Alıntı:
murat tugrul Nickli Üyeden Al?nt?
Bence Atatürk layık oldugu yere hiç bir zaman konamadı halkla kaynaştırılmadı
Atatürkçü ve yobaz deyimine ben anlam bulamıyorum toplumu ikiye bölmekten başka hiç bir işe yaramiyor.
Ya atatürkçüsün yada yobaz böyle birşey olabilirmi
ben kendi adıma atatürkçüde degilim yobazda degilim
Ama atatürkü gerçekten seviyorum sözde degil
Bu vatanı kurtarmış komutan bugün sözlerine baktıgınızda ne kadar ileri görüşlü
oldugunu görüyor ve hayran kalıyorsunuz
Atatürk köylü milletin efendisidir demiş.şimdi kendini atatürkçü zannedenler köylüye gerici yobaz diyor hatta adam yerine koymuyorlar.
İnsanlar bilmeliler bizim insanımız atatürkü seviyor .zorla sevdirmeye gerek yok
|
bu söylediklerinize katılıyorum . Ancak şunu da eklemek isterim ki ''yobaz'' kavramı sadece dinde aşırı gidenler için kullanılmıyor. yobaz hangi fikirden olursa olsun kendi görüşünden farklı bir görüşün doğruluğunu kabul etmeyen insandır.
bu bakımdan , Atatürk'çü olup da silme yobaz insanlar da var.
Onlar Atatürk'ü sadece kendilerinin sevdiğini düşünüp, insanların dış görüşüne bakarak ya da siyasi görüşüne bakarak karşısındaki Atatürk düşmanı olarak görebilir , görmek isteyebilirler.
Atatürk'çü yobazlar gelişmenin ve değişmenin önüne Atatürk ismini kullarak set vurabilirler.
Ve sizin de ifade ettiğiniz gibi Atatürk'ü kendi dar düşünce kalıplarına hapsedip, kendileri gibi olmayanları ötekileştirerek bu ülkenin insanlarını bütünleştirmek yerine ayrıştırırlar. Malesef bu yobazlıklıarına bağnazlıklarına da Atatürk ü alet ederler.