıktı çıkacak ama bir türlü götü borçtan kurtaramadık geçin bunları halkın iktidarını kuralım artık, kılıçdaroğluna bir şans verelim şu memleketin bir havası değişsin sıkıldık artık......................... ...................
10.07.2010, 19:58 | #7 | ||
Usta Yiğido
HaKaaN Şuan
Son Aktivite: 02.05.2015 02:29
Tecrübe Puanı: 732
|
Alıntı:
Alıntı:
Medeni Acmaksa Bedeni! Hayvanlar İnsanlardanda Medeni.... ÖLüMüDe ÖLDüReN RaBBe...SeCDeLeR OLSuN..... Konu HaKaaN tarafından (10.07.2010 Saat 19:58 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Arka Arkaya Mesajlar Yazdığınızdan Dolayı Flood Önleyici Devreye Girdi. Mesajlar Sistem Tarafından Otomatik Olarak Birleştirilmiştir.. |
||
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar HaKaaN'e Teşekkür Ediyor... |
10.07.2010, 21:03 | #8 |
Usta Yiğido
burak5866 Şuan
Son Aktivite: 19.08.2021 16:47
Tecrübe Puanı: 812
|
konuyu iyice başka tarafa çektiniz ya.siyaset yapacaksanız başka yerde yapın.konuyla ilgili yorum yapsanız çiftçileirn durumundan haberdar olanınız var mı yok.ama iş siyaset dedimi herkes anlıyor maşallah.
|