Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Arşiv
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Arşiv Güncelliğini Yitirmiş Konular

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 14.02.2008, 22:56   #1
havacı
Tecrübeli Yiğido

havacı - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

havacı Şuan havacı isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 24.06.2015 00:54

Tecrübe Puanı: 683 havacı FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart SİYASET

BBP'den partilere engel olun mektubu

BBP Genel Sekreteri Yalçın Topçu, milletvekillerine mektup göndererek, TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmekte olan Vakıflar Kanunu'na engel olunmasını istedi.
14 Şubat 2008 20:04

BBP'den yapılan yazılı açıklamada, Topçu'nun, Vakıflar Kanunu'nun TBMM Genel Kurulu'ndan geçmemesi için tüm milletvekillerine mektup yazdığı belirtildi.

Açıklamaya göre, Topçu mektubunda, ''yasayla ilgili endişe ve tespitlerini her türlü siyasi mülahazadan uzak, Büyük Türk Milleti'nin hissiyatlarına tercüman olabilme niyetiyle kaleme aldığını'' ifade etti. Mektubunda, Vakıflar Kanunu'nun birçok maddesinin ''Lozan Antlaşması'nı yaralayacak hükümler içerdiğini'' savunan Topçu, kanunun kabul edilmesiyle ''misyonerlik faaliyetlerinin de artacağını'' ileri sürdü.

Topçu mektubunda şu görüşlere yer verdi: ''Batılı ülkelerin hepsinde vakıfların mal ve mülk edinmeleri tümüyle hükümetlerinin denetimine tabi olmasına rağmen, Büyük Türk Milleti'ne ve bağımsız Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne dayatılan bu kanunla gayrimüslim azınlık vakıflarının denetim dışında tutulması ne ile izah edilebilir? Bağımsızlığımızı tehditle birlikte egemenlik haklarımızı ve ulusal onurumuzu zedelemeyecek mi?

Sayın Milletvekilim, Büyük Türk Milletinin hiçbir ferdi bu kanuna rıza göstermez ve kabul edemez. Ecdadının kanı canı pahasına yırtıp attığı Sevr'i hatırlatacak hiçbir teşebbüse evet demez. Bu esastan hareketle zat-ı alinizden Devletimizin ve ülkemizin, çocuklarımızın ve torunlarımızın geleceği için bu yasaya engel olmanızı izah etmeye çalıştığım tespit ve endişelerimle takdirlerinize saygı ve sevgi ile arz ediyorum.''

AA

Tarih yazdım kaç asıra
Şehidim var sıra sıra
Kimse bakmasın kusura
Türkiye Türk vatanıdır
havacı isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)