16.04.2009, 12:09 | #11 |
Usta Yiğido
altuntas58 Şuan
Son Aktivite: 11.10.2012 21:24
Tecrübe Puanı: 4532
|
Cevap: AŞK OLSUN
Hazan Sultan
"Beni bir gözleri ahu'ya zebun etti felek" Yavuz Sultan Selim Bilmiyorum. Uzaktan uzağa firkate neden mecburum. Kimse bilmesin. O leyla olamadı ama ben mecnunum. Halbuki onu buldum diye taşlara sürdüm yüzümü Kapandım soğuk mermerlere, Ona götürdüm gökyüzümü. Artık hangi yöne baksam, yüzüme gazellerin dökülür Leyla merhametsiz, lakin mecnunun tırnakları sökülür. Attım kendimi çöllere, sönmez yangınlardan geliyorum Haza zindanlar benim, görünmez giryanlardan geliyorum. Canımı öylesine yaktılar, ufkumdaki paslı bulutlar Ne zaman geleceksin bahtıma, ne zaman yaslı umutlar. Hazan Sultanmış adı... bendesiymiş kırgın bir mavinin, Yakmış bağrını ekimler, bir kasıma vurgun hercainin. Ağlamaktan bizar düştüm, eyy canımın canı leyl-ü neharım Hani benim ömrümün, nagehana karışmış zevk-ü baharım. Ki...Kanayan her yaramda ahu-zarımsın peymanelerde Ki... Zarı zarı döner, pare pare canım pervanelerde. Kendim öyle bahtsızım, ıssız zındanlarda dardayım dedim Ateşler yakmaz beni, ben ki.. fizanlarda hardayım dedim. Lakin duymadı sesimi. Gitti peşinden bir zemherinin Müptelası ben kaldım. Işık ışık çöl rengi gözlerinin. Alnıma düşen gölgesinden bildim, tanıdım cananımı... Kararttı simsiyah saçların, semalarda asumanımı. Vardım kırkikindilere... daha görmeden yirmi yaşımı. Diksin Ferhat ile Şirin, Kerem ile Aslı berzahlara taşımı. alıntı
Stil | |
|
|