Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Anasayfa Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Anasayfa Haberler Sivas Haberler

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 04.11.2008, 14:26   #11
Kibrisli
Usta Yiğido

Kibrisli - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kibrisli Şuan Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 15.04.2015 05:22

Tecrübe Puanı: 1193 Kibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDI
Standart Cevap: --->: Cevap: --->: Cevap: --->: Sivas Kaderine Terk Edilmiş Durumda

Alıntı:
berat.demir Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
SAYIN KIBRISLI BEN DE KENDİ ÇAPIMDA SİVAS IN YAKIN SİYASAL TARİHİ HAKKINDA BİR ŞEYLER YAZAYIM.
1946 YILINDAN 1980 Lİ YILLARA KADAR SİVASIN SOLUN KALESİ OLDUĞU SÖYLENİYOR. SEÇİM SONUÇLARINA BAKTIĞIMIZDA BU DURUM BÖYLE GÖZÜKÜYOR. PEKİ 1980 DEN SONRA NASIL OLUYORDA SİVAS HALKI %1500 DÖNÜŞ YAPARAK SİVAS I SAĞIN KALESİ HALİNE GETİRİYOR.
BEN BU DURUMU ŞÖYLE AÇIKLIYORUM. 1946 İLE 1980 YILLARI ARASINDA SİVAS HALKI YİNE MUHAFAZAKAR BİR HALKTI. YALNIZ OYLARINI CHP YE VERİYORLARDI. ÇÜNKÜ SEVDİĞİ İNSANLAR CHP DEYDİ BU BİR. TEK BİR İNSANA BAĞIMLI SİYASET ZAMANINDA SEVDİKLERİ SİYASİ KİŞİLİKLER HANGİ PARTİDEYSE SİVASLI DA O PARTİ YE OY VERMİŞTİR. O SİYASİ KİŞİLİKLER SAĞ PARTİDE OLSAYDI SİVAS HALKI SAĞA OY VERİRDİ. İŞİN İÇ YÜZÜ BU. BİR DE CUMHURİYET DÖNEMİNDE YAPILAN BÜYÜK YATIRIMLAR SİVAS HALKINI CHP YE YÖNELTMİŞTİR. ÇÜNKÜ DEV FABRİKALAR CHP ZAMANINDA SİVAS A YAPILMIŞTIR. SİVASLI BU FABRİKALARDAN EKMEK YEMİŞTİR. BU İKİ ETKEN SİVASIN 80 DEN ÖNCE SİVASI SOLUN KALESİ GİBİ GÖRÜNMESİNE YOL AÇMIŞTIR. AMA ASLINDA SİVASLI HİÇ BİR ZAMAN SOL OLMAMIŞTIR. ZATEN 80 DEN SONRA SİVASLININ BİRDEN SAĞA KAYMASINDAN ANLIYORUZ. BUNU BAŞKA TÜRLÜ AÇIKLAYAMAYIZ.
ŞİMDİ Kİ SEÇİMLERE BAKARAK SİVASLININ SAĞCI MI SOLCU MU OLDUĞUNA KARAR VEREBİLİRİZ. EĞER SİVASLI GERÇEKTEN İÇTEN SOLCU OLSAYDI ONLARIN TORUNLARI OLAN BİZLER DE BUGÜN SOLCU OLURDUK. ÇÜNKÜ BUGÜNKÜ SİVASLI GENÇ NESİL TERBİYESİNİ, MUHAFAZAKARLIĞINI, EĞİTİMİNİ SOLA OY VEREN DEDELERİNDEN ALMIŞTIR. YANİ DEDELERİ SANDIKTA SOLCU EVİNDE MUHAFAZAKARDI. BUNUN BAŞKA SOSYOLOJİK AÇIKLAMASI OLAMAZ. 1980 SONRASI SOLDAN BU BÜYÜK KOPUŞ, BU BÜYÜK KIRILIŞIN AÇIKLAMASI BUDUR. YANİ ASLINDA SİVAS HİÇ BİR ZAMAN SOLUN KALESİ OLMADI. SADECE SANDIKTA SOL GİBİ GÖRÜNDÜ. AMA SİVAS HALKI EVİNDE SAĞ GÖRÜŞLÜYDÜ VE MUHAFAZAKARDI VE ÇOCUKLARINI VE TORUNLARINI O DÜŞÜNCEYE GÖRE YETİŞTİRDİLER BUGÜN SANDIĞA DA ZATEN O YETİŞTİRME TARZI YANSIYOR.

Düz bir mantıkla evet ama 12 Eylül'ü kaçırıyorsun Berat, darbe öncesi son seçimlerde CHP %41 oy almıştır sadece Sivas değil Türkiye sola yakındır ama bunların başında da İzmir, Sivas, Malatya, Tunceli, Artvin gibi kaleler gelirdi. bak önceki mesajlarımdan birisinde Oy hakkı olan kişi sayısını vermiştim 80 darbesi sonrası, büyük bir düşüş vardı (63.000 kişi) kıyımın farkındamısın, göçün farkında mısın, Türkiye genelindede 21 206 000 kişi 77 seçimlerinde toplam seçmen sayısıyken 83 de 19 milyon kişiye düşüyor kaç kişinin kayıp olduğunu, kaç kişinin öldüğünü kaç kişinin yurt dışına sürüldüğünü düşün bi ki bunun yanında tüm herkesin bildiği bir konu 12 eylül darbesinin sola karşı yapılmasının kültürel etkisi korkan sinen halkın soldan uzaklaşması, 77 de %41 oy alan CHP'nin devamı HP 1983 seçimlerinde neden %30 oy alsınki. Bu Darbenin etkisidir yoksa Sivas'ın muhafazakar olması ile alakası yoktur. Evet Sivas muhafazakardır bende muhafazakar bir insanım tutucuyumdur kız kardeşime yeğenime dayı kızlarına dikkat ederim, cumama giderim, orucumu tutarım ama Kemalist'im hala muhafazakarlığı tutuculuğu siyasetle karıştırıyoruz birbirinden farklı şeyler. Benim dedelerim hacıdır, babannem hacıdır ama hala solcudurlar, muhafazakarlardır her sabah babannem kalkar Kuran okur 80 yaşında 5 vaktini kılar öleceğini bilse orucunu tutar bize muhafazakar terbiye vermişlerdir ailemde onların aileleride ama hep solcudurlar ve böyle tanıdığım çoook insan var, CHP Sivas il teşkilatındanda bir sürü adam tanıyorum haccına gitmiş gelmiş eskiden beri muhafazakar olupta hala Parti için çalışan bayrak asan bildiri dağıtan amcalar yani bu değişim sadece Sivas'ta değil tüm Türkiye'de oldu, nedeni de darbe ve yaratılmış bir Özal'ın etkisidir.

Saygılarımla

üzä kök tänri basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun ilingin törüngün kim artatı udaçı erti?
Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 11 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 11 Misafir)