|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Arama | Bugünki Mesajlar | Forumlar? Okundu Kabul Et |
Hertelden Her Telden Muhabbet Burada |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
09.02.2013, 10:07 | #32 | |||||||||
Usta Yiğido
sivaslınet Şuan
Son Aktivite: 02.03.2016 06:48
Tecrübe Puanı: 710
|
Cevap: Güzel Sözler
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
"Soy" deyiminin ırkla, türle, cinsle alakalı olduğunu anlamanız sevindirici. Soyu, ırkı, cinsi, türü öven her fikre karşıyım. Zira tür, ırk hakkında fikirler ırkçı ve şoven fikirlerdir. Hitler sonrası pek rağbet görmüyor. Kahkaha atıp, "komiksiniz" gibi polemiğe açık tartışmalara girmeyeceğim. Tahriklere kapalıyım. Burada değineceklerim sadece kavramların anlamı ve fikirler. Alıntı:
Önceki iletimde söyledim. Bilgi ve kültür insanı diğer sınıflardan farklılaştırmaz. Yani asil ve soylu yapmaz. Aksine herkesten mütevazi ve alçak gönüllü yapar. Nitekim entellektüel insanlar bilgili oldukları halde, bir şey bilmediklerini ifade ederler. Asilim ve soyluyum havalarına girmezler. Benim nazarımda da asaletlilik, asillik, soyluluk değil kültürlü olmak önemlidir. Asillik, asalet, soyluluk eşittir kültürlü olmak değildir. Alıntı:
Alıntı:
Asaletin birinci karşılığı soyluluk. Soy'un etimolojik kökeni ise tür, cins, ırk tır. Entellektüelliğin anlamı ise bilgi donanımlı insandır. Alıntı:
Herkes herkese "bilgi sahibi değilsiniz" diyebilir. Bunun hiç bir önemi yoktur. Kıyafet serbestisinde yine aynı fikirde(özgür olmalı) olduğumu söylemiş ancak yönetimin başka maksatlar için kullandığından belli bir süre ertelenmesi gerektiğini söylemiştim. Başkasının özgürlük sınırı hariç, her hangi bir özgürlüğe müdahaleyi kabullenemem. Konu dışı iletileri konuya dahil etmenin anlamı yok. Okunanı anlamak ta bir yetenektir. Alıntı:
Alıntı:
Benim tahsilim hiç kimseyi ilgilendirmez. Tahsilimin kendime yeteceğini umuyorum. Not: Hırslı tartışmalardan kaçınmışımdır. Bu tartışmada hırslı tavır sezdiğimden devam etmeyeceğim. Zira tecrübem polimiğe gideceğini söylüyor. Ama bu, zaman zaman ezber fikirlere kısa ve öz olarak müdahale etmeyeceğim anlamına da gelmez. İyi duygularımla..
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | Arama |
Stil | |
|
|