Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Sivas ' ımız Hakkında - Sivas Paylaşım > Yemekler > Tatlılar
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar



Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ
 
 
Seçenekler Arama Stil
Alt 28.12.2008, 20:01   #1
tatli-dilli
Usta Yiğido
 
tatli-dilli - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
tatli-dilli Şuan tatli-dilli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 24.10.2009 00:37

Üyelik Tarihi: 31.07.2008
Yaş: 42
Mesajlar: 2.699
Tecrübe Puanı: 874 tatli-dilli BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK
Standart Tiramisu

Tiramisu


Malzemeler:


Sosu icin:


50 g toz seker
2 yumurta beyazi
500 g Mascarpone (peynir)
1 temizlenip yikanmis tüm limon rendesi
2 yumurta beyazi


Suyu icin :

2 dl espresso kahvesi (sicak olmali)
1 cay kasigi toz seker

1 Packet kedi biscuiti


Dekoru icin :

Toz kakao (istege göre sütlü kakao yerine bitter cukulata kakaosu da kullanilabilir)
Istege bagli olarak dekorluklar


Yapilisi:

1. Toz sekerimizi (50g), iki yumurta sarisi ile mixer ile cirpiyoruz (rengi saridan beyaza dönmeli). Daha sonra bu karisimin icine mascarponemizi ve limon rendemizi ekleyip karistirmaya devam ediyoruz ve daha sonra iki yumurta beyazimizi ekliyoruz.

2. Servis tabagiiziza biscuitlerimizi dizmeye basliyoruz.

3. Sicak espresso (2dl) kahvemize bir cay kasigi toz seker ekleyip karistiriyoruz. Bu karisimin bir kismini servis tabagina hazirladigimiz biscüvitlerin üzerine döküyoruz (bütün bisküviler islanmali kuru kalmamali).

4. Hazirladigimiz kremali karisimi Servis tabagina dizdigimi ve kahve ile islattigimiz bisküvitlerin üzerine döküyoruz.

5. diger artan bisküvileri de sicak kahve karisimina batirip servis tabagindaki kremanin üzerine diziyoruiz.

5. servis tabagina dizilmis olan bisküvitlerin üzerine artan krema sosumuzu döküyor ve 2-3 saat bozdolabinda sogutuyoruz. Ve en son olarak kakao tozunu üzerine güzelcene serpistiriyoruz, ve servise hazir hale getiriyoruz. Affiyet bal seker olsun…


Bisküvilerimizin Servis tabagina dizlisi:
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]

bu da bisküvilerimizin üzerine dökülecek olan sicak espreso kahvemiz:
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]

bu da kahve dökülen bisküvilerin hali (bisküviler iyice islanilmali kahvelerle):
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]

bu da islanmis bisküvilerin üzerine dökülen mascarponeli karisimli hali:
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]

bu da tiramisunun bitmis ve servise hazir hali:
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
__________________
İnsanın bir yarısı nedense hep eksik
ve o eksiği tamamlayayım derken,
var olan aşınıyor zamanla...
tatli-dilli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
 


Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesaj?n?z? De?i?tirme Yetkiniz Yok

BB Code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hizli Erisim


WEZ Format +2. ?uan Saat: 05:56.


Powered by: vBulletin. Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Copyright © - Bütün Haklar Sivaslilar.net'e aittir.