Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Sivas ' ımız Hakkında - Sivas Paylaşım > Yemekler > Tatlılar
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar



Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ
 
 
Seçenekler Arama Stil
Alt 04.09.2009, 19:29   #1
tatli-dilli
Usta Yiğido
 
tatli-dilli - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
tatli-dilli Şuan tatli-dilli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 24.10.2009 00:37

Üyelik Tarihi: 31.07.2008
Yaş: 42
Mesajlar: 2.699
Tecrübe Puanı: 871 tatli-dilli BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK
Standart Havuclu kek

Havuclu kek

Malzemeler:
- 200 gr Seker tozu
- 300 gr cekilmis badem
- 300 gr rendelenmis havuc
- 5 yumurta
- 1/2 limon suyu, ve limonun kabugunun rendesi
- 60 gr un
- 1 kasik kabartma tozu
- 3 kasik su

Yapilisi:

Pasta kalibimizi önce biraz margarin ile yagliyoruz.

Yumurta sarimizi ve akini ayiriyoruz, daha sonra yumurta sarimizi sekerimiz ile iyice köpürtüyoruz sekerin toz hali kalmicak sekilde. Daha sonra limon ve havuc rendemizi ve bademlerimizi ve limon suyumuzu, unu, kabartma tozu, ve suyu iyice icine cirpiyoruz. Ve sonra yumurta akimizi iyice katilasana kadar mixer ile cirpiyoruz, ve daha sonra bir kasik yardimi ile bu hazirlamis oldugumuz karisima ekliyoruz.

Bu karisimimizi pasta kalibimiza yerlestiriyor, ve önceden 170 derecede isittigimiz firinda 1 saat pisiriyoruz. Kekimiz ne cok kuru ne de cok islak olacak, hafif nemli gibi bisey olmali.

Sogumaya biraktigimiz kek'imizin üzerine süzgec yardimi ile pudra sekerimizi serpistiriyor ve üzerinin garnitürünü ben badem ezmesi havuc sekilleri kullandim, yapip servise hazir hale getiriyoruz, affiyet olsun...

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]


[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]


[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]


[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]


[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]


[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]


[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
__________________
İnsanın bir yarısı nedense hep eksik
ve o eksiği tamamlayayım derken,
var olan aşınıyor zamanla...
tatli-dilli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
 


Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesaj?n?z? De?i?tirme Yetkiniz Yok

BB Code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hizli Erisim

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sebzeli Kek.. Kardelencicegi Hamur İşleri 6 29.05.2009 23:52
AĞLAYAN KEK kronik Kekler & Pastalar 31 11.05.2009 12:46
ÇAYLI KEK kronik Kekler & Pastalar 8 11.05.2009 11:57
havuçlu toplar heartache58 Tatlılar 2 24.11.2008 23:09


WEZ Format +2. ?uan Saat: 08:58.


Powered by: vBulletin. Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Copyright © - Bütün Haklar Sivaslilar.net'e aittir.