|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
11.09.2008, 22:48 | #1 |
Alt Forum Yöneticisi
kronik Şuan
Son Aktivite: 14.12.2020 18:41
Üyelik Tarihi: 01.05.2008
Mesajlar: 7.292
Tecrübe Puanı: 1364
|
EZO GELİN ÇORBASI
1 fincan kırmızı mercimek
1 fincan pirinç 1 fincan bulgur (pilavlık) 2 yemek kaşığı un 4yemek kaşığı tereyağ 1 küçük soğan 1 kaşık salça yeteri kadar su YAPILIŞI mercimek pirinç ve bulguru bir tencerede haşlayın .Ayrı bir tencerede tereyağında soğanı kavurun ve unu ekleyin unla kavurduktan sonra salçayı ekleyin ve 2 bardak soğuk su ekleyerek çırpma teliyle iyice karışımı inceltin .Burda soğuk su eklememizdeki amaç unlu karışımın topaklanmaması içindir .İnceldikten sonra ve pürüzsüz hale geldikten sonra haşladığımız mercimek pirinç ve bulguru çorbamıza içindeki haşlama suyu ile birlikte ekliyoruz .En son olarak indirmeye yakın kuru nane ekleyip afiyetle yiyoruz yada içiyoruz
__________________
ummadıklarım adam olurken, adam dediklerim insan bile olamamış! |
Konuyu Toplam 2 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 2 Misafir) | |
|
|
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
AYRINTILARIYLA GÜRÜN | albina58 | Gürün | 9 | 01.01.2009 17:38 |
Gelin beraber dusunelim! | seva | Dini sohbet | 0 | 20.06.2008 00:59 |
SİVAS'TA GELİN HAMAMI | Sabiha Serin | Arşiv | 9 | 21.03.2008 21:40 |
AKŞAM OLUR KARANLIĞA KALIRSIN | EyüphanAydın | Sivas Türküleri | 1 | 07.03.2008 03:01 |
Divriği Türküleri | _DuMaN_58 | Sivas Türküleri | 20 | 20.12.2007 01:24 |