Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Anasayfa Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Anasayfa Haberler Sivas Haberler

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 19.12.2008, 20:36   #1
Sivaslilar.Net
Site Habercisi
NO AVATAR

Sivaslilar.Net Şuan Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 922 Sivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz sein
Standart Mevlana Anıldı

Belediye Eğitim Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nce Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen Mevlana’yı anma programına Sivas halkı yoğun ilgi gösterirken minik semazen Taha’da ilgi odağı oldu

Mevlana'nın 735. Vuslat Yıl Dönümü dolayısıyla anma programı düzenlendi.Belediye Eğitim Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nce Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa Vali Veysel Dalmaz, Vali Yardımcısı İsmail Karadaş, Belediye Başkanı Sami Aydın ve eşi Yurdagül Aydın, Belediye Başkan Yardımcıları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Sami Aydın Mevlana'nın vuslatının 735. yıl dönümünde, Mevlana'ya yakışır bir anma programı organize etmeye çalıştıklarını belirterek sevgi ve hoşgörü insanı Mevlana'nın felsefesinin insanlığa yol gösterici olduğunu kaydetti.

Aydın’ın ardından söz alan Vali Veysel Dalmaz ise programda emeği geçenlere teşekkür ederek Mevlana'nın hoşgörü insanı olduğunu söyledi.

Mevlana ile ilgili şiirlerin okunduğu programda, Mevlana'nın felsefesini ve hoşgörüsünü anlatan bilimsel sunumlara da yer verildi.

Mevlana ve diğer gönül insanları ile ilgili skeçlerin de sahnelendiği program, Sivas Mevlana Tasavvuf Kültürü Sema Derneği Sema Grubu'nun gösterisiyle sona erdi. Dernek Başkanı Şemsi Yılmaz Susamış'ın yönetimindeki sema grubunun gösterisi ilgiyle izlendi. Sema grubunda yer alan 12 yaşındaki Taha Meral, ilgi odağı oldu.
Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)