|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Anasayfa Haberler Sivas Haberler |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
22.02.2008, 01:34 | #1 |
Site Habercisi
Sivaslilar.Net Şuan
Tecrübe Puanı: 919
|
SİVASta ESKİMO EVİ (İGLO)
Soğuğa sormuşlar 'Nerelisin?' diye. O da demiş ki 'Erzurum'da doğdum, Sivas'ta da yaşıyorum' İşte Sivas'ta etkili olan kar yağışı sonrası esnaf bakın ne yaptı.. Sivas'ta cumartesi gününden itibaren aralıklarla devam eden kar, hayatı olumsuz etkilerken bir grup esnaf da dükkanlarının önünde biriken karı eğlenceye dönüştürdü. Soğuk nedeniyle vatandaşların alışverişe çıkamadığını belirten Subaşı Hanı esnafı, boş vakitlerini kardan ev yaparak değerlendirdi. Esnaflar, "Buzul Cafe" ismini verdikleri tek odalı kardan evin içinde çay içip sohbet ederek vakit geçiriyor. Yurdun büyük bölümünde etkili olan kar yağışı, ulaşım ve eğitim başta olmak üzere sosyal hayatı olumsuz yönde etkiledi. Sivas'ta ise Subaşı Hanı esnafı Eskimo evi yaparak olumsuzluğu eğlenceye çevirdi. Temizlik amacıyla dükkan önü ve çatılarda biriken karları hanın ortasına biriktiren esnaflar, boş vakitlerini bu iş için harcadı. Soğuk nedeniyle vatandaşların alışverişe çıkamaması nedeniyle boş kaldıklarını ifade eden Hüseyin Derviş kardan ev içinde arkadaşlarıyla oturup çay içtiklerini söyledi. Derviş, işyerlerine gelen arkadaşlarını da mağara evde ağırladıklarını ifade etti. Kardan evi görenler ise şaşkınlığını gizleyemiyor. Bazı meraklı vatandaşlar, içeri girip kardan ev hakkında bilgi aldıktan sonra hatıra fotoğrafı çektiriyor. Kaynak: Haber 7 |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|