Warnung: Illegal string offset 'type' in [path]/includes/class_postbit.php(293) : eval()'d code (Zeile 153)
Laikliği Nasıl Çiğnedim ? - Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar
Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Serbest Alan > Köşe Yazıları
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Köşe Yazıları Köşe Yazarlarının Yazıları

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 22.04.2009, 13:53   #13
Cley
Moderator

Cley - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Cley Şuan Cley isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 10 Cley isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.
Standart Cevap: Laikliği Nasıl Çiğnedim ?

Peki "Türkiye laiktir laik kalacak" sloganını bana açıklar mısınız. Başörtülüleri laikliğe bir tehdit olarak görenlerin uydurduğu bir slogan değil mi. ve sizce de başörtülüler laiklik için bir tehdit mi ?

Alıntı:
arifcoskun Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
1-Cumhuriyet Tarihi boyunca kim camiye gidemedi?

2-Kimin ibadet şekline karışıldı ?

3-Gidene, gitmeyene ibadetini edene etmeyenemi karışıldı?

4-Bundan çok değil 15 yıl öncesine kadar baş örtüsü diye bir problemmi vardı?

5-Müslüman ülkelere bakıldığında en çok camisi olana ülke konumuna Laik Cumhuriyet döneminde geçilmedimi?

6-Laiklikiğin diğer bir tanımıda demokrasidir.

7-Laiklik her inanışa eşit bakmaktır, kendi yönetim şekline hiç bir inanışın karışmasını istememektir, kendisine zarar vermeyecek bir şeye karışmamak demektir.

8- Lütfen kavram kargaşası ve yalnış tanımlama yapmayalım, ve dini siyasete alet edenlere karşı çıkalım, din içimizde, din ruhumuzda, din beynimizde, din gönlümüzde, din hiç kimsenin tekelinde değil Allahla kul arasındadır.

9-Başörtüsünü bayrak yapıp, siyasi çıkarlarına alet edene, onun üzerinden prim, rant, oy, çıkar sağlayanlara elbetteki karşı çıkmaktır laiklik.

10-Şuanda rahatça ve özgürce ibadedimizi yapabiliyorsak, kimsenin esareti altında yaşamıyorsak, bunu Türk Ulusuna canı pahasına silah arkadaşlarıyla kazanıp bize emanet eden Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve Türk Ulusuna en uygun görüp kurduğu Bağımsız Laik Türkiye Cumhuriyeti'ne borçluyuz.
1,2,3- Okullarda devlet dairelerinde namaz kılan kişiler laik medya tarafından fişlenmedi mi? Şeriat hortladı diye haberler yapılmadı mı?Türkçe ezan Türkçe ibadet diye ortalığa çıkmadı mı bazı kesimler.Benim öğrenci oldugum dönemde hükümet değişti rektör değişti dekan değişti ve okuldaki mescit kapatıldı. Demekki ibadet edene karışılmış.

4-Günümüzde diyorum zaten 15 yıl öncesinin laiklik anlayışını bilemem.

6- Laik olan bir ülke demokratik değildir

7- Türkiyede her insana eşit bakılıyor mu sizce.

8-Leküm dinikum veliyedin.

9- Laikliğin bekçisi tek sahibi gibi davranan partiler açılım açılım yapıp Dini Kuranı başörtüsünü siyasete alet etmedi mi

Konu Cley tarafından (22.04.2009 Saat 14:06 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Arka Arkaya Mesajlar Yazdığınızdan Dolayı Flood Önleyici Devreye Girdi.Mesajlar Sistem Tarafından Otomatik Olarak Birleştirilmiştir..
Cley isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)