Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)

Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)

Tarihe verilen değer bu mu? - Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar
Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Anasayfa Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Anasayfa Haberler Sivas Haberler

Son 15 Mesaj : Türkiye Çocuk Dergisi'ndeki Masallarım           »          Mustafa Kemal ATATÜRK...           »          Sen Yoluna Ben Yoluma - Serdar Yıldırım           »          Karagöz İle Hacivat: Koca Kafalı Bir Keleş           »          Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Hatıra defteri           »          Sitemizin Ozanları           »          Hangi Model Cep Telefonu?           »          Şehzade Osman           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI

Seçenekler Arama Stil
Alt 16.07.2010, 01:19   #1
Sivaslilar.Net
Site Habercisi
NO AVATAR

Sivaslilar.Net Şuan Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 985 Sivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz sein
Standart Tarihe verilen değer bu mu?

Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı ve Sivas’ı temsil eden en güzel tarihi eserlerimizden biri olan Kongre Müzesi bakımsızlıktan dökülüyor.

Sivas’ın en merkezi yerinde bulunan Kongre Müzesinin önemi tarihi eser olmanın yanı sıra ülkemiz için en önemli kararlar alınarak Sivas Kongresinin yapıldığı binanın çevresi ağlıyor.
Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı ve Sivas’ı temsil eden en güzel yapılardan biri olan kongre müzesi etrafı bakımsızlıktan kötü günler geçiriyor.
Kurtuluş Savaşı öncesi Kurtuluş Savaşı öncesi Sivas Kongresi’nde Mustafa Kemal ve delegelere ev sahipliği yapan Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi binasının arka tarafındaki demirler Müzenin tarihini ortaya koymak yerine adeta tarihi ayaklar altına seriyor.
Bilinçsiz kişi ve kişilerce yerlerinde sökülen ve bakımsızlıktan paslanarak dökülen demirler Sivas’a gelen yabancılardan tepki topluyor.
Gazetemizin hassasiyetle üzerinde durduğu bu konuların arasında tarihi eserler ve Kongre Müzesi çevresinde cereyan eden, olumsuzluklar Sivas’ın tanıtımını olumsuz yönde etkiliyor ve akıllarda kötü izlenimler bırakıyor.
Kırık dökük halde bulundukları yerden dahi kaldırılmayan demir parçaları Sivas’ta tarihi eserlere verilen değer bu mu? sorusunu akıllara getiriyor.
Tarihi yapılar üzerinde yaygınlaşarak devam eden çirkin görüntüler için herhangi bir gerekçe göstermeyen müze yetkililerinin “Müze restorasyon için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne devredildi. Hiçbir çalışma yapamayız” demesi ise Kongre Müzesi’ne verilen önemsizliği daha da belirgin hale getiriyor.

Kaynak: Sivas Hürdoğan
Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 5 Kullanıcı Sivaslilar.Net'e Teşekkür Ediyor...
Alt 16.07.2010, 09:43   #2
abircan
Usta Yiğido

abircan - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

abircan Şuan abircan isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.01.2015 09:55

Tecrübe Puanı: 1102 abircan COK SEVILEN BIR KISIabircan COK SEVILEN BIR KISIabircan COK SEVILEN BIR KISI
Standart Cevap: Tarihe verilen değer bu mu?

bu ülkede ihanetçi tayfası hüküm sürdükçü burnu bktan çıkmayacak kişmsenin, inönünün müze evine yapılan saygısızlık hala ortadayken buna yapılan sadece başlangıç , yakında tinerciler yaktı deyip orayı kül duman eder bu anlayış
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı abircan'e Teşekkür Ediyor...
Alt 16.07.2010, 10:19   #3
burak5866
Usta Yiğido

burak5866 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

burak5866 Şuan burak5866 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 19.08.2021 15:47

Tecrübe Puanı: 871 burak5866 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

yakında restore edilecek demişlerdi ama ortada hiç birşey yok daha.inşallah restoresi hem kısa sürer hemde aslında uygun yapılır.çimentoyla sıva yapmazlar inşallah.istasyona bakan tarafını yaptıkları gibi.
Alt 16.07.2010, 10:33   #4
Salim58
Moderator

Salim58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Salim58 Şuan Salim58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 10 Salim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekannt

Sivasta resterasyonu yapılacak okadar çok tarihi eserimiz varki,Nedense hep yapıldı yapılıyor yapılacak deniyor, fakat hiç resterasyonu biten habere rastlamadım.Ömrümüz olursa belki görürüz.Bekleyelim bakalım nekadar nereye kadar orasını bilemiyorum..
Alt 16.07.2010, 11:06   #5
Reform
Usta Yiğido

Reform - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Reform Şuan Reform isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 28.12.2012 18:33

Tecrübe Puanı: 664 Reform FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

kültürel değerlerin bu kadar ihmal edilmesi görmemezlikten gelinmesi kaderine terk edilmesi bu bir ihanettir çok yazık.
Reform isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı Reform'e Teşekkür Ediyor...
Alt 16.07.2010, 14:34   #6
aysima58
Usta Yiğido

aysima58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

aysima58 Şuan aysima58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 07.12.2015 00:23

Tecrübe Puanı: 1850 aysima58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

yahu ben sivasın halkı tembel diyince millet bana kızıyor be kardeşim niye kızıyosunuzki bakın görün işte herşey ortada bırakın evleri dükkanları daha tarihimize bile el uzatmıyoruz be bizim halka her şey haram vallahi haketmiyorlar belediyemizde aynı ama bir yerin açılışı olsa koşa koşa giderler valide şükür başkanla aynı kafada çıktı ben anlamıyorum bu sivasın erkeğini biliyorum şimdi yine tepki alacağım sözüm herkese değil tembel olanlara baştakilere bu işleri yürütmeye çalışanlara tarihimize değer vermeyenlere.
aysima58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı aysima58'e Teşekkür Ediyor...
Alt 16.07.2010, 15:36   #7
filografozan
Usta Yiğido

filografozan - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

filografozan Şuan filografozan isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 30.06.2014 00:13

Tecrübe Puanı: 930 filografozan FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

böyle dostlar varken düşmana ne hacet deyimimiz varya;insan bu durmları nasıl anlatacağını nasıl tepki vereceğini şaşıyor.
anlaşılan şuki;
restorasyona öncelikle yetkililerden başlamak lazım.
ama nasıl?
filografozan isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar filografozan'e Teşekkür Ediyor...
Alt 16.07.2010, 18:02   #8
burak5866
Usta Yiğido

burak5866 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

burak5866 Şuan burak5866 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 19.08.2021 15:47

Tecrübe Puanı: 871 burak5866 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
aysima58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
yahu ben sivasın halkı tembel diyince millet bana kızıyor be kardeşim niye kızıyosunuzki bakın görün işte herşey ortada bırakın evleri dükkanları daha tarihimize bile el uzatmıyoruz be bizim halka her şey haram vallahi haketmiyorlar belediyemizde aynı ama bir yerin açılışı olsa koşa koşa giderler valide şükür başkanla aynı kafada çıktı ben anlamıyorum bu sivasın erkeğini biliyorum şimdi yine tepki alacağım sözüm herkese değil tembel olanlara baştakilere bu işleri yürütmeye çalışanlara tarihimize değer vermeyenlere.
haklısın.erkeklerle alakalı bir şey değil bu.ama söyleidğin doğru başımızdaki bizi yönetenler gerçekten tembeller.inşaallah daha işe yaracayak nesiller gelir sivasımız için.
Alt 21.07.2010, 03:57   #9
ismail 58
Usta Yiğido

ismail 58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ismail 58 Şuan ismail 58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 10.01.2016 23:55

Tecrübe Puanı: 1123 ismail 58 kann auf vieles stolz seinismail 58 kann auf vieles stolz seinismail 58 kann auf vieles stolz seinismail 58 kann auf vieles stolz seinismail 58 kann auf vieles stolz seinismail 58 kann auf vieles stolz seinismail 58 kann auf vieles stolz seinismail 58 kann auf vieles stolz sein

İstasyon caddesinden gelip valilik meydana girince sag tarafta yüksek bir bina vardı, aynalı çarşı yapılmadan önceki binaydı sanırım,

Cephesinde atatürkün bir kabartma resminin yanında Cumhuriyetin Temellerini Burada Attık yazardı.

Sessiz sedasız kayboldu gitti, Benim için çok anlamlı olan bu yazıyı köprü girişlerinde ve üst geçitler altında görür olduk.

Meydan da herkesin görüp okuyacagı bu yazı neden kaldırıldı o zaman bunları kavrayacak yaşta degildim.

Dilerim yanılırım ama kongre merkezinin akibetide sanırım o yazıya benzeyecek.
ismail 58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)