|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Dini sohbet Dini sohbetlerinizi burada yapabilirsiniz |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
25.04.2008, 15:12 | #1 |
Usta Yiğido
seva Şuan
Son Aktivite: 31.08.2010 21:51
Tecrübe Puanı: 2178
|
Rasûlullah Aleyhıs-selâm dan Üç Açiklama
Şimdi de size Rasûlullah Aleyhis-Selâmdan üç konuda açıklama nakletmek istiyorum& Birincisi, SABIR konusunda&
Muaz bin Cebel Radıyallâhu Anh naklediyor bize bu açıklamaları: Rasûlullâh Sallallâhu Aleyhi ve Sellem bir adamın şöyle duâ ettiğini işitti: - Allah ım senden SABIR isterim!.. - Sen Allah tan BELÂ istedin!.. ÂFİYET iste!.. Bu çok önemli bir uyarı& Rasûl Aleyhis-Selâmın bize işaret ettiği gerçek şu:Bir insan Allah tan SABIR istediği zaman, farkında olmadan demektir ki, bana belâ ver de sabredeyim&İşte bunun için sabır istemeyi men ediyor Rasûl-i Ekrem ve onun yerine âfiyet iste diyor!.. ikinci uyarıya:Gene bir adamın duâ ettiğini duydu, Resûlullâh Sallallâhu Aleyhi ve Sellem, adam şöyle diyordu: Yâ Zel Celâli vel ikrâm Buyurdu ki - Sana icâbet edildi&iste istediğini!.. Burada da, duâ sırasında, Zül Celâli ikrâm ismiyle duâya başlamanın faydasına işâret ediliyor ve bu kelimenin zikrinin getireceği faydalar konusunda uyarılıyoruz& üçüncü açıklama Rasûlullâh Sallallâhu Aleyhi ve sellem bir adamın duâ ettiğini işitti ki, şöyle diyordu: -Allah ım, senden nimetin tamamını isterim!.. Sordular: -Nedir nimetin tamamı ki?.. Adam cevap verdi: -Ben bir duâda bulundum& Ve bu duâ sebebiyle hayır beklerim&(nimet nasıl tamam olur bilemiyorum. Açıkladı Rasûlullâh Sallallâhu aleyhi ve sellem: -Nimetin tamam olması, Cehennemden kurtuluş ve Cennete giriştir!.
|