|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Arama | Bugünki Mesajlar | Forumlar? Okundu Kabul Et |
Serbest Kürsü Serbest Konular |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
22.01.2009, 12:04 | #1 |
Usta Yiğido
Dilsad Hatun Şuan
Son Aktivite: 29.10.2010 21:09
Tecrübe Puanı: 1094
|
Börteçine Asena zincirliyken
Börteçine Asena zincirliyken
Bana 'geri dur' diyemezsin Geri dur deme! Senin alnın ap ak hürsün Şafaklar senin için müjdeci Tutsak gardaşların her şafakta ölürler Benimle beraber 'Geri dur' deme. Sen güzelim damarlarında Türk kanı Kalbinde kardeş sevgisi taşıyorsan Allah'a inanıyor Ve beni seviyorsan 'Geri dur' deme. Gardaşlarım tutsak, gardaşlarım yaralı Onlara sıkılan kurşun beni yaralar Son Türk'de hür olana kadar Sakın bana 'Geri dur' deme. Eğer bir çığ gibi büyüyorsak Eger bir ölüp, bin diriliyorsak Bu ülkü aşkından güzelim Şehadet aşkından Çok görme bana 'Geri dur' deme. Eğer demirperdeyi eritecek göz yaşı ise Ağlasın anam, ağlasın bacım. Sen, gök gözlüm, gök eşarplım Seninde göz yaşın karışsın sele Sakın bana 'Geri dur' deme. Ben bir savaşçıyım Ağlamak için doğmadım. Tutsak Türk ellerinin hürriyeti amacım Daha oralarda moskofu kovmadan 'Geri dur' deme! Damarlarımda Bilge Kağan'ın kanı Gönlümde Hira'dan kopan nur var. Dokuz tuglu Sancak ile kurmadan Turanı Sakın bana 'Geri dur' deme! Ben karanlıkla savaştayım Düşman kahpe. Düşman namert. Daha dün düştü Alpaslanım. Daha kurumadı kanı, 'Geri dur' deme. Dokuz tug göndere çıkana kadar, Bozkurtlar Turana akana kadar, Çin'in setlerini yıkana kadar, Son Türk de hür olana kadar, 'Geri dur' deme. Ateş hattındayız güzelim. Varlık-yokluk arasında Bana, 'Geri dur' deme. Bükme boynunu öyle 'Ne olur' deme. Kahrolan binlerce soydaşımın Ağıtları dudaklarımda Kan istiyorlar kanlarına Hayber'de, Caber'de, Tiyenşan'da Bağlama kollarımı benim 'Geri dur' deme. Bak otuzdört şehid topraga düştüler, Allah! sesleriyle Ardında bozkurtlarla Allah'a yükseldiler 'Geri dur' deme. Sana Altaylardan bir tuğ Çin'den şal getireceğim Kızıl kurşun vurursa beni Kanıma batırıp mendilimi Al, al getireceğim 'Geri dur' deme. Bak Giray hanın torunları tutsak Ötükenim yasta Kerkük kan ağlıyor güzelim Rodoplarım hasta Kanımı adadım yollarına ilaç olsun diye 'Geri dur' deme. İmanımı zirıcirlemek istlyorlar. Kahrolacak onlar Demir pençelerimle! Geri dönmek yok tarihimizde 'Geri dur' deme. Kaşların yay, kirpiklerin ok gibi ama Bana gerçek ok lazım. Kılıç gibi bakışlarınla del bağrımı Tutma koliarımı benim 'Geri dur' deme. Benim Sevda manileri yazmak için vaktim yok Ağıtlar dökülüyor dudaklarımdan, Haber sor bana Önkuzudan, Kılıçkırandan, Onların düştüğu yola kurbanım 'Geri dur' deme. Elbette kutsalsın benim için Gelinliğin ap ak olmalı lakin Kardaşların kara yasta iken O günün hatırı için 'Geri dur' deme. Senin deniz mavisi gözlerin Aral'ı hatırlatır bana Sonra tutsak kardaşlarımı Yanar yanar kahrolurum 'Geri dur' deme. Saçlarında Selenge'nin kıvrılışı var, Tutsak Selenge'nin Başın Tanrı Dağları kadar dik olmalı senin. Bükme boynunu öyle 'Geri dur' deme. Senin namusun kadar mübarek yurdumda Kızıl çizmeler Sarı çıyanlar var. Tutsak kardaşlar Dokuz tuğla gök bayrağı bekliyorlar 'Geri dur' deme. ALPASLAN GÜMÜŞ
Stil | |
|
|