|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Serbest Kürsü Serbest Konular |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#31 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sandalli Şuan
![]() Son Aktivite: 21.04.2016 19:58
Tecrübe Puanı: 4532
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Bir insan bir inanca asiri derecede bagli ise yobazdir deniyor. Ben bir müslümanim ve Allah ve Rasul´ünden gelen herseyi yorumsuz kabul ederim, elestirmem, elestirilmesini hos görmem. Sizin tabirinize göre yobazim.
Bir atatürkcü; Atatürk´ü elestirmez, onun fikirlerinin yanlis olabilecegini aklina bile getirmez, elestirenlere kanunlarin verdigi güvenle hakaretler yagdirir ve moderndir, akilcidir, fencidir, vs. Allah´in emrini yasamak isteyene yobaz diyen acaba nedir? Cevabini kendisi bulsun. Allah herseyi bilen ve görendir, O´nun üstünde baska bir güc var midir? O hâkimdir, O yaratan ve öldürendir, siz hala Allah´in yarattigi bir kulu daha yücelere koyun, vazgecin su tek adamliktan. Atatürk bu ülkenin kurucusudur, bunu kimse inkar edemez ama Atatürk´ü Allah yaratmistir, bu hassas noktayi unutmayin. O da kuldu. Inanclarindan dolayi bir müslümana yobaz denilmesini kabullenmem, kabullenirsem kula kul olurum. Allah´im yalniz sana kulluk eder ve yalniz senden yardim dileriz.
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 4 Kullanıcı sandalli'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#32 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() goramaz Şuan
![]() Son Aktivite: 14.09.2024 15:55
Tecrübe Puanı: 1339
![]() |
![]() Alıntı:
Ben de herkes gibi kavramlarının anlamlarına sözlüklerden ansiklopedilerden bakıyorum. Malesef kelimelerin hangi dilden ve hangi kökenden geldiğini kestirececek kadar güçlü sezgilerim yok. . Şunu da belirteyim . Burda kimse insanları yakanları savunmadı.Hangi fikirden olursa olsun başkasının fikrini doğru kabul etmeyen ''yobaz''dır. Atatürkçü düşünce sistemi dinamiktir evet. Ancak şekle takılıp da dinamik bir sistemi statükoya çeviren Atatürkçüler yok mu? bu arada görüşüme saygı duyup duymamanız beni değil sizi ilgilendirir. Ben kimse bana saygı duysun diye yazmıyorum. Bunlar benim görüşümdür. Saygı duymazsanız en fazla küfredersiniz aşağılayabilirsiniz. Bunu da kendinize yakıştırabiliyorsanız bişey diyemem.
Konu goramaz tarafından (22.07.2010 Saat 00:03 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Arka Arkaya Mesajlar Yazdığınızdan Dolayı Flood Önleyici Devreye Girdi. Mesajlar Sistem Tarafından Otomatik Olarak Birleştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı goramaz'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#33 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ÖnceVatan_58 Şuan
![]() Son Aktivite: 15.07.2012 09:54
Tecrübe Puanı: 976
![]() ![]() |
![]() Alıntı:
Bu sözünüze bir mana bir anlam veremedim, sadece bir örnek saydım bu konuda örnek verirseniz fikrinize saygı duyar bende sizin gibi düşünürüm demiştim, fakat son satırlarınıza yine katılmıyorum küfür, aşağılama kendini bilmez kişilerin gelişmemiş insanların işidir diye düşünüyorum. Cevabımız her zaman saygı çerçevesi içerisinde olmalı diyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar ÖnceVatan_58'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#34 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() murat tugrul Şuan
![]() Son Aktivite: 06.06.2015 16:33
Tecrübe Puanı: 776
![]() |
![]() Bu tartışmada niyet önemli ben kutuplaşmaktan ziyade ortada bir sorun var bölünmüşlük var .Hepimizin ortak noktada bulunmasında fayda var diye düşünüyorum.
Biz neden Atatürkçüler ve irticacılar veya gericiler olarak ayrıldık Mesela irtica nedir.Bugüne kadar olmuşmu olmadıysa neden olmayan konu bu kadar irdeleniyor.tehdit olarak görülüyor.Laikligin tanımı nedir.Nerde başlar nerde biter.önce bu soruları kendimize soralım derim Eskiden soguk savaş döneminde herkes birbirini tehdit olarak görüyordu devlet ve milletlerde ciddi paronaya olmuştu.Rusya ve amerikan kutuplaşması dünyayı bölmeye yetti şimdi bence aynı paronaya bizde kimse kimse için tehdit degil bu ülkede tek tehdit var oda terör top yekün hepimizin bu konuda acil bir şeyler yapıp ortadan kaldırması lazım diger ayrışmalar beyhude ciddiye almıyorum ben Biz bu vatanı sagcısıyla solcusuyla alevisi kürdü türkü hep beraber kurduk burda hepimizin yaşamaya hakkı var. Birbirimizi kısıtlamadan fişlemeden damgalamadan agız tadıyla yaşayalım derim hepimize fazla fazla yeter |
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı murat tugrul'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#35 | |
Usta Yiğido
![]() |
![]() Alıntı:
bu ülkede bazı kadınların giydiği kıyafeti alıp herbiri bir köşesinden yırtarak eylem yapanlar yobazdır. meclisin seçtiği cumhurbaşkanına karşı eline Atatrük posterleri alıp da ''ordu göreve '' diye bağıranları saymıyorum bile. Bilmem bunlar size örnek olur mu? bu arada her görüşten her ideolojiden yobaz olur.
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı goramaz'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#36 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ismail 58 Şuan
![]() Son Aktivite: 11.01.2016 00:55
Tecrübe Puanı: 1065
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Bugünler de bu tartışmalar neden ivme kazandı,
sebep olarak herkesin bir kestirmesi vardır elbette. asıl anlamadıgım neden herkes birden fırsat bu fırsat diyerek vurun abalıya misali karşılıklı atışmaya ve gerginliğe sürüklendi, meşhur deyimi kulsansam yerimidir bilmiyorum da ''düğmeye biri mi bastı'' |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#37 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ÖnceVatan_58 Şuan
![]() Son Aktivite: 15.07.2012 09:54
Tecrübe Puanı: 976
![]() ![]() |
![]() Alıntı:
Bakın bu ülke ne çekiyorsa hep dini, milli duyguları siyasi çikarları uğruna alet edenlerden çekiyor, baş örtüsü meseleside bu ülke üzerinde din istismarlarının kullandığı bir siyasi çıkardan başka bir şey değildir ki bugün o iş için mücadele edenlerin nerelere geldiğini hep birlikte görüyoruz.Altlarında 200 binlik jiplerle tur atıyorlar. Konuyu siz açtınız bende yazayım. Asıl suçlu bu ülkede böyle bir sorun yokken 1994'lü yıllardan sonra bunu ükenin birinci derece sorunuymuş gibi gösterip cumaları cami önünde sarıklı, cübbeli, şalvarlı,çember sakallıların tahrikleriyle halkı galyana getirmek isteyenlerdir. Ne oldu bu gösterilere nerede o toplananlar? 2003 yılıyla birlikte bıçak keser gibi kesildi, yoksa emzik verildide seslerimi kesildi? Ama o çocuk yine ağlatılacaktır zamanı geldiğinde fırsat beklenmektedir. Bu ülke çelişkiler ülkesidir, bu ülke gariplikler ülkesidir, bu ülkenin en yüksek makamında ülkesini aihm'e şikayet etmiş bir kişi oturmaktadır. Bu ülkeyi mahkemenin suç odağı saydığı bir parti yönetmektedir. Boşverin siz yobaz kim tartışmasını kimse ben yobazım demez zaten ama yaptığı hal ve haraket kimlerin yobaz olduğunu zaten ortaya koymaktadır. Eğer Atatürk ilkelerini benimsemek ilerletmek. Eğer Layık demokratik T.C. devletini korumak sahiplenmek Eğer hem müslümanım hem Türküm demek, Eğer din tüccarlarına,istismarcılarına karşı çıkmak sizin nazarınızda yobazlıksa evet bana diyebilirsiniz bir sakınca görmüyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#38 | |
Usta Yiğido
![]() |
![]() Alıntı:
Bakın siz daha önceki bir mesajınızda şöyle demiştiniz: Atatürkçü düşünce sistemiyle yobazlık bağdaşmaz. ben de buna istinaden dedim ki : hangi görüşten olursa olsun kendi ideolojilerine körükörüne bağlı olup başka bir düşünceye yaşam hakkı vermeyen yobazdır. Yobaz kelimesiyle eş anlamlı kelimeler: Bağnaz , mutaassıp . Siz şöyle yazmışsınız: Eğer Atatürk ilkelerini benimsemek ilerletmek. Eğer Layık demokratik T.C. devletini korumak sahiplenmek Eğer hem müslümanım hem Türküm demek, Eğer din tüccarlarına,istismarcılarına karşı çıkmak sizin nazarınızda yobazlıksa evet bana diyebilirsiniz bir sakınca görmüyorum Bakın benim söylediklerimden bu anlam asla çıkmaz.Yaptığı her türlü hak gasbına Atatürk'ü alet edenler yobazdır dedim. Tıpkı Türklüğü alet edenler gibi, tıpkı İslamı alet edenler gibi...vs vs vs.
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar goramaz'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#39 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() murat tugrul Şuan
![]() Son Aktivite: 06.06.2015 16:33
Tecrübe Puanı: 776
![]() |
![]() Bu tartışma daha çok su götürür. Çunkü anayasa bile çözümsüz kalıyor.
Herkes tutturmuş laikmisin degilmisin.Laiklik din ve devlet işlerinin bir birinden ayrılmasıdır.Yani kişiler laik olamaz devlet laik olur,toplumda buna uyar, tabiiki uymak için anlaşılır ve net olması lazım.Herkesin zannettigi gibi laiklik atatürkün getirdigi birşey degildir Atatürkün hazırlattıgı 1920 anayasasında laiklik yoktu ne zamana kadar atatürkün hastalanıp ölüm döşegine düşmesine kadar.Milli şefimiz laiklik maddesini anayasaya o zaman eklemiştir ancak tarifini yapmadan sınırlarını çizmeden neden peki çünkü istedigi gibi yorumlayabilmek için bugün içinden çıkamadıgımız konunun özeti bu laiklik lastik gibi nereye çeksen oraya geliyor.Laikligin anayasaya girişi 1937 olmasına ragmen bu güne kadar uygulanamamıştır. |
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı murat tugrul'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
TÜRKİYE/VATAN/BAYRAK/MEHMETCİK/SEHİT ile alakali siirleriniz | Sabiha Serin | Şiirler | 190 | 10.11.2011 11:33 |
Olay yaratacak mektup | banu58 | Dünya ve Türkiye'den Haberler | 6 | 08.10.2008 19:59 |
BİR ÖĞRENCİDEN ANNE VE BABASINA MEKTUP (Anne,Baba ve Öğretmenlerimiz lütfen okuyunuz) | Sabiha Serin | Arşiv | 0 | 07.06.2008 16:45 |
Hz. Peygamber'e Anlamlı Mektup | sonbahar5803 | Arşiv | 3 | 24.04.2008 16:27 |
ANNEYE MEKTUP | fratt | Arşiv | 6 | 16.01.2008 10:06 |