|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
29.12.2007, 11:46 | #1 |
Usta Yiğido
leblebi82 Şuan
Son Aktivite: 27.02.2013 23:42
Tecrübe Puanı: 801
|
Sivas Ağıtı
SİVAS AĞITI
Gardaş itin öliyim möhürlendi rızgımız Gırıldı çoluh-çocuh Söylemesi ayıp emmeee,nööörek işde Kaç gündür acuh Vallah alayımız dertle yummuşuh Sabah-akşam soframızda bir guru ekmek Haram olsun gursağımız sıcah çorba gördüyse Haram olsun yediysek bir parça sucuh Düşün!Nasıl doyaruhh biz sofrada on gaşuh Nasıl ısınuruh bu Suvaz ayazında... Ev desen ev döööl oturduğumuz Gışın ölü damı,yazın alaçuh İş gelir elimden hani üçbuçuh Kime vardıysam bahdım ağızsız dilsiz duvar... Galdım mı ortalarda bir başıma sahapsuz Nasıl Sıvazluysah,nasıl gardaşuh? Aklım fikrim hepten garmagaruşuh Böler uykularımı pavluka düdükleri Bak hamam utancımdan yüzüne bebelerim hohlayamam ellerine,yanaklarına artuh. Oturup ağlasam almaz yakuşuh Düşerim sedire elsüz-ayahsuz Bizimki çocuhları avutmaya çalışır Elinde birkaç aşuuh... Gardaş itin öliyim möhürlendi rızgımız Gırıldı çoulh çocuh Söylemesi ayıp emmeee,nööörek işde Kaç gündür acuh. Yavuz Bülent BAKİLER |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|