Türkiye Kamu-Sen Sivas Temsilciliğine bağlı sendika üyeleri, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde yaşanan olayları protesto etti.
Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan sendika üyeleri, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde yaşanan olayları sloganlar atarak kınadı. Ellerindeki bayraklar ve dövizlerle toplanan grup adına konuşan Türkiye Kamu-Sen Sivas Temsilcisi Muzaffer Karadağ, Çin'in Uygur Türklerine soykırım uyguladığını, dünyanın Doğu Türkistan dramına sessiz kaldığını belirtti. Doğu Türkistan'ın her köşesinden yükselen feryatların Çin sınırının ötesine ulaşmadan kesildiğine işaret eden Karadağ, “Dış dünyanın konuya olan duyarsızlığı, vurdumduymazlığı eklenince Doğu Türkistan için sorunlar daha da derinleşmektedir'' dedi.
Yaşanan katliama sessiz kalınmasının Çin'in gizli ve açık her türlü ihlali yapmaktan çekinmemesine neden olduğunu savunan Karadağ, şunları kaydetti: ''Zor şartlar içindeki Doğu Türkistan halkı vatanlarında ezilmektedir. Birkaç balina ölümü için dünyayı ayağa kaldıran insanlar, insan hakları savunucuları, Türkler yok ediliyor, soykırım uygulanıyor, insanlık dışı uygulamalara niçin sessiz kalıyorsunuz? Küçücük Tibet'i tanıyan, bağımsızlığını savunan Batılılar, 35 milyonluk Doğu Türkistan'a sessiz kalmaktadır. Doğu Türkistan'da ölenlerin suçu Türk olmak mıdır?'' Çin mallarını boykot etme çağrısında da bulunan Karadağ, Doğu Türkistan'da hayatlarını kaybedenler için yarın Sivas Ulu Cami'de gıyabi cenaze namazı kılacaklarını kaydetti.