|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Koyulhisar Koyulhisar İlçesi ve Köyleri |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
11.04.2008, 14:09 | #22 |
Yeni Yiğido
nurullah şahin Şuan
Son Aktivite: 01.05.2008 08:39
Tecrübe Puanı: 0
|
--->: KOYULHİSAR-Sugözü
Sugözü, Koyulhisar
Vikipedi, özgür ansiklopedi Git ve: kullan, ara Sugözü, Türkiye Sivas Bilgiler Nüfus 1638 [1] (2000) Koordinatlar Posta Kodu 58660 Alan Kodu 0346 Yönetim Coğrafi Bölge İç Anadolu Bölgesi İl Sivas İlçe Koyulhisar Köy Muhtarı Temel Korkmaz Web Sitesi [2] Sugözü, Sivas ilinin Koyulhisar ilçesine bağlı bir köydür. Konu başlıkları [gizle] 1 Tarihi 2 Kültür 3 Coğrafya 4 İklim 5 Nüfus 6 Ekonomi 7 Muhtarlık 8 Altyapı bilgileri 9 Dış bağlantılar Tarihi [değiştir]1400’lü yıllardan itibaren yerleşim alanı olarak kullanılmaya başlanan Sugözü Köyü’nde bulunan Fatih Sultan Mehmet döneminde yapılan cami ve çeşme önemli tarihi yapılardır. Eskiden “Eksi” ismi ile anılan köy, Türkçe isim değişikliği ile birlikte zengin su kaynaklarına sahip olmasından dolayı Sugözü ismini aldı. Kültür [değiştir]Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur. Coğrafya [değiştir]Sivas iline 193 km, Koyulhisar ilçesine 23 km uzaklıktadır. İklim [değiştir]Köyün iklimi, karasal iklimi etki alanı içerisindedir. Nüfus [değiştir]Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 2000 1638 1997 1058 Ekonomi [değiştir]Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Muhtarlık [değiştir]Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır. Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: 2004 - Temel Korkmaz 1999 - 1994 - 1989 - 1984 - Altyapı bilgileri [değiştir]Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur. Sağlık ocağı vardır ancak sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|