Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Sivas ' ımız Hakkında - Sivas Paylaşım > Yemekler > Tatlılar
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar



Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ
 
 
Seçenekler Arama Stil
Alt 24.11.2008, 19:07   #1
kronik
Alt Forum Yöneticisi
NO AVATAR
 
kronik Şuan kronik isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 14.12.2020 17:41

Üyelik Tarihi: 01.05.2008
Mesajlar: 7.292
Tecrübe Puanı: 1381 kronik kann auf vieles stolz seinkronik kann auf vieles stolz seinkronik kann auf vieles stolz seinkronik kann auf vieles stolz seinkronik kann auf vieles stolz seinkronik kann auf vieles stolz seinkronik kann auf vieles stolz seinkronik kann auf vieles stolz seinkronik kann auf vieles stolz seinkronik kann auf vieles stolz sein
Standart JÖLELİ PAMUK PRENSES

Öncelikle tamamen uydurmasyan bu tatlı olduğunu belirtmek istedim .Daha doğrusu irmikli tatlı (yani pamuk prenses de denir bazı kişilerce )bilinen bi taddır ama şu görüntü tamamiyle hayal gücümün eseridir .
Efendim ilk olarak 1 kg süt ile 11 dolu yemek kaşığı irmiği ve 9 kaşık şekeri karıştırıp çırpma teli ile karıştıraraktan kaynayana kadar ve yoğunlaşana kadar pişiriyoruz
diğer yandan paketlerde satılan jöleyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlıyoruz .Buraya kadar herşey normal daha sonra hazırladığımız jöleyi buz kalıbına yarısıa gelecek şekilde dolduruyoruz (ben çok tereddüt ettim nasıl olacağı konusunda)resimde görüldüğü gibi jöleyi kalıplara doldurduktan sonra


hazırladığımız irmikli tatlıyı jölelerin üzerini kapatacak şekilde buz kalıplarına dolduruyoruz her 2 işlemi de çabuk yapmak şart çünkü irmik tatlısı çabucak koyulaşıyor doldurma işlemi bittikten sonra kalıplarımız buzdolabında en az 3-4 saat bekletip servis yapma aşamasında kalıbı ters çevirerek ikram ediyoruz


__________________
ummadıklarım adam olurken, adam dediklerim insan bile olamamış!
kronik isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
 


Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesaj?n?z? De?i?tirme Yetkiniz Yok

BB Code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hizli Erisim

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Pamuk Eller Cebe EyüphanAydın SivasSpor 1 31.01.2008 15:04


WEZ Format +2. ?uan Saat: 23:59.


Powered by: vBulletin. Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Copyright © - Bütün Haklar Sivaslilar.net'e aittir.