|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Anketler Burada anketleri bulabilirsiniz |
Anketimiz: TÜRKÇEmiz nereye gidiyor? | |||
Görsel ve yazılı medyadaki duyarsızlık | 52 | 22,13% | |
Eğitim kurumlarının gerekli TÜRKÇE eğitimi verememesi | 27 | 11,49% | |
İçimizde herzaman varolan Avrupa sempatisi | 102 | 43,40% | |
İlerleyen Teknolojide yerini alamayan TÜRKİYE ve dolayısıyla TÜRKÇEmizin kısır kalması | 26 | 11,06% | |
Diğer bir neden | 28 | 11,91% | |
Katılımcı sayısı: 235. Sizin Bu Ankette Oy kullanma Yetkiniz Bulunmuyor |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
19.01.2008, 00:40 | #1 |
Usta Yiğido
Serd@r Şuan
Son Aktivite: 08.03.2023 15:27
Tecrübe Puanı: 919
|
TÜRKÇEmiz nereye gidiyor?
Arkadaşlar bilmiyorum sizlerde farkındamısınız TÜRKÇEmiz büyük bir yozlaşmanın içerisinde,okey (tamam),bye (Allahaısmarladık),mersi (sağol) vs nereye başımızı nereye çevirsek yabancı kelimelerle,tabelalarla,konuşm alarla karşılaşıyoruz yabancı dile asla karşı değilim hatta her dil bir insan diyen bir düşünceyede sahibim ama beni bu kara düşüncelere sevkeden maalesef Avrupayı kendisine heryönüyle almış gençlerimiz.
Şimdi buna birde İnternet TÜRKÇEsi eklendi örnek;Nbr (nasılsın?),ii(İyi),u (Ya sen),mrb (merhaba),slm (Selam),tşk (teşekkür ederim) Peki ne yapmalıyız?bence TÜRKÇEmizin tahribata uğramasındaki nedenleri bulup öyle çözüm üretmek en doğrusu; Sizce Türkçemizin bu denli kötüye akmasındaki en büyük neden nedir? 1-Görsel ve yazılı medyadaki duyarsızlık 2-Eğitim kurumlarının gerekli TÜRKÇE eğitimi verememesi 3-İçimizde herzaman varolan Avrupa sempatisi 4-İlerleyen Teknolojide TÜRKİYE ve dolayısıyla TÜRKÇEmizin kısır kalması 5-Diğer bir neden LÜTFEN "Diğer bir neden" diyenler bu yozlaşmanın önüne geçebilmek adına düşücelerini açıklasınlar! Not:Avrupada doğmuş,büyümüş yıllarca o yabancı dilleri duymuş ve hayatlarını bu yolla sürdürmüş olan gurbetçilerimizde imla,konuşma ve telafuz hatası olabilir bu gayet doğaldır,sorumuzu anlayıpta bunun cevabını TÜRKÇE veremeyen gurbetçi vatandaşlarımızda kendi kullanabildikleri lisan ile cevaplayabilirler. Teşekkürler!
|
|