Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte İftar çadırı kurmak için hazırlıklarını başlatan Sivas Belediyesi, çadır kurmak için alternatif yer arayışı içerisine girdi. Geçtiğimiz yıl Dikilitaş mevkiine kurulan iftar çadırını daha merkezi bir alana kurmak isteyen belediye, alternatif alan olarak Taşhan arkasında ki eski otopark alanını düşünüyor. Bu konuda kesin kararın ise önümüzde ki birkaç gün içinde verileceği öğrenildi. Belediye yetkililerinin iftar çadırının geçen yıl olduğu gibi Dikilitaş mevkiine mi yoksa Taşhan arkasına mı kurulacağına karar vermesinin ardından bin kişilik iftar çadırı kurulacak. İftar çadırın da her gün ihtiyaç sahibi olan ve iftara yetişemeyen bin kişi iftar edebilecek. Teravih Namazının ardından ise iftar çadırında Ramazan’ın atmosferine uygun sohbet programlara ve değişik etkinliklere yer verilecek. İftar Çadırı’nda vatandaşlara yönelik ramazan programları ve ikramlar da yer alacak.
GIDA BANKASI RAMAZAN AYINDA YARDIM MİKTARINI ARTIRACAK
Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Sivas Belediyesi Gıda Bankası, yardım oranını artıracak. Alan elle veren eli buluşturan Gıda Bankası, esnaf ve hayırseverlerden gelen bağışları ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırmaya devam edecek. Gıda Bankası, yardıma muhtaç olanlara çağa uygun yardım yaptığı gibi yardım yapacak güçte olanların yardımlarını da çağa uygun olarak kabul ederek, dağıtımını sağlıyor. Yardım yapmak isteyen kişi veya kuruma bir numara veriliyor. Alınan ayni ve nakdi bağışlar bu numara üzerinden makbuz karşılığında teslim alınıyor. Bağışı yapan kişi veya kurum vergi mükellefi ise verdiği miktar kadar tutarı vergi indiriminden yararlanmak içinde kullanabiliyor.
CUMHURBAŞKANLIĞI ÖRNEK GÖSTERDİ
Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu Sivas Belediyesi’nin Gıda Bankası’nı örnek gösterdi. Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu yaklaşan Ramazan ayından önce yayınladığı raporda hayırseverlere en iyi örnek olarak Sivas Belediyesi’nin Gıda Bankası’nı örnek gösterdi.