Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Anasayfa Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Anasayfa Haberler Sivas Haberler

Son 15 Mesaj : Türkiye Çocuk Dergisi'ndeki Masallarım           »          Mustafa Kemal ATATÜRK...           »          Sen Yoluna Ben Yoluma - Serdar Yıldırım           »          Karagöz İle Hacivat: Koca Kafalı Bir Keleş           »          Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Hatıra defteri           »          Sitemizin Ozanları           »          Hangi Model Cep Telefonu?           »          Şehzade Osman           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI

Seçenekler Arama Stil
Alt 16.09.2009, 18:27   #1
Sivaslilar.Net
Site Habercisi
NO AVATAR

Sivaslilar.Net Şuan Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 985 Sivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz sein
Standart Her Ay 60 Milyar Zarar !

Doğan ÜRGÜP Sivas Belediyesi’nin her ay 60 milyar zarar ettiğini söyledi. Belediye Başkanı Doğan Ürgüp yaptığı konuşmada Sivas Belediyesi’nin her ay 60 milyar zarar ettiğini bunun sebebinin ise 29 Mart 2009 tarihinde yapılan yerel seçimlerinde bazı vatandaşların kendi beldelerinde oy kullanmak için Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi’ne yanlış beyanda bulunduğu ve Sivas’ta ikamet ettiği halde beldede yaşıyormuş gibi göstermesinden kaynaklandığını ileri sürdü.

Başkan Ürgüp, durum böyle olunca da kayıtlarda yaklaşık 6 bin kişinin Sivas merkezinde değil beldelerde ikamet ettiğinin göründüğünü söyledi.

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Şuan ki nüfus sayımına göre Sivas’ın merkez nüfusunun 296 bin değil 288 bin olduğunu belirterek, ‘Seçim döneminde hemşerilerimizin bir kısmı özellikle Alibaba Mahallesi’nde oturan hemşerilerimiz belediye seçimlerinde oy kullanabilmek için köylerine kaydılar. Bu şekilde olan 4 tane belediyemiz var. Bunlar Yakupoğlan, Yıldız, Kurtlapa ve Gümüşdere Belediyeleri. Bu durum bizim belediye olarak İller Bankası’nda aldığımız ödeneğin 60 milyar gerilemesine neden oldu. Sivas’ta ki Nüfus Müdürlüğü yetkililerimizle görüştüm bu nüfusumuzun bir an önce Sivas’a yeninde kaydırılması lazım. Yani Sivas’ta yaşıyorlar, köylerine kayıtlılar biz 60 milyar her ay kaybediyoruz’ dedi.

SİVAS SON 40 YILDA GİDEREK GERİLEDİ

Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Osmanlı Dönemine Sivas’ın eyalet olduğunu ve kendisine bağlı 5 sancağı olan Orta Anadolu’da ki tek eyalet olduğunu belirterek, ‘Tarih boyunca çok önemli bir şehir olan Sivas, 4 Eylül 1919 Sivas Kongresi’yle de Cumhuriyet ev sahipliği yapmış bir şehirdir. Sivas Anadolu’da ki en önemli şehirdir. Hatta bütün Türkiye’nin en önemli şehri Sivas’tır. Türkiye çapına yayılmış 6 milyon Sivaslısıyla İstanbul’da ticaretin içerisinde, Ankara’da yönetimin içerisinde olan bir şehir. Ama Sivas maalesef son 40 yılda giderek gerilemiş ve kalkınmışlıkta 57. sıraya kadar gerilemiş, nüfusu küçülmüş bir şehir. Ben ilkokuldayken Sivas kalkınmışlıkta ilk 10’un içerisindeydi. Kayseri’den büyüktü Sivas. Bizim 130 bin nüfusumuz varken onların 106 bin civarında nüfusu vardı. Bugün Kayseri’nin merkez nüfusu 875 bin, Sivas’ın ise 294 bin. İşte bu kardeşiniz Sivas’ın her şeyine sahip çıkacak. Bütün haklarımızı koruyacağız’ diye konuştu.

Sivas Hürdoğan Gazetesi
Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)