|
|||||||
| SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Arama | Bugünki Mesajlar | Forumlar? Okundu Kabul Et |
| Anasayfa Haberler Sivas Haberler |

|
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
#1 |
|
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
Tecrübe Puanı: 985
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Türkiye Partisi Genel Başkanlığı görevinden istifa ederek memleketi Sivas'tan bağımsız milletvekili adaylığını açıklayan Abdüllatif Şener, dünyada çocuklara armağan edilmiş tek bayramın Türkiye'de olduğunu, ancak çocukların içinde bulunduğu koşulların iyi olmadığını belirterek, ''Çocuklarımız sabahtan akşama kadar okul sıralarında, dershanelerde, özel kurslarda, bitip tükenmeyen sınavların altında perişan edilmektedir. Böyle bir eğitim sistemi olmaz. Eğitim dediğiniz şey, hayatın kendisidir. Çocuklarımızı hayattan kopararak, Türkiye'nin geleceğini inşa edemeyiz” dedi. Karşıyaka Mahallesi ile bölgedeki köylerin Sivas ile ulaşımını sağlayan tarihi Kesik Köprü'ye giden Şener, burada mahalle muhtarı Çetin Aydın ve vatandaşlarla bir araya geldi. Mahalle halkının ulaşım sorununu dinleyen Şener, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, vatandaşların dertlerini ve sıkıntılarını dinlediklerini, siyaseti insanların ve ülkenin çıkarları için yaptıklarını söyledi. Siyasetin, “ülkenin sorumluluğunu üstlenmek” demek olduğunu anlatan Şener, geçtiğimiz günlerde Karşıyaka Mahallesi'ne davet edildiğini, ev sohbeti sırasında mahallenin ulaşım sorununun kendisine iletildiğini kaydetti. Karşıyaka Mahallesi'nin ulaşım sorunu ile ilgili konunun yıllardan beri Sivas'ın gündeminde olduğunu ifade eden Şener, “Konuyu çözümlemek maksadıyla, Bakanlığımın son dönemlerinde talep üzerine, buraya bir köprü yapılmasını temin edecek düzeyde bir ödeneği Valiliğimize göndermiştim. Ancak bu ödeneği Valilik ve belediye işbirliği halinde projelendirerek kullanacak ve artık Karşıyaka Mahallesinde ulaşım sorunu kalmayacaktı. Nitekim bu parayla yapılan bir köprü tamamlanmak üzeredir, ama halen ulaşım eski köprü üzerinden sürmektedir. Buna rağmen buranın ulaşım sorunu tam çözülmüş olacak mıdır, olmayacak mıdır? Bu konuda mahallenin sıkıntıları var, talepleri var, bunu da yerinde göreceğiz ve inceleyeceğiz” diye konuştu. Bakanlığı döneminde Devlet Planlama Teşkilatı'nın kendisine bağlı olduğunu anlatan Şener, şunları söyledi: “Sadece Sivas ile ilgili değil, tüm Türkiye ile ilgili iktidarın yatırım stratejisini ve yatırım programını hazırlayan bendim. Şimdi geldiğimiz nokta itibariyle, şunu açık yüreklilikle söyleyebilirim. Halen, bu dönem meclisten ve hükümetten uzak olduğum halde, mevcut iktidarın ne Türkiye geneli ile ilgili, ne de özel, Sivas ile ilgili, benim ortaya koyduğum yatırım stratejisi ve politikası dışında hiçbir yatırım stratejisi ve politikası yoktur. Yeni, tek bir yatırım alanı oluşturabilmiş değillerdir. Son 4 yıla baktığınızda yeni ne var? 'Yeni bir yatırım alanı olarak, yeni bir yatırım stratejisi olarak Sivas'ta ne var, Türkiye'de ne var?' diye sorguladığınızda bulabileceğiniz, tespit edebileceğiniz hiçbir şey yoktur. İktidar, benim bulunduğum dönemde, Devlet Planlama Teşkilatı'nın da bağlı bulunduğu, Başbakan Yardımcısı sıfatıyla hazırlamış olduğumuz, günlerce mesai harcamış olduğumuz, Türkiye geneli ile ilgili yatırım stratejisi ve programlarını kullanmak suretiyle şu geçen 4 yılı idare etmeye çalışmıştır. Ortaya yeni hiçbir şey koymamıştır. Hatta benim başlattığım, etüdünü, projesini yaptırdığım pek çok yatırım yarıda kalmıştır. Bu bakımdan bağımsız milletvekili adayı oldum, yarım kalan yatırımların tamamlanması için yeni bir vizyonla, yeni yatırım stratejileri hazırlamak üzere bilgi birikimimizi ve tüm siyasi deneyimlerimizi, ülkemiz için ve Sivas'ımız için ortaya koymak üzere varız. Yolumuza bu anlayış doğrultusunda devam ediyoruz.'' dedi. Sivasın Sesi |
|
|
|
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | Arama |
| Stil | |
|
|