|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Anasayfa Haberler Sivas Haberler |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
18.09.2008, 01:43 | #1 |
Site Habercisi
Sivaslilar.Net Şuan
Tecrübe Puanı: 919
|
Helal olsun çocuklar size
Sivas'ta devlet korumasında yaşayan kimsesiz çocuklar, devletin kendilerine verdiği harçlıklardan biriktirdikleri parayla üniversitede öğrenci okutuyor. Kimsesiz çocuklar, ilk defa geçen sene burs verdikleri üniversite öğrencisine yeni eğitim öğretim yılında da harçlık göndermeye devam edecek. Sivas Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu'na bağlı yetiştirme yurtlarında kalan 25 kız öğrenci, bir yıldır eğitimine katkı sağladıkları üniversite öğrencisiyle bugün tanıştı. Örnek bir davranış sergileyen yuva çocukları, Çukurova Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği 2. sınıf öğrencisi olan Ayşe Dursun'a yeni eğitim öğretim yılında da burs vereceklerini açıkladı. Sosyal Hizmetler İl Müdürü Tahir Özel öncülüğünde aralarında para toplayan kimsesiz çocuklar, geçen yıl 10 ay süreyle genç kıza aylık 100 YTL. göndermişti. Bir kişinin okumasına vesile oldukları için çok mutluluk olduklarını ifade eden minikler, aynı şekilde burs vermeye bu sene de devam edeceklerini söyledi. Çocuklar adına konuşan Duygu Köseoğlu, "Burs verdiğimiz ve bir ablamızı geleceğe hazırladığımız için çok mutluyuz." dedi. Yuva çocuklarının gönderdiği bursla eğitimini sürdüren Ayşe Dursun da, kendisine para gönderen çocuklarla ilk defa tanıştığını belirterek, onlara teşekkür etti. Genç kız, daha sonra kimsesiz çocuklara üniversite hayatını anlattı. Sosyal Hizmetler İl Müdürü Tahir Özel ise, yurtta kalan çocukların okul harçlıklarından biriktirdikleri parayı her ay kendisine getirdiğini ve toplanan parayı postayla üniversite öğrencisi Duman'a gönderdiklerini söyledi. Özel, yurtta kalan çocukların bu yolla paylaşma duygusunu öğrendiğini ifade etti. (CİHAN) |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|