Gürün’de ‘Bir tuğla da siz koyun’ kampanyası başlatıldı. Kaymakamlık ilçeye Anadolu Öğretmen Lisesi yapılabilmesi için ‘Bir tuğla da siz koyun’ kampanyası başlatarak, ilçeye bu okulu kazandırmayı hedefliyor.
Gürün kaymakamlığı, ilçeye Anadolu Öğretmen Lisesi yapılabilmesi için “Bir Tuğla da Siz Koyun'' adlı kampanya başlattı. Gürün Kaymakamı Davut Gül, yaptığı açıklamada, Gürün'ün Türkiye'de önemli bir eğitim şehri olmasını istediklerini, bunun için Anadolu Öğretmen Lisesi'ni ilçeye kazandırmak istediklerini söyledi. Kaymakam Gül, Gürün Anadolu Öğretmen Lisesi'nin yapımının başlatılabilmesi için “Bir Tuğla da Siz Koyun'' adlı kampanya düzenlediklerini, bu kampanyaya ilçe halkından destek beklediklerini anlattı. Ülke genelinde 195 Anadolu öğretmen lisesinde halen eğitim verildiğini, bu okullara yoğun ilgi sebebiyle sayının 200 ile sınırlandırılacağını ifade eden kaymakam Gül, son beş okuldan birinin Gürün'de açılabilmesi için Kaymakamlık öncülüğünde bu kampanyanın başlatıldığını bildirdi. Hedefe çok yakın oldukların belirten Kaymakam Davut Gül, “Ancak herkesin maddi ve manevi desteğine ihtiyacımız var. Geçmişte çok büyük işleri, sivil toplum kuruluşları ve hayırsever vatandaşlarımızın anlamlı katkılarıyla başardık. Gürün'ün Türkiye'de önemli bir eğitim şehri olmasını sağlayacak Anadolu Öğretmen Lisesi'ni de hep birlikte ilçemize kazandırabiliriz'' diye konuştu.
Okulun açılması için Milli Eğitim Bakanlığı düzeyinde girişimleri olduğunu da anlatan Gül, şunları kaydetti: “Ancak bakanlık bizden müstakil bir binanın tahsis edilmesini istemektedir. Bu şartı yerine getirebilmek için Gürün Anadolu Lisesi'nin yanındaki boş arsaya Mart ayında Anadolu Öğretmen Lisesi binasının temelini atacağız. Sınırlı kaynaklarla, toplam maliyeti 800 bin TL olan 24 derslikli binanın tamamlanması mümkün değildir.''