|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Köşe Yazıları Köşe Yazarlarının Yazıları |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
25.08.2010, 22:17 | #11 |
Usta Yiğido
OSMAN ECE Şuan
Son Aktivite: 21.01.2018 15:36
Tecrübe Puanı: 3329
|
Cevap: SİVAS'TA YAŞAMAK
|
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 4 Kullanıcı OSMAN ECE'e Teşekkür Ediyor... |
25.08.2010, 22:22 | #12 |
Usta Yiğido
ismail 58 Şuan
Son Aktivite: 11.01.2016 00:55
Tecrübe Puanı: 1057
|
Teşekkür ederim Osman abi.
YÜCE RABBİM"de size memleket hasretinizi dindirecek fırsatlar versin. |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 4 Kullanıcı ismail 58'e Teşekkür Ediyor... |
25.08.2010, 22:34 | #13 |
Moderator
Cley Şuan
Tecrübe Puanı: 10
|
Başkent olmuşsun neye yarar.
Dar geliyorsun Ankara dar... Anneyi babayı kardesleri arkadasları Sivasta bırakıp başkentte yaşasan neye yararki. Bir yerin güzelliği içindekilerledir. Allah kimseye memleket hasreti yaşatmasın. Bu güzel yazıdan dolayı Sabiha Serin'i kutlarım
25.08.2010, 22:38 | #14 |
Moderator
Arif Coşkun Şuan
Son Aktivite: 10.05.2016 19:12
Tecrübe Puanı: 10
|
CANIM SİVAS’IM
Bir başka kokar baharın yazın Yetişir şairin büyük ozanın Nam salmış kışın, soğuk ayazın Seni çok özledim canım Sivas’ım Güller açar, bahçende bağında Temmuz ayının bir sabahında Kaleden şöyle baksam Sivas’a Oy göresim geldi canım Sivas’ım Bir yanda madımak bir yanda yemlik Yiğittir insanı bulunmaz kemlik Kaynar ocaklarda çay demlik, demlik İçilir bahçende canım Sivas’ım Pir Sultan’ın Veysel’in sözü İnsanlığın sevginin gerçek yüzü Nam salmış yiğitlik mertlik özü Tarihinle büyüksün canım Sivas’ım Arif COŞKUN Sabiha Hanım bu şiirimi sizlerle paylaşmak istedim selam ve saygılarımla,
12.09.2010, 16:12 | #15 |
Usta Yiğido
goramaz Şuan
Son Aktivite: 14.09.2024 15:55
Tecrübe Puanı: 1331
|
Hayatımda ilk defa bugün Sivas'ta olmaktan nefret ettim..
12.09.2010, 18:59 | #16 |
Usta Yiğido
aysima58 Şuan
Son Aktivite: 07.12.2015 01:23
Tecrübe Puanı: 1784
|
leadri kardeşim size katılmamayı çok isterdim ama maalesefki bende bu gidişimde kötü anılarla döndüm sivasdan canım yurdum benim güzel memleketimin insanları keşke dışardan gelenlere uzaydan gelmiş gibi davranmasalar ne olur unutmayınki bizde sivasın bağrında doğmuş büyümüş bir sivas sevdalısı insalarız neden gurbetten gidince bize karşı davranışlar değişiyor bizler buralarda sivasdan gelenlere böylemi davranıyoruz lutfen biraz daha anlayış bekliyorum unutmayınki sizinde anneleriniz ve bacılarınız var onları nasıl koruyor kolluyorsanız biz bayanlarıda onlardan biri olarak görünki bizde vatanımıza geldiğimizde rahat gezip dolaşalım sayın sabiha serin hanımefendiye sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.
|
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar aysima58'e Teşekkür Ediyor... |
12.09.2010, 19:49 | #17 |
Tecrübeli Yiğido
AĞAOĞULLARI Şuan
Son Aktivite: 08.11.2017 13:02
Tecrübe Puanı: 578
|
Bayan Sabiha hanım bir yazar olarak Sivas ta kalmanız ve aynı zamanda Sivas ın yerlisi olmanız Sivas ı sevmeniz sizi bu şehre bağlamiş. Ayrıca bu Şehirde yazar olarak hayatınızı idame ettirmenizden dolayı sizi kutlarım. Yazdığınız eserlerle
Sevgili Sivas a bir nebze olsun katkıda bulunuyorsunuz bunu anlıyorum. Bu da çok güzel bir duygu. Bende Sivaslıyım öyle bir Sivaslıyım ki 1600 Yıllarından 1990 yılları arasında ki zaman diliminden günümüze kadar. 1966 -1976 iş hayatım Sivas merkezde 1976- 1990 yılları arası Sivasta ticari hayatım var. 1990 dan sonrası İstanbul . Her yıl Sivası ziyaret ederim orada yakınlarım var yazar arkadaşlarım var görüşürüz Sivas tan kopamıyorum. Oralarda acı tatlı hatıralarım var kaldırımlarında ayak izlerim, çocukluk yıllarımın parklarında göz yaşlarım var. İçimiz de ve ruhumuz da Sivas a olan hasretimiz geliştikçe daha da güzelleşiyor eski günlerimizi yad ediyoruz. Dolaysıyla Sivas ı sokak sokak Mahalle mahalle olarak çok iyi tanırım .Böyle olmamıza rağmen biz dahi Sivas ı terk ettik .Terk etmeyen varmı Sivas yıllarca göç veriyor bunun önüne bir türlü geçilemiyor. Sivas hak ettiği yere gelemedi kendisini geliştiremedi . Bunun sebeplerini teşkil eden faktörler nelerdir.Sivas havasıyla ,suyu ile, Köftesi ile yeterli değil. Sivasa görevli gelen bir kaç kişi Şehri gezerek çok beğenir burada size iş verelim aş verelim deseniz istemezler. Bu sözler gelip geçiçidir onlar yine kaldıkları mekanları tercih ederler. İnsan topluluklarının mekanları doydukları yerlerdir. Siz de Sivastan ayrılma noktasında olduğunuzdan bahsediyorsunuz bu da normaldir. Mekan değişmede göç etmede yani tebdili mekanda huzur var derler. Hiç kimse olduğu yerde doğduğu yerde kalamıyor genel anlamda söylüyorum istisnalar kaideyi bozmaz buda doğaya aykırıdır olsa gerek.Değişim gelişmektir büyümektir huzur ve mutluluğu aramaktır. Sivaslı olmak bir ayrıcalıksa ,Sivas ta yaşamak bir ayrıcalıksa Sivas ın kapital sermayedarları neden Şehri terk ettiler. Neden büyük kentlere taşındılar bu sorunun cavabını arayalım. Güzel bir mevsimde Sivas ı her gören beğenir sever,bu insanoğlunun bir anlık ruh halidir . Sivas ı çok güzel anlatmışsınız Sivas bunların daha da fazlasına laik . Burada bir konuya temas etmek istiyorum Sivas a gelen her yerli ve yabancı konuklara sıcak bakmalı yakınlık göstermeli sizin yaptığınız gibi gelen yabancıları gezdirmeli ,Şehri tanıtmalı gereken ilgi ve alakayı göstermeli Sivaslı sizi örnek almalı . İstanbul da yaşayan bir Sivaslı olarak Sivasa gelen yabancılara göstermiş olduğunuz yakın ilgi ve alakadan dolayı sizi kutlarım sayğılarımla Ağaoğulları 12/09/2010. |
12.09.2010, 20:04 | #18 |
Yeni Yiğido
nihalim Şuan
Son Aktivite: 22.08.2014 01:32
Tecrübe Puanı: 0
|
Bende sivaslıyım ama 25 yıldır gelmiyordum Antalya,da yaşıyordum ama 15 gündür Sivas Kangaldayım burda çalışıyorum Sivasta olmaktan mutluyum insanların doğdukları yer bir başka oluyormuş arkadaşlar
|
12.09.2010, 20:08 | #19 |
Usta Yiğido
aysima58 Şuan
Son Aktivite: 07.12.2015 01:23
Tecrübe Puanı: 1784
|
aaaaaaaaah ah be sivas sana özlemim giderek dahada artıyor sanırım on yıllık ömrüm bir yıla düşüyor memleket özlemindenallah tez kavuşmayı bütün gurbetçilerimize ve sonrada bana nasiip etsin.
|
12.09.2010, 22:01 | #20 |
Tecrübeli Yiğido
AĞAOĞULLARI Şuan
Son Aktivite: 08.11.2017 13:02
Tecrübe Puanı: 578
|
Sivas ta yaşamak ve Sivaslı olmak bir ayrıcalıktır.Bu da Sivaslı için geçerlidir.
Sivaslı olarak bu şehirden ayrılan Sivaslılar tekrar geldiklerinde yerli Sivaslının bakış açısı farklı oluyor. Yabancı gibi bakıyorlar kılık kıyafetleri dikkat çekiyor.Bir çokları Sivas tan memnun dönmüyor hüsrana uğruyorlar. Hatta sakal ve saç traşı dahi söz konusu oluyor. Kendi öz memleketimize doğup büyüdüğümüz mekanlara giderken kendimize bir çekidüzen vermek zorundamıyız. Olduğumuz gibi görünmek zorundayız farklı bir şekilde olmamalı. Sivaslı olarak her şekli her kıyafeti hoş görüyle karşılamak güler yüz tatlı sözle karşılık vermek gerekmektedir. uzaydan gelmiş gibi görünmeyi kimse istemez. Sivas yanlız Sivasta yaşayanların şehri değil başka şehirlerde de yaşayan Sivaslının şehridir niçin onlar hor görülsün . Onlara Sivası sevdirmeli gezdirmeli iyi ve hoş bir intiba bırakmalı tekrar gelmesi sağlanmalı dır. Sivas a her yıl gittiğimde gördüğüm yabancı plakalı arabalar beni mutlu ediyor. Orada bir çoklarımızın akrabaları yakınları dostları hatta mekanları arazileri olanları var. 71 Yaşın verdiği bilgi ve tecrübeye dayanarak söylüyorum Sivas eski sivas değil her yıl mutlaka giderim sosyal ve kültürel alanda büyük mesafeler almış . Şehir merkezi modernleşmiş sosyal faliyetler gelişmiş sokağa çıkma korkusu yok bunlar güzel gelişmeler mutluluk duyuyoruz. İstisnalar kaideyi bozmaz bunlar Sivas için çok az. Bizler 25-30 sene önce ayrıldığımız Sivası bu günkü Sivas ile karşılaştırdığımız zaman arada çok büyük gelişmeler görüyoruz. Bu değişiklikler de bizi sevindiriyor biz bunları göremedik . Sivas lı yazar hemşehrimiz Sabiha hanımın yazısını okudum mutlu oldun .Sivasta yerli ve yabancılara göstermiş olduğu misafirperverlik takdire şayan bir gelişmedir teşekkür ederiz. Bütün Sivas halkını böyle görmek böyle tanımak isteriz saygılarımla. Ağaoğulları 12/09/2010. |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar AĞAOĞULLARI'e Teşekkür Ediyor... |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|