|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
29.10.2008, 15:59 | #1 |
Usta Yiğido
veysel Şuan
Son Aktivite: 26.02.2012 09:24
Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Yaş: 26
Mesajlar: 3.774
Tecrübe Puanı: 1072
|
ISPANAKLI PASTA TARİFİ
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Malzemeler: 3 adet yumurta(oda ısısında) 1,5 su bardağı toz şeker 1 su bardağı haşlanmış ve rondo dan çekilmiş ıspanak 1 su bardağı sıvı yağ 2,5 su bardağı un 1 paket kabartma tozu,1 paket vanilya Kreması için: 1. 1/2 litre süt 2. 4 yemek kaşığı un 3. 1 su bardağı toz şeker 4. 1 paket vanilya ve 1/2 paket kremşanti Üzeri için:1/2 paket kremşanti Bir kabın içerisine unumuzu sütümüzü ve şekeri koyup karıştıralım ve ocakta koyulaşana kadar pişirelim indirmek üzereyken 1 paket vanilyayı ilave edelim.başka bir kapta 1 su bardağı sütle kremşantiyi çırpalım.kremamız soğuduktan sonra kremşantiyi de ilave edip karıştıralım. Yapılışı: Ispanaklarımızı bol suda yıkadıktan sonra bir tencerenin içine bir miktar su koyuyoruz suyumuz kaynadıktan sonra ıspanaklarımızı suyun içinde 5 dakika kadar haşlayıp suyunu süzdükten sonra soğumaya bırakıyoruz. Soğumuş olan ıspanaklarımızı rondo da püre haline getiriyoruz. Bir kabın içerisine yumurtalarımızı,şekerimizi mikserle çırpıyoruz daha sonra sıvı yağımızı ve ıspanak püremizi ilave ediyoruz.başka bir kap içerisinde unumuzu,kabartma tozumuzu,vanilyamızı karıştırdıktan sonra sıvı karışımın içine un karışımımızı ilave edip mikserle çırpıyoruz. Yağlayıp unladığımız kelepçeli kek kalıbımıza karışımımızı döküp önceden ısıttığımız 175 C fırınımızda yaklaşık 30 dakika kadar pişiriyoruz. Kremamızı hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz. Üzeri içinde 1 paket kremşantiyi 1 su bardağı sütle çırptıktan sonra dolapta 10 dakika dinlendiriyoruz. Kekimiz piştikten ve soğuduktan sonra ortadan 2 ye kesiyoruz kestiğimiz kekin iç veya kenar kısımlarından biraz kek kırıntısı elde edip ayırıyoruz. Kremamızı kekimizin 1. katına sürüp 2. katı üzerine yerleştirip kremşanti ile her yerini kaplıyoruz ayırdığımız kek kırıntılarını pastamızın üzerine serpiyoruz. Afiyet olsun. [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
__________________
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
COCA COLA BÖCEK TARİFİ [ ANKET ] | EyüphanAydın | Anketler | 227 | 05.02.2010 22:32 |
Pasta yemek isteyen buyursun :) | Sweetgirl | Serbest Kürsü | 30 | 02.11.2008 19:29 |
KUBBE PASTA | banu58 | Kekler & Pastalar | 7 | 29.10.2008 16:45 |
KÜMBET PASTA | veysel | Kekler & Pastalar | 10 | 29.10.2008 16:09 |