|
|||||||
| SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |

|
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
#1 |
|
Alt Forum Yöneticisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kronik Şuan
Son Aktivite: 14.12.2020 18:41
Üyelik Tarihi: 01.05.2008
Mesajlar: 7.292
Tecrübe Puanı: 1399
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
salçalı biftek:
malzemeler: yarım kilo biftek 2 yemek kaşığı tereyağ 1 yemek kaşığı domates salçası 3 baş kuru soğan 1 su bardağı kaynamış su 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz hazırlanması: 2 yemek kaşığı tereyağını yayvan bir tencereye koyun. tencereyi ocağa alıp biftekleri tek sıra halinde tencerenin dibine yerleştirin. bir maşayla çevirerek her iki tarafını kızartın. kızaran etleri tencerenin bir köşesine alıp diğer tarafta kalan etlerin de altını üstünü aynı şekilde kızartın. bu arada 3 soğanı soyup bütün olarak etlere ilave edin. etler bıraktığı suyu çekinceye kadar ara sıra çevirmek suretiyle pişirmeye devam edin. etler suyunu çektikten sonra 3 su bardağı kaynamış suyu etlerin üzerine döküp yumuşayana kadar pişirin. salçayı sıcak suyla ezip karabiberi ve tuzu ilave edin. etleri fırın kabına yerleştirin. üzerine salçalı karışımı dökün. üzerini alüminyum folyoyla kapatıp 200Clik fırında 15 dakika tutun. servis yaparken pilav, patates püresi ve et birlikte sunulabilir ben püre ile yaptım ![]() PATATES PÜRESİ Malzemeler: 4 Adet Orta Boy Patates 1 Su Bardağı Süt 1 Yemek Kaşığı Tereyağı Tuz YAPILIŞI: 1- Patatesler yıkanıp haşlanır. Sıcakken soyulup püre makinesinden geçirilir veya rendelenir. 2- Yağ, süt ve tuz konup ateşte yağ eriyinceye kadar karıştırılır. 3-DİLERSENİZ PÜREYE HİNDİSTAN CEVİZİ EKLEYEBİLİRSİNİZ ÇOK DEĞİŞİK BİR LEZZET VERİYOR
__________________
ummadıklarım adam olurken, adam dediklerim insan bile olamamış! |
|
|
|
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|