|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Köşe Yazıları Köşe Yazarlarının Yazıları |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
17.02.2011, 21:05 | #1 |
Usta Yiğido
Sabiha Serin Şuan
Son Aktivite: 21.05.2014 19:16
Tecrübe Puanı: 819
|
14 ŞUBAT VE KUTLANMASI BİTMEYEN GÜNLER
14 ŞUBAT VE KUTLANMASI BİTMEYEN GÜNLER
14 Şubat tarihi Mevlit Kandili, Sevgililer Günü ve Dünya Öykü Günü idi. Toplum olarak herkes farklı görüşte olduğu için kimilerine göre 14 Şubat tarihinde sadece Mevlit Kandili kutlanmalı idi. Kimilerine göre 14 Şubat tarihinde Sevgililer Günü kutlanmalı idi. Kimilerine göre de sadece Öykü Günü olarak kutlanmalı idi. Elbette bütün görüşteki insanlara saygı duymalıyız. İnsanların içinden hangisini kutlamak geliyorsa kutlasın. Ancak; ne yazık ki Dünyada toplum olarak öyle hale geldik ki herkes kendi görüşlerini bir başkasına da kabullendirmek için yarış halinde. Oysa bırakalım kim neyi ne zaman kutluyorsa özgürce kutlasın. Herkesin günahı da, sevabı da kendisine öyle değil mi? İşte toplumsal yaralarımızdan biriside bu bence. Kişilerin birbirinin her türlü görüşlerine tahammülleri yok. Hal böyle olunca da ulus olarak halk arasında parçalanmalar, hatır gönül kırılmaları oluyor. Öyle ise her türlü konuda farklı baskılar ile her türlü görüşlerimizi kabullendirmek için fiziksel ve manevi şiddet uygulamak değil de, birbirimize karşı her türlü konuda ve her zaman sevgi saygı duymamız gerekir diye düşünüyorum. Kim neyi ne zaman kutluyorsa kutlasın .Kime ne, bize ne… Bir yıl boyunca o kadar çok belirli günler var ki, ardından yetişmek imkansız. O halde Mevlit Kandili gecesi elbette mübarek gece. Bu gece yapılan bütün dualarımız kabul olsun diye namaz kılıp,ibadet yapıp, dualar ediyoruz.. Ama aynı ibadeti ve dualarımızı sadece bir gece değil, her gün yapmalıyız. Sevgililer Gününe gelince : Birbirini seven insan sadece bugün mü birbirine sevgisini ilan edecek, oysa her gün sevgisini göstermeli, sadece 14 Şubat’ta değil her gün sevdiğine sevgi duymalı. Karşı cins sevdiğine Sevgililer günü diye güller, armağanlar versin, ertesi gün en ufak konuda sevdiğinin hatırını kırsın neye yarar. Evladımız Anneler Gününde,Babalar Gününde gelip elimizi öpsün, armağanlar versin daha sonra ertesi gün ufak bir konuda hatırımızı kırsın neye yarar. Sanırım ne demek istediğim anlaşılmıştır inşallah. Öykü Günü, Anneler Günü,Babalar günü, Öğretmenler Günü,Yaşlılar günü,Engelliler günü,v.s. sayısı belirsiz önemli günleri saymakla bitmez. Bana göre bu tür günler sadece insanları hediye almaya zorlamak ve para harcamak için tuzaktır. İnsanlar hediye almak ve yılda bir gün anılmakla mutlu olmaz. Sevgimiz her zaman ve sonsuz olmalıdır. Tüm çevremize ve yakınlarımıza toplum olarak yılda bir gün falanca günü, filanca günü diye göstermelik ilgi göstermek değil , soluk aldığımız her gün her saat aynı ilgi, alaka, sevgi ve saygıyı onlardan esirgememeliyiz. Bitmek bilmeyen belirli günler ve haftalar o kadar çok ki, takip edecek olursak arkasından yetişmek imkansız. Oysa birbirimizin sadece doğum gününü unutmayıp yılda bir kez olsun doğum günümüzü kutlayıp ufakta olsa sevgimizi ifade edebilmek bence yeterli. Hangi önemli günü kutlarsanız kutlayınız ama ne olur yüreğinizde sevgi ve saygı tomurcukları her zaman çiçek açsın,asla solmasın. Her şeye güzel bakıp, güzel görüp,güzel düşünelim diyorum. Çünkü hayat öyle boş ve kısa ki yarın bir gün bedenimiz solduğunda geride sevgi dolu yüreklere el sallayarak şu yalan dünyadan göç edebileceksek ne mutlu bizlere. Herkese yüreğimin en derinlerinden sevgi ve saygılarımı sunuyorum,sağlıklı günler. SABİHA SERİN sabiha_serin@mynet.com |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı Sabiha Serin'e Teşekkür Ediyor... |
17.02.2011, 21:58 | #2 |
Moderator
Arif Coşkun Şuan
Son Aktivite: 10.05.2016 19:12
Tecrübe Puanı: 10
|
Cevap: 14 ŞUBAT VE KUTLANMASI BİTMEYEN GÜNLER
Valla ben oldum olası ben bu özel günleri bir ticari oyun olarak gördüm hep. Neredeyse özel günlere haftanın 7 günü yetmeyecek, yetmiyorda, hergün bir özel gün.
İnsan iyi düşündüğü zaman bir anlam veremiyor, herşeyi bir güne sığdırmak yanlış, onu 365 güne yaymak en güzeli. Birgün hatırla diğer günler unut olmaz. Yüreklerden sevgi ve saygı hiç bir zaman eksik olmaması dileğiyle...
18.02.2011, 00:07 | #3 |
Moderator
Cley Şuan
|
Mevlid Kandili ile diğer luzumsuz günleri aynı kefeye koymanız ne kadar mantıksız. Mevlid kandili son peygamber önderimiz rehberimiz kainatın uğruna yaratıldığı Hz. Muhammed (sav) in doğum günüdür.İslam alemi için önemli bir gündür.Diğer günler ise birçoğu hristiyanların uydurduğu günlerdir.
Güzel Gören Güzel Düşünür Güzel Düşünen Hayatından Lezzet Alır ... (Hadisi Şerif)
18.02.2011, 00:16 | #4 |
Usta Yiğido
sandalli Şuan
Son Aktivite: 21.04.2016 19:58
Tecrübe Puanı: 4527
|
Ben herseye tolaransla bakan görüsün inanclarimiza saygi duymamasini yadirgiyor ve samimi olmadiklarini düsünüyorum. Halkin tercihleri bosa sayiliyor, halkin görüsüne, inanclarina saygi duyulmuyor. Ben her görüse saygi duymuyorum. Ben basimizdaki örtüyü alanlara saygi duymuyorum, ben Sütcü imam´in attigi kursunu bosa sayanlara saygi duymuyorum. Ben bizim adetlerimizi hice sayip avrupadam calinmis sevgililer gününe de saygi duymuyorum.
18.02.2011, 00:31 | #5 |
Usta Yiğido
sandalli Şuan
Son Aktivite: 21.04.2016 19:58
Tecrübe Puanı: 4527
|
ŞİKAYETİM VAR ATAM
Atam neredesiniz hemen uyanıp gelsen Ülkem kimlere kaldı bir halimizi görsen Anayasa’da neler olacak bunu bilsen Laiklik elden gitti şikayetim var Atam Ulusun uyuyor ki hem de derin uykuda Düşünmezler yarını ne olacak bu yurda Amaç çoktan bellidir o fesat kafalarda Milliyetçilik bu mu? şikayetim var Atam Bazısı bu vatanı toprak ya da taş sanır Satılır mı bu toprak insan olan utanır Türk Ulusu susmayın sonra çok geç kalınır Emanet hıyanet de, şikayetim var Atam Bir karış toprak için onca yiğitlerimiz Bunun için mi kanlar döktü şehitlerimiz Ülkemizi yıkacak bu yetkililerimiz Devrimler unutuldu şikayetim var Atam Ay Yıldızlı Şanlı Türk Bayrağım tehlikede İnsan hakları bitti, kanunlar ne hallerde Demokrasi kalmadı, halkımız suskun evde Halkçılık hani nerde ? şikayetim var Atam Ülkem elden gittikçe, bakar yanar yüreğim Kim bilir bu gidişle ne günler göreceğim Cumhuriyet ilkemiz ,yolunda gideceğim İhanet ediyorlar şikayetim var Atam Ulus gaflet içinde, ne zaman uyanacak? Ülkemiz tehlikede hiç mi yok anlayacak? Ulu önder Atamın kemiği sızlayacak Gelecek karanlıkta şikayetim var Atam Ülkemiz hepimizin asla kimse bölemez Cumhuriyet ilkemiz, kimse zedeleyemez Bu ışık hep yanacak asla söndürülemez Sahip çıkan azaldı , şikayetim var Atam. SABİHA SERİN Sabiha hanim; üstteki siir sizin ve bu konuya adini veren yazi da size ait. Bu ülkeyi zorbalar zaptetmedi. Bu ülkeyi yönetenler gökten zembille de inmedi. Yillardir aydin dedigimiz kesimin savundugu demokrasi sonucu cogunlugun oyunu alan kisiler yönetiyor bu ülkeyi. Sikayetlerinizi anlamis degilim, bir anlam da veremedim. Üstte herkes istedigini kutlar diye yazdiginiz yaziyla bu siir tam bir celiski icinde. Birinde her görüse saygi duyan görüsünüz digerinde atayi cogunluga karsi göreve davet ediyor. Demokrasi cogunlugu iktidar yapiyor, cogunluk sizin gibi düsünmedigi zaman her platformada oldugu gibi RAHMETLI Atamiz göreve davet ediliyor. Bosuna endise etmeyin, bu vatanin bir tek tasina bile zarar gelmez. Ülkem boydan boya yollarla, demiryollariyla donatiliyor. "Gidemedigin yer senin degildir" diyen Atatürk´e iste atam artik her yere gidebiliyoruz, misak-i milli sinirlari icinde gidemedigimiz yer kalmadi her yer bizim diyoruz. Her görüse, her inanca saygi duyulmali diyenlerin bize de saygi duymasini bekliyorum. Saygimla.
18.02.2011, 18:03 | #6 |
Navigator
_DuMaN_58 Şuan
Son Aktivite: 04.02.2016 21:29
Tournaments Won: 3Üyelik Tarihi: 20.08.2006
|
Bir abim anlatıyor:
"14 Şubat geldi. İş yerimde milletin dilinde bugun var. Dediklerine göre, birbirlerine hediye alıyor. Ben biliyorum ki bugun Mevlid Kandili. Neyse eve gittim oturduk sofraya yemeği yedim kalktım, Hanıma yüzüme bakı bakı veriyor. Birşey söyleyecek gibi bakıyor. Yada birşey bekliyor. Dedim hayırdır hanım noldu? diye. Hiçç.. birşey olmadı dedi. Sonra aklıma geldi. Acaba hediye mi bekliyordu diye. Sonra sordum hediye falan mı bekliyordun yoksa benden dedim. Yok beklemiyorum da alırsın diye düşünmüştüm dedi. Şaşırdım. Birşey demedim." Yani milletimiz de öyle bir düşünce olmuş ki. Hediye almak zorunluluğu varmış gibi gösteriliyor. Hediye almazsan küser, alırsan senden iyisi yok, gibi. Yazıkk.. |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar _DuMaN_58'e Teşekkür Ediyor... |
18.02.2011, 19:26 | #7 |
Usta Yiğido
goramaz Şuan
Son Aktivite: 14.09.2024 15:55
Tecrübe Puanı: 1334
|
Sabiha Hanım dini gün ve geceler diğerleinden farklıdır. Aslında yazacaklarımın malumun ilanı gibi olacak. Ancak peygambermiz kendi doğum gününü kutlamamıştır.Bu gece zaten inananların kendi içinden gelerek yaptıkları kutlamalardır. Diğer geceler de mesela Recep ayının ilk perşembesi ki bizim Regaib gecemizdir peygamberimiz diğer gecereden daha fazla ibadet etmiştir. Her gece ibadet edilmesi gerekir, doğrudur, ama bazı geceler daha da fazla ibadet edilmesi peygambermizin bir uygulamasıdır.
Şu da var ki Çanakkale Zaferi ve 30 Ağustos gibi günlerin de kutlanması taraftarıyım
18.02.2011, 23:08 | #8 |
Usta Yiğido
amazon10 Şuan
Son Aktivite: 27.05.2015 13:20
Tecrübe Puanı: 602
|
Bence yerinde bir yazı olmuş. Tabii ki herkesin düşüncesi farklı görüşü farklı. Burada Sabiha hanım günleri bir biri ile kıyaslama yapmamış. Tebrikler.
18.02.2011, 23:15 | #9 |
Navigator
Kardelencicegi Şuan
Tecrübe Puanı: 5466
|
14 Subat isgüzarlarin para kazanmak, birseyler satip kasayi doldurmak icin
icat ettigi bir gündür.1 gün sevgililer günü olmasi yeterlimi?? Hayir.. Cünkü insan sevdigini bir gün hatirlamamali, her gün hatirlayip sevmeli.. Bizim Sevgileler günümüz 365 gün olmali.. {Her yil 14 Subatta kutlanilan sevgililer gününü ben hic kutlamadim. Cünkü bana birsey ifade etmiyor. Kutlayanlara da saygi duyarim.}Saygilarimla..
18.02.2011, 23:22 | #10 | |
Usta Yiğido
LaEdri Şuan
Tecrübe Puanı: 1287
|
Alıntı:
Mevlit Kandili ile Sevgililer Günü'nü aynı kefede değerlendirmek talihsizlik olmuş.İnsanları soymak için tuzak..
|
|