Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Anasayfa Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Anasayfa Haberler Sivas Haberler

Son 15 Mesaj : Türkiye Çocuk Dergisi'ndeki Masallarım           »          Mustafa Kemal ATATÜRK...           »          Sen Yoluna Ben Yoluma - Serdar Yıldırım           »          Karagöz İle Hacivat: Koca Kafalı Bir Keleş           »          Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Hatıra defteri           »          Sitemizin Ozanları           »          Hangi Model Cep Telefonu?           »          Şehzade Osman           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI

Seçenekler Arama Stil
Alt 03.01.2008, 18:41   #1
Sivaslilar.Net
Site Habercisi
NO AVATAR

Sivaslilar.Net Şuan Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 985 Sivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz sein
Standart ÜNİVERSİTEYE YENİ MERKEZ !

Cumhuriyet Üniversitesine (C.Ü) bağlı olarak Arkeoloji ve Sanat Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi kuruldu.
Merkezin kuruluşuna ilişkin yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Merkez, baraj altında kalacak, sulama göletleri yapılacak alanlar ile sulama kanalları ve petrol ve doğal gaz boru hatlarının geçeceği güzergahlarda arkeolojik çevrenin korunmasına yönelik yüzey araştırmaları ile kurtarma kazıları yapacak.
Arkeolojik kazı organizasyonlarını gerçekleştirecek olan merkez, karayolu yapılacak güzergahlardaki arkeolojik ve tarihi çevrenin korunmasına yönelik projeler üretecek.

Yüksek gerilim ve enerji nakil hatları güzergahlarında tarihi ve arkeolojik dokuların tespit edilmesi ve bunların zarar görmesini engellemek için alternatif güzergahlar önerecek veya kurtarma kazıları yapacak olan merkez, eski devirlere ait toprak üstünde kalmış mimari kalıntıların onarım ve koruma çalışmaları konusunda da projeler üretecek.
Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)