|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
10.11.2008, 14:11 | #1 |
Alt Forum Yöneticisi
kronik Şuan
Son Aktivite: 14.12.2020 18:41
Üyelik Tarihi: 01.05.2008
Mesajlar: 7.292
Tecrübe Puanı: 1364
|
SARIMSAKLI KÖFTE
Yarım kilo, ince, köftelik bulgur; kısır yaparmış gibi sıcak su ile ıslatılıp, beş on dakika bekletiliyor. Bulgura su eklerken dikkat etmek lazım; kuru kalmışsa biraz daha sıcak su ilave ederek ayarlamasını yapabilirsiniz ama çok su koyarsanız dönüşü yok
Bulgur yeterince ıslanınca içine; 1 tatlı kaşığı kimyon, 1 tatlı kaşığı biber salçası, kıvamına göre 3 veya 4 yemek kaşığı un ve 1 yumurta konularak yoğurulur. Kolayca şekil alacak kıvama gelene kadar yoğurduktan sonra küçük parçalara ayırıp, yuvarlanır Çapı 1 YTL'ler kadar olan her bir köftenin üzerine bastırılır ki sonradan üzerine dökülen sos üstünde kalsın ve hoş görünsün. Bu da oğluşumun elleri şekilde görüldüğü gibi yuvarlanan köftelerin üzerine işaret parmağı bastırılır Bu işlem bitince köfteler, kaynar suyun içine atılır. Kaynar suyun içine 1 tatlı kaşığı tuz atılır sonra da hazırlanan köfteler. Piştiklerinde süzülürler bir tabağa alınırlar. Diğer yandan bir tavada zeytinyağı haffi ısıtılır ve içine soyulup rendelenmiş veya ezilmiş bir tüm baş sarımsak, biber salçası ve pul biber konulur. Hafif kavrulur.kavrulduktan sonra rendelenmiş domatesler eklenir ve domatesler de pişene kadar sos kaynatılır. Köftelerin üzerine bu sos dökülür ve kıyılmış maydonoz eklenir.
__________________
ummadıklarım adam olurken, adam dediklerim insan bile olamamış! |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
SULU KÖFTE (SİVAS YÖRESİ) | FatihCan | Yöresel Yemekler | 5 | 19.02.2009 22:04 |
Çiğ Köfte | SivasLady | Et Yemekleri | 20 | 11.01.2009 20:48 |
Mercimekli Köfte | kronik | Yöresel Yemekler | 15 | 20.10.2008 23:47 |
İçli Köfte | FatihCan | Et Yemekleri | 9 | 07.09.2008 16:51 |