|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
14.05.2008, 13:36 | #1 |
Tecrübeli Yiğido
banu58 Şuan
Son Aktivite: 23.11.2008 19:30
Üyelik Tarihi: 19.09.2007
Mesajlar: 227
Tecrübe Puanı: 653
|
KUBBE PASTA
KUBBE PASTA Dolgusu için: 1 Paket Kremşanti İçi: 1 Kavanoz Reçel Pandispanyası İçin Malzemeler: 4 Yumurta 4 Yemek Kaşığı Su (ılık) 6 Yemek Kaşığı Şeker 1 Paket Vanilya 5 Yemek Kaşığı Un 4 Yemek Kaşığı Nişasta Yarım Paket Kabartma Tozu Yapılışı: Yumurtanın aklarını ayırın. Yumurtanın sarılarını, şeker ve vanilyayı 5 dakika çırpın. Yumurtanın aklarını karbeyaz olana kadar ayrı çırpın. Bu iki ayrı karışımları birleştirin ve suyu ilave edin. En son olarak, un, nişasta ve kabartma tozunu ekleyin. Fırın tepsisine Yağlı kağıt serip yayın, 170°derecelik fırında pişirin. Pandispanya pişer pişmez, Reçeli içine sürüp sıkı bir rulo yapın. Yine sıkıca strece sarın buzdolabına kaldırın, bir gece. Ertesi gün Kremşantiyi hazırlayın. Pandispanyayı buzdolabından çıkarın. Strecinden ayırın. Yaklaşık yarım santim kalınlığında dilimleyin. Derin bir kabın içine dilimlerden kenarlarına dizin. Içine krem şantiyi doldurup, kalan dilimlerle üzerini kaplayın. Streçle üzerini kapatın, ağırlık yapması için üzerine bir tabak koyabilirsiniz. Buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirin, ama dilerseniz bir günde kalabilir. Servis edeceğiniz zaman, strecini kaldırıp servis tabağına ters çevirin. Afiyet olsun.. Hanımlar.com
__________________
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
|
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|