|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Arama | Bugünki Mesajlar | Forumlar? Okundu Kabul Et |
Arşiv Güncelliğini Yitirmiş Konular |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
26.06.2008, 17:59 | #1 |
Tecrübeli Yiğido
umit_koc Şuan
Son Aktivite: 19.11.2013 00:20
Tournaments Won: 7Üyelik Tarihi: 01.02.2008
Tecrübe Puanı: 662
|
Elektiriğe yüzde 21 zam geliyor
Elektiriğe 1 Temmuz'dan itibaren yapılacak zam oranı belli oldu. Elektrik fiyatları 1 Temmuz'dan itibaren yüzde 21 oranında zamlanacak.
Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketine (TEDAŞ) bağlı 20 elektrik dağıtım şirketinin zam talebini onayladı. Buna göre, 1 Temmuz 2008 tarihinden itibaren konutlarda kullanılan elektriğe yüzde 21, sanayide kullanılan elektriğe ise yüzde 22 oranında zam yapılacak. AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, bugünkü toplantısında elektrik dağıtım şirketlerinin 1 Temmuz 2008 tarihinden geçerli yeni tarife önerilerini değerlendirdi ve karara bağladı. EPDK, Türkiye Elektrik Ticaret A.Ş.'nin (TETAŞ) toptan elektriğe 1 Temmuz'dan geçerli olmak üzere toptan elektrik satışına yüzde 12,7 zam yapılmasına ilişkin tarife başvurusunu bu ayın başında onaylamıştı. TETAŞ'ın yeni tarifesi, TETAŞ'ın maliyetlerini artıran önemli unsurlar arasında yer alıyor. Fiyatları geçen yıldan bu yana rekorlar kırarak yüklesen ve varil başına 136 dolardan işlem gören petrol, elektrik üretiminde büyük paya sahip doğal gaz fiyatlarının belirlenmesinde en önemli unsurlardan birini oluşturdu.
Stil | |
|
|